Z 24/7 do boxu

Quarter Horse
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

bara_23

4.4.2021 11:26
bara_23

XXX.XXX.7.158

Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat, jak je to u koní, kteří jsou zvyklí od narození být 24/7 venku. Naskytla se mi možnost odkoupit 5 letého koně, který je od narození venku, ale já mu můžu dopřát pouze přes den výběh a na noc box. Zvykne si? Předem děkuji za odpovědi

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.4.2021 11:49

Zvykne, ale bude to chtít i investici od vás, třeba naučit ho být ve stáji na boxe sám, když budete chtít vzít koně z výběhu na opečování a ježdění. Lipicáni do videňské školy jsou také chováni venku a až před výcvikem soustředěni do nějakého zařízení, kde jsou v boxech, ale bez práce to nejde.
Já měla kobylu také na pastevku , před třetím rokem dala do boxu- nebudu lhát, že kobyla lezla po mřížích, nechtěla být sama ve stáji, alespoň se spokojila se mnou a postupně jsem jí nechávala samotnou- aby na mě viděla, pak jen slyšela a teď vydrží neřehtat a nejančit když si jí dovedu z výběhu do stáje, odvádění od koní se koník také musí naučit.
Dobrý a znalý personál ve stáji také pomůže.

4.4.2021 13:27
koně

XXX.XXX.174.63

bara_23 napsal(a):
Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat, jak je to u koní, kteří jsou zvyklí od narození být 24/7 venku. Naskytla se mi možnost odkoupit 5 letého koně, který je od narození venku, ale já mu můžu dopřát pouze přes den výběh a na noc box. Zvykne si? Předem děkuji za odpovědi

Zvykne.
Pokud v boxu bude něco ,pro něj motivujícícho.Pokaždé ,když tam půjde, tak nasypané krmení ve žlabu,nebo aspoň nějaké dobroty.Samozřejmě stále dostatek sena,nastláno .Kolem koně na dohled a doslech.Klid a pohoda,vlastní nerušený prostor.
Taky aby to nebyla nějaká, hřebíky stlučená, pidi ohrádka z latěk.Kdyby se v ní rychleji otočil ,či opřel,aby jí nerozvalil a sobě neublížil
Zatím každý kůň toto ocenil a i z venkovních se stala bez problému zvířátka domečková

4.4.2021 15:29
lenacia

XXX.XXX.228.162

Mám kobylu co v boxe hodinaří a 7 let co jí mám byla na pastvě... Na porod se teď ale přes zimu zavírala... Hodinaří bohužel dál ale i si tam lehla, normálně spala, odpočívala a večer při zavírání normálně sama s ostatními koňmi čekala u stáje. Teď tam má malou takže ani skoro nehodinaří, jen ráno když se ostatní pouští

4.4.2021 19:19

Máme ve stáji souseda, co hodinaří, když se koně pouštějí, mojí kobylu to neskutečně vytáčí, zlobí se na něj....jinak to nedělá.

4.4.2021 19:47
lenacia

XXX.XXX.173.31

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Máme ve stáji souseda, co hodinaří, když se koně pouštějí, mojí kobylu to neskutečně vytáčí, zlobí se na něj....jinak to nedělá.

Sáru každej ignoruje

Přidejte reakci

Přidat smajlík