arte.P

XXX.XXX.13.233
Laila11?
Křížit se dá všechno se vším (teoreticky) pořád je to kůň, chromozomům je to fuk.
Jeste se hojne vyuzival krizenec araba s huculem, pro ziskani vetsi tvrdosti a vytrvalosti. Vsechna tato uzitkova krizeni mela zpravidla ty nejlepsi vlastnosti v F1 (=prvni) generaci. Vzhledem k tomu, ze se tito krizenci moc nevyskytuji (krom angloaraba, kteremu byla vytvorena i plemenna kniha), je to svym zpusobem prezitek (podle me).
Uživatel s deaktivovaným účtem

arte.P
napsal(a):
Laila11?
Křížit se dá všechno se vším (teoreticky) pořád je to kůň, chromozomům je to fuk.
Několikanásobný rozštěp osobnosti? Nebo si z nás někdo dělá bžundu, jak píše petr008 na králících?

lenacia
napsal(a):
to bude nějaká kamarádka zbabičky kolena používající stejný tablet na wifi u strýce sestřenice bratra matky jejich dědečka
A já jsem z toho svůj vlastní dědeček.
napsal(a):
A já jsem z toho svůj vlastní dědeček.
https://www.youtube.com/watch?v=U0qBi1ptPhQ
rebeks
napsal(a):
Jeste se hojne vyuzival krizenec araba s huculem, pro ziskani vetsi tvrdosti a vytrvalosti. Vsechna tato uzitkova krizeni mela zpravidla ty nejlepsi vlastnosti v F1 (=prvni) generaci. Vzhledem k tomu, ze se tito krizenci moc nevyskytuji (krom angloaraba, kteremu byla vytvorena i plemenna kniha), je to svym zpusobem prezitek (podle me).
Noo, s týmto by som bola opatrná, Francúzi, Nemci aj Američania majú plemenné knihy pre rôznych krížencov arabov a vo vytrvalosti sa využívajú celkom intenzívne.

Arab je tzv. zušlechťující plemeno, které se dá zkřížit v podstatě s čímkoli za účelem zjemnění a dodání temperamentu (příp. dalších vlastností) tomu zušlechťovanému plemeni. Arabský kůň je v původu drtivé většiny teplokrevných a plnokrevných plemen, nezasažení jsou spíše nordičtí koně a koně okcidentální, u nichž pro zachování užitkových vlastností bylo zjemňování většinou nežádoucí.
Proporce - nebo spíš soubor žádaných vlastností - se určují pouze v případě, že jde o nějaký plemenný ráz nebo přímo nové plemeno, pokud se jedná o náhodné křížení nebo užitkové křížení v lokálním měřítku, tyto vlastnosti se nestanovují, a nebo si je neoficiálně určí sám chovatel, skupina chovatelů. Dokud není plemenná kniha s plemenným cílem schválená nějakou zaštiťující organizací (zpravidla místní svaz nebo asociace svazů chovatelů koní), nejedná se o uznané plemeno. Některá plemena mohou být uznaná pouze v některých zemích světa, v každé zemi probíhá schvalovací proces zvlášť.
Info o křížencích s araby https://en.wikipedia.org/wiki/Part-Arabian

Lisa.
napsal(a):
Laila11 ?????? Nejsem Laila11 ani pomalu nevím, kdo to je. Jediné diskuse, které jsem od ni četla bylo, že hledá nějaké bezudidlové ježdění nebo co. A křížit se dá všechno, ale koně jsou většinou kříženi za nějakým účelem. Hafling třeba nebude dobrý v dostizích. Ale díky za rady
Když tahle IP adresa se tady pravidelně objevuje, i když pod různými nicky. A Laila11 je už známá, i v jiných sekcích. Proto ty reakce. Protože některé její otázky jsou takové, jak to říci kulantně, velmi laické. Jako když se ptá, aby se ptala a rozpoutala diskusi.