Ela1111

XXX.XXX.9.235
Dobrý den,
Zkoušel jste někdo použít travní koberce (pásy trávy) do výběhu? Výběh bych rozdělila a na část použila travní koberec, na několik týdnů uzavřela ať se tráva chytí a pak tam pustila koně... Má tráva nějakou šanci? Nebo je to úplná hloupost?
Jde mi o to že to bude rychlejší než sázet trávu a čekat pak měsíce na její uchycení... nyní je výběh naprosto bez trávy.
Děkuji :-)
arte.P

XXX.XXX.13.233
Vypočítejte si kolik by to stálo a myslím, že Vás to přejde
Uživatel s deaktivovaným účtem

Za prvé je to drahé.
Za druhé travní koberce se zpravidla vyrábějí z nízkorostoucí jednodruhové trávy nebo směsi trav, u kterých jsou vytažené vlastnosti, které nejsou zpravidla vhodné pro pastvu. To jest je to tráva odolná střihu a často jej i vyžaduje, ale nikoli odolná pastvě a zátěži pasoucími se zvířaty. Zpravidla vyžaduje zvýšenou péči - teď jsem si početla, a zálivka 15-20 l na m2 po pokládce, a následně třikrát denně po nějakou dobu není to, co by mě v podmínkách výběhu inspirovalo k takovému řešení. Na plné využití je potřeba si počkat tak dva měsíce od pokládky.
Tak nějak to bude časově i s vysetou trávou (škoda, že jste si nevzpomněla dřív, vhodná doba pro výsev byla tak před měsícem). Přičemž pro výsev nepotřebujete extra upravovat terén do rovna, stačí narušit povrch. Fakt bych šla do výsevu - vybrat osivo určené pro pastviny.
Ela1111

XXX.XXX.9.235
Diky, hezky napsáno :-) ! Cenu chápu, šlo mi spíš o tu možnost celý proces zkrátit ;-)