Používáte strip hair? Funguje Vám, je pro Vás užitečný nebo je to zbytečnost? Na co a jak často ho používáte?
Děkuji za názory, nechci aby se tady někdo začal hádat, prosím respektujte názory druhých
Polovina lidí strip hair přímo miluje, druhá říká že je na nic. Já jsem ho nikdy nezkoušela, tudíž nevím jak funguje, ale myslím že by tahle diskuse mohla někomu pomoci
Ty peníze, které bych do toho vrazila, si dám raději bokem na to, až je budu potřebovat. Když by můj kůň potřeboval léčbu za několik desítek tisíc, tak by mě spíš podobný blbosti za takové prachy, doma spíš štvaly než těšily. Pokud má někdo koně v pronájmu nebo vydělává takové prachy, že mu nezáleží na každé tisícovce, tak proč ne. Za mě to ale nutné k životu není.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Lisa.
napsal(a):
Používáte strip hair? Funguje Vám, je pro Vás užitečný nebo je to zbytečnost? Na co a jak často ho používáte?
Děkuji za názory, nechci aby se tady někdo začal hádat, prosím respektujte názory druhých
Polovina lidí strip hair přímo miluje, druhá říká že je na nic. Já jsem ho nikdy nezkoušela, tudíž nevím jak funguje, ale myslím že by tahle diskuse mohla někomu pomoci
Za takové peníze? To by musel toho koně vyčistit sám ,něco jako robovysavač. Já bych pak ocenila, že nemám obličel, vlasy a oči plné prachu a chlupů.
No, není to ani první, ani poslední drahý "zázrak". Vzpomeňme třeba Furminator. Ten jsem si nakoupila v různých velikostech (kůň, kočka, pes), ale bohužel v naší rodině to pak nakonec fungovalo jen na některé jedince, bez ohledu na zvířecí druh:-) - asi záleželo na délce chlupů, jejich struktuře, množství atp. Tak to mě celkem vyléčilo.
Mimochodem, v Equiservisu to ilustrují na evidentně ostříhaném koni...

..na jarní chlupy je nej kravské hřbílko, to kulaté- taková spirála- chlupy jen lítají, ale není to kchůl. . Kdo pamatuje klasiku z kravína, ale to už jsem dlouho neviděla, ještě se to dělá? (takový čtvereček s podélnými hřebínky)
https://www.zznhp.cz/e-shop/2711-hrbilko-pro-skot-dobytek-a-kone-spiralove-4-spiraly-v353
Edit: jo ještě se dělá
https://www.kamir.cz/hrbilko-ctyrliste-kovove-pozink
napsal(a):
..na jarní chlupy je nej kravské hřbílko, to kulaté- taková spirála- chlupy jen lítají, ale není to kchůl. . Kdo pamatuje klasiku z kravína, ale to už jsem dlouho neviděla, ještě se to dělá? (takový čtvereček s podélnými hřebínky)
https://www.zznhp.cz/e-shop/2711-hrbilko-pro-skot-dobytek-a-kone-spiralove-4-spiraly-v353
Edit: jo ještě se dělá
https://www.kamir.cz/hrbilko-ctyrliste-kovove-pozink
Jo a taky je to super na koníky co se doslova obalují blátem (nebo si lehají do čerstvých lepivých koblih).
A na nohy je tohle měkké gumové https://www.decathlon.cz/mekke-hrbilko-schooling-id_8355625.html
Tohle už bych nekupovala, protože se tím vlastně šíří kousky plastů po přírodě (jak se to opotřebovává) https://www.decathlon.cz/hrbilko-schooling-male-id_8354754.html
Fakt je kov či guma lepší. A strip hair je vlastně špalík gumy co funguje podobně jako když v gumových rukavicích stírám kočičí chlupy ze sedačky...

Kousek gumy? Že bych vyzkoušela na chlupáče gumovou stěrku? To mě nikdy nenapadlo
Arbora
napsal(a):
na letnú srsť je to super, koňom to nie je nepríjemné, pekne sa s tým vyčistia aj nohy a berie to fakt všetok bordel. zimné chlpy a blato vyskúšané nemám, na čistého koňa by to určite fungovalo dobre, na bahňáka si úplne istá nie som.
tady možná bude "zakopaný pes" - sporťáci co jsou skoro čistí OK x křováci zabahnění s hrubší srstí
Martina40

XXX.XXX.243.254
Na našeho "křováka" venkovního celoročně 24/7, nedekovaná, přirozeně chlupatá. Momentálně samozřejmě brutálně línající, přestože má přístřešek, tak si velmi ráda dělající oboustrannou bahenní masku :-).
Ta kovová spirála je prostě nejlepší. Akorát bych asi příště zkusila trošku lepší model s gelovou rukojetí, dost na tom nechávám ruce a snad by ten gel byl trošku pohodlnější do dlaně.
Pak to celý a nohy přejedu levným "magic brush" za 80,- (ten se pak dobře očistí tou spirálou) a když se mi ještě chce, tak gumové hřbílko a jemný kartáč.
Pak už se to začíná i lesknout .
Tak třeba to trochu pomůže, ale si taky záleží na typu a délce srsti, dekování/nedekování, co a jak kdo rád čistí, případně ostříhání, samozřejmě dle vkusu každé soudružky ošetřovatelky .
No mam to podobne, kun 24/7, nasrsteny tak nejak primerene. Necekam zazrak, ale kombinaci zazraku, takze odrbu spiralovym hrbilkem (blato, chlupy), furminatorem (chlupy), predrbu magic brushem (chlupy na tele, na nohy a hlavu neprijemne), hrubym kartacem, prestrikam nejakym leskem/kondicionerem, vezmu mekkym kartacem a pak treba jeste hadrem. V tuhle dobu proste kone linaji, linaji nikoli na povel (vetsinou), tak proste brezen-duben drbeme a plivu chlupy, potom je zas klid. Neverim, ze beznou sezonni vymenu strsti necim zazracne urychlim (bud se na to v breznu na to vsechno vykaslu, vcetne cisteni pred jezdenim, a pak v dubnu/kvetnu stahnu vrstvu mrtvych chlupu zazracnou pilkou na zelezo, furminatorem, strip hairem nebo cim - a pak budu mit spoustu krasnych fotek pred a po, nebo proste budu pravidelne cistit a pravidelne dostavat svou denni davku vylinanych chlupu...).
Martina40

XXX.XXX.243.254
Gerlinda
napsal(a):
No mam to podobne, kun 24/7, nasrsteny tak nejak primerene. Necekam zazrak, ale kombinaci zazraku, takze odrbu spiralovym hrbilkem (blato, chlupy), furminatorem (chlupy), predrbu magic brushem (chlupy na tele, na nohy a hlavu neprijemne), hrubym kartacem, prestrikam nejakym leskem/kondicionerem, vezmu mekkym kartacem a pak treba jeste hadrem. V tuhle dobu proste kone linaji, linaji nikoli na povel (vetsinou), tak proste brezen-duben drbeme a plivu chlupy, potom je zas klid. Neverim, ze beznou sezonni vymenu strsti necim zazracne urychlim (bud se na to v breznu na to vsechno vykaslu, vcetne cisteni pred jezdenim, a pak v dubnu/kvetnu stahnu vrstvu mrtvych chlupu zazracnou pilkou na zelezo, furminatorem, strip hairem nebo cim - a pak budu mit spoustu krasnych fotek pred a po, nebo proste budu pravidelne cistit a pravidelne dostavat svou denni davku vylinanych chlupu...).
Taky budu proste pravidelne cistit a pravidelne dostavat svou denni davku vylinanych chlupu...). Kobylka při čištění chrní (povolený pysk, zavřené oči, klidný dech, prostě pohodička) a taky se mi zdá, že je lepší v rámci možností taková pořád jako čistota. Nadechnutá pokožka, "načechrané" chlupy, které pak lépe izolují teplo.
Jo furminator mi zustal, když jsem ho zkoušela na kocoura. Na kocoura byl úplně na prd, ale na kobylku taky docela dobře jde. Po očištění hrubého bláta ještě dotahá dost chlupů, ale do bláta se mi to nedělá dobře.
Jo taky myslím, že je to prostě úděl tohoto období, no. Jenom přežít.
Já koně čistím takhle:
1. spirálovitým hřbílkem
2. někdy magic brush či gumové hřbílko (pouze tělo, ne nohy a hlavu)
3. tvrdý kartáč
4. měkký kartáč, kterým čistím i hlavu (opatrně)
5. navlhčím houbu a vytřu koni nozdry, oblast kolem očí, uši a občas i zadek (jinou houbou)
6. na hřívu a ocas nastříkám nějaký kondicionér a rozčešu je (někdy jsem líná a odfláknu to)
7. vyčistím a namažu kopyta