Fitmin Hobby 25 kg recenze

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.4.2021 17:21
sisi58

XXX.XXX.191.1

https://www.profizviratka.cz/krmiva-pro-kone/fitmin-horse-hobby-25-kg/
Nekrmím tím a ani tím krmit nehodlám.
Má toto krmivo nějaké dobré vlastnosti? Tedy mimo ceny. 25 kg za 309,-
A další otázka.
Znáte nějaké krmivo, které je kvalitnější, v podobné cenové relaci?
Je mi jasné, že za málo peněz je málo muziky. Ale co kdyby?

8.4.2021 18:47
lenacia

XXX.XXX.173.31

u nás se celý loňský rok jelo tole krmivo, granule mussli, pro sport, pro hobby pro březí
https://www.adw.cz/vyziva-zvirat/krmiva-pro-kone/

8.4.2021 21:27
evcusik

XXX.XXX.15.3

Na dobrou cenu a kvalitu je fajn prohledat v místních zemědělských družstvech, které si dělají vlastní směsy.

Sejri mě, jak spousta směsí má pšenici nebo pšeničné otruby - copak jsou koně slepice? - a ještě dráze.

Mrkněte třeba na Suprachor (směsy pro koně), Kněžmost (dnes asi už Cerea).

8.4.2021 21:32
sisi58

XXX.XXX.191.1

evcusik napsal(a):
Na dobrou cenu a kvalitu je fajn prohledat v místních zemědělských družstvech, které si dělají vlastní směsy.

Sejri mě, jak spousta směsí má pšenici nebo pšeničné otruby - copak jsou koně slepice? - a ještě dráze.

Na Suprachor jsem zapomněla. Díky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.4.2021 21:55

evcusik napsal(a):

Potravinářská pšenice x krmná pšenice
co vám konkrétně na pšenici vadí nebo je to trend?

8.4.2021 21:59
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Potravinářská pšenice x krmná pšenice
co vám konkrétně na pšenici vadí nebo je to trend?

Myslím, že pšenice a koně nějak nejdou dohromady. Taky si neumím představit slepice a oves.

8.4.2021 22:02

sisi58 napsal(a):
Myslím, že pšenice a koně nějak nejdou dohromady. Taky si neumím představit slepice a oves.

Nejdou. U kamarádky se 3 koně "vloupali" do špatně zavřeného skladu pšenice. Ač byl povolán vet, 2 nepřežili.

8.4.2021 22:05

sisi58 napsal(a):

ale nikdo snad jen pšenici nekrmí a ani nedoporučuje... udělejte si test a z 100g müsli pro koně si tu pšenici roztřiďte, třeba několikrát po sobě, (uklidníte si vnitřního autistu ) zprůměrujte a dopočítejte, kolik je jí v kile müsli krmení, závratná čísla to nebudou. tak proč hysterie proti pšenici
To jsou v müsli větší nesmysli- třeba ty jablkové úsušky...ale jsou voňavé a hezky to vypadá.

8.4.2021 22:10

Nejdou. U kamarádky se 3 koně "vloupali" do špatně zavřeného skladu pšenice. Ač byl povolán vet, 2 nepřežili.

u nás jeden koník to taky zkusil z odloženého pytle ve stáji, ale asi mu nechutnala, spíš jí rozházel- přežil.edit: a to jí měl k dispozici dost dlouho- celou noc.
edit: je dost tvrdá, ale když je napukaná- hydrotermicky upravená v množství pro holuba, není co vytýkat.

8.4.2021 22:40
evcusik

XXX.XXX.15.3

VERUN: Protože primárně nechci platit velký prachy za levnou položku. Pokud si ji budu chtít zařadit (na mashe apod, tak si ji ráda koupím sólo a za její reálnou cenu).

Druhák pokud mám na prvním místě v směsi pšenici a tedy v Jejím největším zastoupení, tak mě to moc happy nedělá - pro její vlastnosti, (ne)stravitelnost, vliv na GIT aj. Někde dál ať si je (5+) - zase to chápu z hlediska výroby.

V takovém extrudovanem lnu, by byl člověk bez otrub naopak nahraný ;)

9.4.2021 08:35
Arbora

XXX.XXX.233.1

ale nikdo snad jen pšenici nekrmí a ani nedoporučuje... udělejte si test a z 100g müsli pro koně si tu pšenici roztřiďte, třeba několikrát po sobě, (uklidníte si vnitřního autistu ) zprůměrujte a dopočítejte, kolik je jí v kile müsli krmení, závratná čísla to nebudou. tak proč hysterie proti pšenici
To jsou v müsli větší nesmysli- třeba ty jablkové úsušky...ale jsou voňavé a hezky to vypadá.

Suroviny v krmive musia byť v zložení zoradené podľa ich obsahu, tj to, čoho je tam najviac, bude vpredu. Lepok kone netrávia, preto pre nich pšenica nie je vhodné krmivo. Samozrejme, nejaký lepok obsahuje aj jačmeň a ovos, ale menej. Ďalší neblahý zvyk je používať pšenicu kvôli cene, ktorá je oproti jačmeňu, či ovsu takmer polovičná. A samozrejme, veľmi častý trik, aby pšenice “nebolo veľa”, rozdelíme ho na otruby, klíčky a ja neviem čo, aby to nebolo tak nápadné, lebo veď ľudia nechcú pšenicu v krmive. Plus vysoký obsah škrobu a cukru, to všetko zo pšenice robí najmenej vhodné krmivo pre kone z obilovín. Takže keď si skombinujeme tieto veci dokopy, dostaneme presne to, čo označujete ako hystéria.

Neprzumiem tejto ľudskejpotrebe dávať zvierat´m všelijaké zmesy, “lebo im chcem dobre”. Polovička výrobcov klame a zloženie sa vôbec nezhoduje s tým, čo o tom krmive tvrdia v letákoch. Ak chcem kŕmiť obilím, kúpim ovos, primiešam minerálku a ľan a hotovo. Mám to jednoduchšie, praktickejšie a neplatím nikomu za to, že pomelie ovos s jaćmeňom a zlepí ich pšenicou.

9.4.2021 08:55
šimlík

XXX.XXX.215.18

Krmila jsem Fitmin Hobby i Sport, koníkovi to velice chutnalo, po 3/4 roku se mi ale stalo, že jsem koupila šarži, kterou kůň odmítl žrát a starou si vzal. Obsahuje to i konzervanty BHA, BHT E320,321.
Řešila jsem to s Fitminem, ale nevyřešila. Už to nekrmím, raději krmím statková krmiva.

9.4.2021 09:47

Jen pro doplnění, pšeničné otruby obsahují naprosté minimum lepku, protože obsahují naprosté minimum zrna. V dnešní době výtěžnosti mlýnských procesů orientované na výkon. Pro nestravitelnost tedy otruby určitě není potřeba z KD vyhazovat. Vysoký obsah cukrů jim ovšem upřít nejde.

Na druhou stranu SEk toho krmiva je zoufalá, vypadá to spíš jako krmivo vhodné pro obtloustlíky. A už to vidím, doporučené denní dávkování je 2,5-4 kg. To zas tak cenově výhodné nebude :-) A pro obtloustlíky, pokud chceme pokrýt denní dotaci živin, tím pádem taky ne. Takže se zdá, že celkem k ničemu - málo muziky v hodně hluchém objemu. Ale tak pokud koně krmím vit-minem, a chci mu strčit do kyblíku něco, aby měl radost, a potřebuju nutně komerční krmivo, tak se tohle jeví jako báječná volba :-)

9.4.2021 10:06
sisi58

XXX.XXX.191.1

Jen pro doplnění, pšeničné otruby obsahují naprosté minimum lepku, protože obsahují naprosté minimum zrna. V dnešní době výtěžnosti mlýnských procesů orientované na výkon. Pro nestravitelnost tedy otruby určitě není potřeba z KD vyhazovat. Vysoký obsah cukrů jim ovšem upřít nejde.

Na druhou stranu SEk toho krmiva je zoufalá, vypadá to spíš jako krmivo vhodné pro obtloustlíky. A už to vidím, doporučené denní dávkování je 2,5-4 kg. To zas tak cenově výhodné nebude :-) A pro obtloustlíky, pokud chceme pokrýt denní dotaci živin, tím pádem taky ne. Takže se zdá, že celkem k ničemu - málo muziky v hodně hluchém objemu. Ale tak pokud koně krmím vit-minem, a chci mu strčit do kyblíku něco, aby měl radost, a potřebuju nutně komerční krmivo, tak se tohle jeví jako báječná volba :-)

Zadala jsem si SEk do vyhledávače. Vyjelo mi toto: http://www.smacr.cz/data/public/seminare/kone_SMA.pdf
Načež jsem se úplně ztratila.

9.4.2021 10:36

Mno jo, SEk je prostě stravitelná energie (SE) pro koně :-) Každé zvíře využívá zdroje jiným způsobem, pro každé zvíře je potrava využitelná do jiné míry. A proto se udává stravitelná energie pro různé kategorie strávníků. Pro nás jako lidi by z koňského krmení byl energetický zisk jen zlomkový.

A v té prezentaci - ono je to těžké, když se neuvádějí jednotky, nejsou popsané osy u grafů, a tak dále. Pán přednášející to zjevně doplňuje výkladem, který prezentaci objasňuje, ale to člověk, který si ji stáhne bez té doprovodné informace, potom těžko dešifruje.

9.4.2021 10:52
Arbora

XXX.XXX.233.1

Problém nie sú otruby ako také, problém je, ak výrobca rozdelí pšenicu na 6 rôznych komponentov, aby nemusel napísať v zložení "pšenica" na prvom mieste. Čo nie je zrovna tento prípad, reagovala som na Verun v diskusii, k otázke o pšenici.

9.4.2021 12:15

Arbora: já nereagovala jen na vás, ale tak nějak všeobecně. Pšeničné (či jiné) otruby jsou pro mě v koňské KD ok, pochopitelně u koní, pro které jsou přínosem a nikoli hřebíkem do rakve :-) Stejně jako panika kolem ovsa a ječmene atd. (zajímavé, že lidi moc nepanikaří ohledně kukuřice....)

9.4.2021 13:41

Arbora: já nereagovala jen na vás, ale tak nějak všeobecně. Pšeničné (či jiné) otruby jsou pro mě v koňské KD ok, pochopitelně u koní, pro které jsou přínosem a nikoli hřebíkem do rakve :-) Stejně jako panika kolem ovsa a ječmene atd. (zajímavé, že lidi moc nepanikaří ohledně kukuřice....)

Já někde četla, že hodně otrub = hodně fosforu a možné narušení poměru Ca:P. My je teda taky dávali, ale jenom hrst, aby bylo kam zamíchat vitamíny - koním, kteří byli bez jádra.

9.4.2021 13:46
Arbora

XXX.XXX.233.1

Otruby sa často používajú práve na to doladenie pomeru Ca:P, keďže väčšina konskej potravy má nadbytok vápniku.

Ja si stojím za tým, že kôň sa dá dobre a kvalitne nakŕmiť aj na športový výkon bez toho, aby bolo nutné použiť obilie. Ale ak niekto oblím kŕmiť chce, nech s ním pokojne kŕmi, aj so všetkými jeho nevýhodami.

Kukuricu som skúsila na kobyle asi raz, presne v čase, keď sme riešili, že jej ovos nerobí metabolicky dobre (vytrvalosť) a dva týždne som jazdila na sude s dynamitom

9.4.2021 14:34

Já někde četla, že hodně otrub = hodně fosforu a možné narušení poměru Ca:P. My je teda taky dávali, ale jenom hrst, aby bylo kam zamíchat vitamíny - koním, kteří byli bez jádra.

To je určitě platné. Stejně jako hodně řepy nebo vojtěšky = hodně Ca :-)
Nicméně vzhledem k hmotnosti otrub a zpravidla krmenému množství (spíš s ohledem na ten obsah jedn. sacharidů) je to v poměru ke zbytku KD spíš nepříliš důležitá vlastnost. Kdyby toho někdo krmil denně na kila - třeba kvůli rozkrmování po kolice, nebo těžkým koním za minulého režimu kýblová množství po práci, tak by to mohlo mít dopady. My jsme je krmili jako jediné žlabové krmivo v množství do 1 kg denně poníkům :-) Když byly otruby, krmily se otruby, když byl šrot (kukuřičný nebo směsný), tak se krmil šrot (postupné přechody).

9.4.2021 14:44

Arbora: každému, co jeho jest :-)

Ano, otruby se používají pro svůj (mezi žlabovými krmivy v podstatě extrémní) poměr fosforu vůči vápníku jako balancer.

Zajímavé je, že velmi podobné hodnoty mají i rýžové otruby, ale nad jejich krmením v kilových množstvích se opět nikdo nepozastavuje :-)

Kukuřice se coby nativní krmivo krmí ve velkém množství v US, a taky se radostně zařazuje do směsí westernovým plemenům, že jako jsou na ni zvyklá (za těch 400 let v Emerice), nic proti ní, kamarád s úspěchem využíval při krmení dostihových koní jako "klidnější" krmivo

9.4.2021 14:47

Jak jsem se tak zamyslela nad tím fosforem, hele co jsem našla, zajímavé https://www.i-endurance.cz/l/jednoduchy-clanek9/

9.4.2021 20:23

Jak jsem se tak zamyslela nad tím fosforem, hele co jsem našla, zajímavé https://www.i-endurance.cz/l/jednoduchy-clanek9/

Díky, vytisknu si do školy.

9.4.2021 21:13
Horsana

XXX.XXX.40.140

sisi58 napsal(a):
https://www.profizviratka.cz/krmiva-pro-kone/fitmin-horse-hobby-25-kg/
Nekrmím tím a ani tím krmit nehodlám.
Má toto krmivo nějaké dobré vlastnosti? Tedy mimo ceny. 25 kg za 309,-
A další otázka.
Znáte nějaké krmivo, které je kvalitnější, v podobné cenové relaci?
Je mi jasné, že za málo peněz je málo muziky. Ale co kdyby?

To je také nic moc krmivo, fakt také hobby, malé granulky, ako pre zajace, dobre sa rozpúšťajú, ale pokiaľ to má byť pre vašu kobču, tak vyhodené peniaze.

Ako, určite lepšie, než Energys Hoby :D

9.4.2021 21:19
Horsana

XXX.XXX.40.140

Arbora, bohužiaľ, zohnať sypké otruby je nadľudská úloha u nás, všetko sa perie do granúl.

Otruby ja mám v KD rada, hlavne pre vredárov a kadejaké inak rozdrásané žalúdky a hrubé črevá, aj pre bezzubky a kašičkárov, ktorým sa skrmuje lucerka a rezky, lenže sh.t a la Energys granulované, v ktorých je akési repné farbivo a kone to nechú veru kupovať nemám záujem, za ty prachy, hlavne keď 30 kg sypkých stojí 5 evri..

No a najlepší kauf sú ryžovky Reformin, ktoré obsahujú pšeničné otruby a lucerku a trochu aj tej ryže a to za pouhých 30 euro :D

9.4.2021 21:45

zkuste se poohlídnout po obchodech pro drobnochovatele, takové ty krámky, kde mají vybavení na dvorek, zahrádku a krmení pro slepice, králíky....nebo po družstvech, co obchodují se zemědělskýma kmoditama.

12.4.2021 06:36
sisi58

XXX.XXX.191.1

Horsana napsal(a):
To je také nic moc krmivo, fakt také hobby, malé granulky, ako pre zajace, dobre sa rozpúšťajú, ale pokiaľ to má byť pre vašu kobču, tak vyhodené peniaze.

Ako, určite lepšie, než Energys Hoby :D

V žádném případě nic takového kobyla nedostane! To není na nakrmení, ale na zaplácnutí žaludku.
Už jsem vyléčila podlomy z bahna a začínáme jezdit, tedy co počasí dovolí, tak se snad dobré krmení zúročí i v lepší kondici kobyly.

12.4.2021 09:15

sisi58 napsal(a):
V žádném případě nic takového kobyla nedostane! To není na nakrmení, ale na zaplácnutí žaludku.
Už jsem vyléčila podlomy z bahna a začínáme jezdit, tedy co počasí dovolí, tak se snad dobré krmení zúročí i v lepší kondici kobyly.

Mě fakt zaujalo to konopí, je teda na moje poměry drahé, ale asi si ten luxus (konopné výlisky - čiže celé semeno) dopřejeme a uvidím, co z toho :-) Já mám děsnou radost z toho, že plnokrevník nabral nějaké svaly. Bohužel nabral všude, jen ne pod sedlem, někde je nějaká chyba. Trochu se bojím, že v sedle Ale je to třítisícístopadesáté sedlo, o kterém několik lidí prohlásilo, že sedí, a já jsem si pro sebe řekla, že sedí s nějakým kompromisem, ale pořád únosně, a tak se mi vážně nechce pouštět se zase do toho kolotoče (moje nervy ). Fandím s kobylou

12.4.2021 11:28
sisi58

XXX.XXX.191.1

Mě fakt zaujalo to konopí, je teda na moje poměry drahé, ale asi si ten luxus (konopné výlisky - čiže celé semeno) dopřejeme a uvidím, co z toho :-) Já mám děsnou radost z toho, že plnokrevník nabral nějaké svaly. Bohužel nabral všude, jen ne pod sedlem, někde je nějaká chyba. Trochu se bojím, že v sedle Ale je to třítisícístopadesáté sedlo, o kterém několik lidí prohlásilo, že sedí, a já jsem si pro sebe řekla, že sedí s nějakým kompromisem, ale pořád únosně, a tak se mi vážně nechce pouštět se zase do toho kolotoče (moje nervy ). Fandím s kobylou

Koupila jsem konopné otruby. Nejspíš v nich bude vše, co píšou. Ale jako náhrada ječných vloček to opravdu neprojde. Jsou to šupičky, proti macatým vločkám.
Vracím se k ječmeni.

12.4.2021 11:38
Arbora

XXX.XXX.233.1

Tak ale to je trochu logické, že otruby nie sú zrno, či? Jačmenné vločky majú 2% tuku, konopné otruby okolo 8%. Oveľa priaznivejší obsah vlákniny a bielkovín. Zato škrobov, ktoré vaša kobyla vôbec nepotrebuje (podlomy, letná vyrážka), majú jačmenné vločky cez 50%.

12.4.2021 11:43
sisi58

XXX.XXX.191.1

Arbora napsal(a):
Tak ale to je trochu logické, že otruby nie sú zrno, či? Jačmenné vločky majú 2% tuku, konopné otruby okolo 8%. Oveľa priaznivejší obsah vlákniny a bielkovín. Zato škrobov, ktoré vaša kobyla vôbec nepotrebuje (podlomy, letná vyrážka), majú jačmenné vločky cez 50%.

Jasně, jasně. Jen jsem si nezapamatovala, která moudrá hlava mi doporučila, tuto záměnu.
Bude to někdo, kdo může krmit svého malého koně alternativními krmivy.
No zkusila jsem to, kobyle chutnalo, ale efekt se nedostavil.

12.4.2021 11:51
Arbora

XXX.XXX.233.1

Možno by ste už konečne mohli zvážiť nejakého výživára.

12.4.2021 11:55
sisi58

XXX.XXX.191.1

Arbora napsal(a):
Možno by ste už konečne mohli zvážiť nejakého výživára.

Jako že by mi výživář sehnal ustájení, kde bude rychleji růst tráva? Nebo kde budou zaměstnanci vybírat pěkné balíky do krmiště? Sem s ním!
Ty granule, co jsem napsala, nejsou pro moji kobylu. Dostává Spillers´ mysli. Mimo jiné dobré věci. Ty konopné otruby byl výstřel naslepo. Už se to nestane.

12.4.2021 12:16

Já jsem také konopné produkty hodlala zařadit do KD pouze nad rámec toho, co už kůň dostává, protože bohužel nejsem milionár. Proto ani nekrmím komerční krmiva. Momentálně jsem již i bez ječmene, dokrmila jsem a nechtělo se mi kupovat další, nadto jsem se zbavila denního vaření a tahání kyblíku sem tam, což je příjemné. Přidala jsem na klíčeném ovsu a vojtěšce a doufám v nástup jarní pastvy - bohužel u nás o měsíc zpožděné, protože severní svah na suché skále...

Bohužel když kůň nemůže (v případě sisi58) nebo nevidí potřebu (v mém případě) žrát objem, nenadělá člověk nic moc. My to letos vychytali i díky vám dekováním a příkrmy (a prací), ale měli jsme i vzácně krásné seno, od kterého dotyčný dokonce ostatní i vyhání - to je co říct.

12.4.2021 13:29

sisi58 napsal(a):
Jako že by mi výživář sehnal ustájení, kde bude rychleji růst tráva? Nebo kde budou zaměstnanci vybírat pěkné balíky do krmiště? Sem s ním!
Ty granule, co jsem napsala, nejsou pro moji kobylu. Dostává Spillers´ mysli. Mimo jiné dobré věci. Ty konopné otruby byl výstřel naslepo. Už se to nestane.

Kupte celé semínko, z odkazu, který jsem sem dávala asi tento? https://www.krmnesmesikvidera.cz/semenec-konopi?variant=731
, cca 60 kč kilo je dobrá cena, na koňo je dražší, denně pomelete -je to lepší- 100g a dáte kobyle (nebo jak tam jezdíte, já třeba když nejsem ten den u koně, tak si krmení připravím dopředu, jen mi ho tam vysypou. )
klidně i k tomu ječmeni, co ho potřebujete- lepší ale klíčený- není to na extra přibrání, ale podpora k nastávající sezoně hmyzu, což se na kobyle jistě může i odrazit v podobě nestresujícího se zvířete z drbání....a uloží něco i na "sádlo."

12.4.2021 13:40

sisi: mohu se zeptat, co že bylo špatně na tom konopí? Nějak jsem to z Vašeho popisu nepochopila.

12.4.2021 13:53
sisi58

XXX.XXX.191.1

sisi: mohu se zeptat, co že bylo špatně na tom konopí? Nějak jsem to z Vašeho popisu nepochopila.

Nic špatného. To byste mi špatně rozuměla.
Tak jak já jsem špatně rozuměla, když někdo napsal, že mám ječmen nahradit konopím. No ano, pokud chci krmit bezobilně. Pokud bych měla prakoně, tak ok. Ale kříženku hannoverák x sl.norik prostě musím krmit pořádně. Poznám, když je hladová i nakrmená.
Konopí má svá pozitiva. Jen to není na přibrání či udržení stávající váhy. Kobyla není líná, krásně se leskne, dobře přesrsťuje, i dobře dýchá.
Ale chybí jí tak 70 kg.

12.4.2021 14:45

Musím říct, že teda když jsem hledala nejlevnější, přišlo mi nejvýhodnější toto https://www.horsefeed.cz/produkt/konopne-vylisky/ Pokud by to člověk krmil kvůli bílkovinám a ne kvůli tuku, tak tady to je koncentrovanější bílkovina než celé semeno.

Celé semeno jsem našla tady za slušný peníz https://www.podstufka.cz/podstufka/eshop/6-1-ZRNINY-SEMENA-KRM-SUROVINY/0/5/165-Konopne-semeno-20kg

12.4.2021 17:12
Dotaz

XXX.XXX.235.225

sisi58 napsal(a):
Nic špatného. To byste mi špatně rozuměla.
Tak jak já jsem špatně rozuměla, když někdo napsal, že mám ječmen nahradit konopím. No ano, pokud chci krmit bezobilně. Pokud bych měla prakoně, tak ok. Ale kříženku hannoverák x sl.norik prostě musím krmit pořádně. Poznám, když je hladová i nakrmená.
Konopí má svá pozitiva. Jen to není na přibrání či udržení stávající váhy. Kobyla není líná, krásně se leskne, dobře přesrsťuje, i dobře dýchá.
Ale chybí jí tak 70 kg.

To já jsem sem dávala srovnání, protože energeticky, na bílkoviny a tuky vychází těch 14-14-40 vychází lépe. A s minimem cukrů a škrobů. Nevím, jak to Dromy, ale to původní mělo srovnatelně energie jako kukuřice.

12.4.2021 20:24
sisi58

XXX.XXX.191.1

Dotaz napsal(a):
To já jsem sem dávala srovnání, protože energeticky, na bílkoviny a tuky vychází těch 14-14-40 vychází lépe. A s minimem cukrů a škrobů. Nevím, jak to Dromy, ale to původní mělo srovnatelně energie jako kukuřice.

Kdyby kobyla vypadala jako před rokem/dvěma, vůbec bych se nebránila změně. Bohužel nevypadá.
Vše u konopných otrub je ok.
Mimo tohoto řádečku: » pro koně s váhovým nadbytkem «. Co víc dodat?

12.4.2021 23:39
liva

XXX.XXX.83.127

Nechcete se zkusit vykašlat na Spillers?
Mě na něm valach SNxTraken přestal od určitého věku prosperovat.
Převeden na St. Hippolyt Beste Jahre a je po problému...
Cenově srovnatelné, kvalita vyšší

13.4.2021 08:10
Rif Du Madon

XXX.XXX.77.98

Sisi ale nepotřebuje řešit granule nebo mysli v jednotkách kilogramů a čase na žraní v půlhodinách. V zimním období potřebuje kobyla nahradit KOMPLET seno, takže jde o hodiny v různém úseku dne strávené v klidu u svého žrádla a bavíme se o desítkách kg. V létě nabere - má zuby a pastvu. Teď bych se snažila vymyslet, co začnu dělat již v srpnu. Jestli je ustajovatel ču...k a dá koním takové "seno", jak dával, jiný nebude. A spoléhat se na to, že bude seno lepší, je cesta k žaludečním vředům majitele a věčnému utrpení koně. Už jsem to absolvovala.
Sisi nemá auto, ale má čas. Snažila bych se získat pro kobylu společníka, ideálně kterého má ráda a když bude také potřebovat nakrmit nebo schovat před hmyzem o to líp.Klidně bych ho sponzorovala péčí nebo i žrádlem, vyplatí se to. Oba koně na zimu zavírat na časové úseky (minimálně přes noc), objednat dovoz big bagu granulovaného sena, vojtěšky, řízků, k tomu vše, co má kobyla ráda, aby to žrala. Vyřeší to objem, nemusí se řešit kvalita sena ve výběhu. A kdyby se dvojka zavírala i v létě přes největší hmyz, zlepší se i muchařina.
Kupování vlastního sena je závislé na celodenním oddělení koní a bez vlastní dopravy nechat vozit po balíku to vyjde skoro na stejno jako big bag granulovaného. Seník asi stavět Sisi nebude. Senáž ve dvou nesežerou a člověk do ní nevidí, je to o nervy jaká bude kvalita.
Varianta B, sednout k IDOSu a mapě a najít jiné ustájení, kam se lze dopravit (kolo do vlaku taky lze).
Mít ustájeného koně v místě, kde je osoba, na které závisí kvalita sena, schopna dát koním hnusný balík pro x koní, je noční můra. A nevyřeší to žádné doplňkové krmivo. Úplně jsem se osypala při vzpomínce na časy, kdy jsme řešili to samé.

13.4.2021 15:08
Dotaz

XXX.XXX.68.115

sisi58 napsal(a):
Kdyby kobyla vypadala jako před rokem/dvěma, vůbec bych se nebránila změně. Bohužel nevypadá.
Vše u konopných otrub je ok.
Mimo tohoto řádečku: » pro koně s váhovým nadbytkem «. Co víc dodat?

Optala jsem se v Dromy na množství energie v těch jejich otrubách, jejich produkt má 10,3MJ/kg, čili o 1MJ méně než oves a o dva než ječmen v kile.

Takže ten produkt, tuším z Ráje krmiv, co jsem v minulosti uvažovala a udávali u něj 16 MJ/kg, byl spíše šrot, nebo otruby s částí semínek. Takže se omlouvám za případnou mystifikaci.

13.4.2021 15:20
sisi58

XXX.XXX.191.1

Dotaz napsal(a):
Optala jsem se v Dromy na množství energie v těch jejich otrubách, jejich produkt má 10,3MJ/kg, čili o 1MJ méně než oves a o dva než ječmen v kile.

Takže ten produkt, tuším z Ráje krmiv, co jsem v minulosti uvažovala a udávali u něj 16 MJ/kg, byl spíše šrot, nebo otruby s částí semínek. Takže se omlouvám za případnou mystifikaci.

Není proč, se omlouvat. Alespoň jsem si rozšířila obzory.
Je to opravdu zajímavé krmivo. A většině koní prospěšné. Mít ještě fjorda, jásám za krmení, které může žrát.

13.4.2021 15:59

Dotaz napsal(a):

Je to i vidět na fotce, že je to "šrot" šlupičky plus trocha semínek.... a oni to i uvádějí, jenže není skladem.....momentálně vyprodáno, a výlisky nežerem.

Stejně nevím, proč sisi nezkusila v zimě tu řepu- řepné řízky, tam mohla za pár korun krmit větší než malé množství ...jako náhradu objemu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík