Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Equi

15.4.2021 17:38
Equi

XXX.XXX.96.205

Zdravím. Je tu někdo kdo holí zimu i léto když je kůň 24/7.

15.4.2021 23:16
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Equi napsal(a):
Zdravím. Je tu někdo kdo holí zimu i léto když je kůň 24/7.

To snad nikdo příčetný nedělá 🤔

16.4.2021 00:10
lenacia

XXX.XXX.173.31

Pouze od známé přes zimu... v létě se snad ani neholí, to vím že se jen kdysi v červnu oholil nemocný kůň co nepřesrstil ze zimní srsti... Kůň sportovec, jezdili v zimních měsících po halových závodech a celkově prostě přes zimu stále aktivně pracovali. Ustájení měli na noc mini výběh s přístřeškem ... Měli na koně asi milion dek různé gramáže. Jen v dekách říkali že byli asi kolem 25 tisíc ve finále.

16.4.2021 08:42
Arbora

XXX.XXX.233.1

Skôr než holiť by som dekovala od konca leta, aby kôň nenasrstil na poriadny zimný chlp. To ale znamená rôzne deky rôznych gramáží, vrátane krku. Beztak ale bude dosť potiť a dlho sa sušiť.

Zvykli sme holiť v březnu, keď už bolo ozaj teplo. Vtedy už sa to dá dobre odsledovať a stačí jedna teplá deka s krkom, keby prišli mrazy. V lete sa oholence dostali deku len keď prišlo nejaké nedobré počasie.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.4.2021 08:55
Uživatel s deaktivovaným účtem

Arbora: když jste oholili v březnu, to už měli u vás koně natolik přesrstěno, že jim to do léta nedorostlo? Já bych čekala, že když se v březnu oholí (v podstatě ještě zimní srst, možná špičky letní), tak to do léta v pohodě povyleze na normální letní srst. Nikdy jsem ale osobně neholila ani se s oholeným koněm nějak nesetkávala, jen mě to zajímá.

16.4.2021 09:00
Arbora

XXX.XXX.233.1

Väčšinou sa holili v zimnej srsti, ktorú začínali zhadzovať. Vzhľadom na to, že to boli/sú vytrvalci, tak sa holia aj v lete.

16.4.2021 13:26
liva

XXX.XXX.227.29

Je holení a holení.
Existují i částečné střihy, které uleví koni od nadměrného pocení a obejde se bez deky.

16.4.2021 14:01
Rif Du Madon

XXX.XXX.93.204

Já stříhám na léto i na zimu, ale ne toho samého koně:), tak nevím, zda se to počítá.
Valach nasrstí vesele i pod dekou a šíleně se pak potí. I při přidávání min vitu vypotil víc, než bylo zdrávo a schnul klidně do rána.
Poník je Shetty medvěd, při provozu téměř každý den pod sedlo ve všech chodech by byl non stop mokrý. Navíc ještě začátkem léta byl chlupatý. Ani jeden nemá cushinga, minerály doplňujeme podle výsledků krve.
Velkého stříhám v listopadu, na 6mm, krom břicha, hlavy a nohou komplet. Zbytek má pod dekou. Krk a plece ještě přistříhnu v lednu. Na léto stříhat nepotřebuje.
Malého jsem poprvé stříhala koncem jara ze zimní srsti, protože jepoštěl chlupy, ani když jesm ho drhla a potil se i v klidu ve výběhu. Letos jsem ho stříhla už v zimě, krom nohou, hlavy, břicha a krku komplet (krk jsem nemohla, nesehnala jsem pony deku s krkem).
Jinak mají komplet dekovou výbavu včetně bederek a podle počasí převlíkám.
Stříhat v režimu 24/7 jsem se hrozně bála, takže jsem nejdřív stříhla jen spodek krku, bez efektu:). A postupně přidávala, když jsem viděla, že kůň je v pohodě.
Asi jediné, čeho se bojím, že jim někdo v zimě ukradne ve výběhu deku a nechá je tam nahaté.

xylofon

16.4.2021 21:35
xylofon

XXX.XXX.11.176

Ano, máme 24/7 venku a na zimu holíme. Jeden sporťák jde celý krom břicha a další mají částečné střihy (břicho vždy necháváme chlupaté) podle toho, kolik v zimě pracují. Každý má 5 "turnout" dek s krkem od 0g až po 500g a 3 "stable" a ty vrstvíme pod turnouty, pokud je fest zima. Plus seno nonstop. V létě mám osobně špatnou zkušenost s holením, kůň se i přes deku s UV filtrem spálil (ryzák), takže to už neděláme.

Přidejte reakci

Přidat smajlík