Uživatel s deaktivovaným účtem
                                            Ahoj, mám dotaz na zkušené, existuje něco, co přidávat koni do žrádla, aby ho v létě tolik netrápil hmyz? Anebo jak to řešíte? Dáváte repelenty pouze když přijdete a na srst?
Díky za sdílené zkušenosti!  

napsal(a):

Ahoj, mám dotaz na zkušené, existuje něco, co přidávat koni do žrádla, aby ho v létě tolik netrápil hmyz? Anebo jak to řešíte? Dáváte repelenty pouze když přijdete a na srst?
Díky za sdílené zkušenosti!

Kamarádka používá Neostomosan, spray.
                                            Někdo krmí česnek ,někdo přísahá na kvasnice ,těžko říct .
My používáme repelenty "venkovní" stříkací,nebo gelové 
Celá léta byl favoritem Endure,bohužel přestal fungovat. Pak Leovety, různé gely. Loni Bioveta Blue, super . A letos zkusíme ten kamenný Tiroler,taky ho spousta lidí chválí ,aby hmyzákům jedna značka zase nezevšedněla  

střídám Endure, Absorbine, lidský Expedition...ještě letos nemám koupeno   
Dávám, stříkám pokaždé, když jsem u koně, protože po ježdění kobylu stříkám, tak musím obnovit...zkoušel se i ocet s vodou, ale nic moc.  

Jediný opravdu účinný prostředek v boji s hmyzem, je kvalitní síťová popř. ekzematická deka. Nikoli hadřík, přes který je vidět, ale hustě tkaná látka. Deka musí mít dlouhý krk a lacl na břicho. Plus maska.
Ušetříte za repelenty, které stejně přestanou časem účinkovat a navíc šetříte životní prostředí.
Co si budeme povídat, nevěřím, že ty přípravky opravdu jen odpuzují a nezabíjejí. A navíc je jeden každý z nich, smrtící pro vodní živočichy. Takže s narepelentovaným koněm do rybníčku, možný úhyn tamějších obyvatel.
Mám muchařku a mé repelentování se smrsklo na hlavu (kde není maska) a mezinoží.
S žádným repelentem nedosáhnete toho, že vám na koně nic nesedne, tedy mimo vás. A nemyslím, že by kůň nepřežil, když si průběžně odhání nějakého toho hmyzáka. Pokud se má kam schovat a není nějaké přemnožení, není důvod, to řešit víc.