Dlouhá říje hledání problému

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Aperolka

3.5.2021 11:09
Aperolka

XXX.XXX.86.127

Ráda bych se zeptala, jestli nemá někdo podobné zkušenosti.
Kobyla měla dlouhou říji, po vyšetření nalezen folikul, píchla se jí injekce, folikul zmizel ale říje stále probíhala, kobyla počínává během ježdění, nasazen regumate, ale kobyla stále občas během ježdění počůrává.
Nemáte někdo zkušenosti, kde hledat příčinu? Sono je v pořádku.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.5.2021 07:33

Aperolka napsal(a):
Ráda bych se zeptala, jestli nemá někdo podobné zkušenosti.
Kobyla měla dlouhou říji, po vyšetření nalezen folikul, píchla se jí injekce, folikul zmizel ale říje stále probíhala, kobyla počínává během ježdění, nasazen regumate, ale kobyla stále občas během ježdění počůrává.
Nemáte někdo zkušenosti, kde hledat příčinu? Sono je v pořádku.

Nemůže mít třeba zbytkovou moč v pochvě a tu vytlačovat během ježdění? to by ale při sonu vet zjistil?
čím krmíte, sladový květ mi u kobyly dělal také kvalitní říje...

Aperolka

15.5.2021 23:07
Aperolka

XXX.XXX.27.207

Krmime granule/musli a další vitaminy, nasadili jsme regumate který ro lehce zmírnil ale stále občas pocurava, převážně hlavně ve cvalu, :/ už jsem z toho zoufalá.

16.5.2021 07:51

Aperolka napsal(a):
Krmime granule/musli a další vitaminy, nasadili jsme regumate který ro lehce zmírnil ale stále občas pocurava, převážně hlavně ve cvalu, :/ už jsem z toho zoufalá.

A zeptat se na klinice (Brno, Heřmanův Městec)? Nebo na inseminační stanici (Muller)?

16.5.2021 09:51
Terven

XXX.XXX.110.191

Dlouhé říje s výraznými projevy může dělat chronický zánět. Nenasává vzduch? - to mě napadlo, když píšete, že ve cvalu učůrává.

17.5.2021 07:33

zánět dělohy se zmiňoval i na fb, určitě to vyšetřete, pak budete moudřejší

Přidejte reakci

Přidat smajlík