Výsledky vyšetření krve koně

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.5.2021 21:59

Dobrý den, můžu poprosit o radu někoho znalého, ohledně výsledků rozborů krve? Jedná se o kobylu, 28 let, venkovní ustájení. Příkrm jen ječmen, len a vitmin.
Děkuji.
Anca

5.5.2021 12:14
majkulka

XXX.XXX.152.184

To Vám to Váš veterinář neobjasnil?

5.5.2021 13:33

Krev jsem odebrala sama a poslala přes veterinární kliniku pro malá zvířata. Tam mi poslali jen výsledky. Veterinářce na koně jsem poslala email, zatím neodpověděla. Když se neozve budu ji volat. Jen jsem chtěla znát odpověď dřív. Děkuji Anča

5.5.2021 13:44
Arbora

XXX.XXX.233.1

Predpokladám, že ani veterinár mám mailom nič nepovie, výsledky sa ťažko dajú interpretovať bez akýkoľvek iných poznatkov a bez klinického vyšetrenia. Jasné, niečo môžu naznačovať, ale sú iba časťou skladačky.

5.5.2021 13:53

Však já vím, že všechno souvisí se vším. Vetka kobylu ošetřuje mnoho let. Zná jí, ví jaké léky užívá. Čekám na odpověď a konzultaci. Jen mě napadlo i sem napsat, neb vůbec netuším co ty snížené hodnoty mohou znamenat. Vím, že se zde pohybuje pár osob s veterinarním vzděláním. A.

5.5.2021 13:58

A je to referenční rozpětí vůbec nastaveno pro koně, když píšete, že jste to poslala do laborky pro malá zvířata?

5.5.2021 14:08
kallisto

XXX.XXX.217.242

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Však já vím, že všechno souvisí se vším. Vetka kobylu ošetřuje mnoho let. Zná jí, ví jaké léky užívá. Čekám na odpověď a konzultaci. Jen mě napadlo i sem napsat, neb vůbec netuším co ty snížené hodnoty mohou znamenat. Vím, že se zde pohybuje pár osob s veterinarním vzděláním. A.

A lidi tady to mají posoudit jak, když vašeho koně tedy neznají a neznají jeho medikaci?

5.5.2021 14:27

A je to referenční rozpětí vůbec nastaveno pro koně, když píšete, že jste to poslala do laborky pro malá zvířata?

Do labu to, jak to chápu já, odeslala ta klinika pro malá zvířata. Nevyhodnocovala to. A v labu zřejmě vědí. - Už jen z té poznámky u toho selenu ("For sporthorses ...").

arte.P

5.5.2021 15:51
arte.P

XXX.XXX.131.108

Je to dost nečitelné, ale jestli jsem dobře luštila, tak první snížená hodnota je kreatinin, což by ukazovalo na podvýživu, úbytek svalové hmoty, nebo i na počáteční problémy s ledvinami ... druhou nepřečtu a třetí je alpha 1 globulin - ten při snížení ukazuje na selhání jater nebo chronické jaterní záněty. Ale přesnou diagnózu Vám tu asi nikdo nestvoří.

5.5.2021 16:01

Ano bylo to odesláno veterinou do laborky, kde se dělají rozbory pro koně. Německo tuším? Prostě jen jsem byla netrpěliva. Čekám co na to vetka. Děkuju

5.5.2021 16:05

Je to zdravý hubený kůň.

5.5.2021 16:08

arte.P napsal(a):
Je to dost nečitelné, ale jestli jsem dobře luštila, tak první snížená hodnota je kreatinin, což by ukazovalo na podvýživu, úbytek svalové hmoty, nebo i na počáteční problémy s ledvinami ... druhou nepřečtu a třetí je alpha 1 globulin - ten při snížení ukazuje na selhání jater nebo chronické jaterní záněty. Ale přesnou diagnózu Vám tu asi nikdo nestvoří.

Děkuji za reakci. Ta druhá hodnota snížená jsou chloridy. Ano to co píšete, odpovídá tomu co jsem čekala. Ledviny a játra. Kobyla zhubla, zuby udělané a vcelku ok, tak jsem zkusila jako první krev, abych se mohla od něčeho odrazit. Ještě jednou děkuji

5.5.2021 16:21

Je to zdravý hubený kůň.

Zdravá bohužel už delší dobu není, a do letošního jara ani hubená nebyla. Zde aktuální foto.

6.5.2021 19:06
Horsana

XXX.XXX.40.140

Pokiaľ chcete zadarmo rady, tak láskavo dodajte relevantné informácie.

Nacionále - plemeno, pohlavie, vek, farba a odznak; anamnézu (čo kobylu vlastne trápi, kedy to začalo a ako to vyzeralo, ako to vyzerá teraz, aká bola/je liečba, ako zaberá, či to trápi iba ju, alebo viac koní, záťaž, krmivo- aké, koľko, kedy, prečo, aké je houno, moč, dýchanie, teplota, preventívne ošetrenia - odčervenie, vakcinácie, zuby, kopytá, atď.)

Samozrejme fotku, prípadne fotky, kde je vidieť, ako sa to, čo kobylu trápi mení v čase.

Inak si proste interpretáciu výsledkov musíte zaplatiť, aj konzultáciu, predsa neliečime kus papiera s nejakými hodnotami, ale živý organizmus, biochémka je iba malá časť skladačky.

Mimochodom, chýba tam hematologické vyšetrenie, takže je vám ten papier na prd aj tak.

6.5.2021 19:41

Už jsem ve spojení s vetkou. Omlouvám se, že jsme zkusila napsat sem na diskuzi. Chtěla jsem jen zhruba vědět co mám čekat. Už to vím. A vím, že zadarmo ani kuře nehrabe. Tímto děkuji za reakci arte. P a přeji všem hezky den. Anča

Přidejte reakci

Přidat smajlík