Boule na noze

Kůň Kinský
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.5.2021 21:58
Xxxbell

XXX.XXX.127.55

Ahoj, mám 9 letého koníka, využivaného pouze rekreačně (vyjížďky, občas lonž). Nyní z důvodu mého těhotenství od ledna neježděn chodíme pouze na procházky, lonžujeme a děláme práci že země.
Zhruba před měsícem se mu udělala na holeni přední nohy tvrdá boule. Boule je na vnitřní straně, nebolí ho, nekulhá. Nemate s tím někdo zkušenost? Co by to mohlo být?

5.5.2021 22:13
evcusik

XXX.XXX.145.236

Uživatelé na ifaune nemají křišťálovou kouli, na takové dotazy a šetření je nejlepší si zavolat veterináře :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.5.2021 22:27

Když nechcete hledat na Googlu, můžete zkusit vyhledávání v článcích zde na iFauně.

https://www.ifauna.cz/kone/clanky/r/detail/6965/konsky-domaci-lekar-10-boule-na-nohach/

6.5.2021 07:01

Xxxbell napsal(a):
Ahoj, mám 9 letého koníka, využivaného pouze rekreačně (vyjížďky, občas lonž). Nyní z důvodu mého těhotenství od ledna neježděn chodíme pouze na procházky, lonžujeme a děláme práci že země.
Zhruba před měsícem se mu udělala na holeni přední nohy tvrdá boule. Boule je na vnitřní straně, nebolí ho, nekulhá. Nemate s tím někdo zkušenost? Co by to mohlo být?

Foto? Velikost, tvar, přesné umístění (holeň přední nohy neexistuje, asi myslíte metacarpus = záprstí)? Je tvrdá jako kost nebo jenom tuhá? Objevila se z ničeho nic? Zvětšuje se? Může to být vícero věcí.

7.5.2021 07:42
sisi58

XXX.XXX.191.1

Xxxbell napsal(a):

Tohle?

Coudas

7.5.2021 10:10
Coudas

XXX.XXX.87.254

Artroza, zbytnela okostice po kopanci, nabehla slacha, kousnuti hmyzem, krive nohy... vyberte si, vse tohle je "boule na noze".

7.5.2021 10:46
Arbora

XXX.XXX.227.133

Coudas napsal(a):
Artroza, zbytnela okostice po kopanci, nabehla slacha, kousnuti hmyzem, krive nohy... vyberte si, vse tohle je "boule na noze".

Prípadne ešte zlomená bodcovka...

7.5.2021 11:28

Arbora napsal(a):
Prípadne ešte zlomená bodcovka...

To mě napadlo jako první, ale nebolí a nekulhá, tak se mi to nezdá.

7.5.2021 11:38
Arbora

XXX.XXX.227.133

Ale hej, úplne bez problémov. Videla som dve, jedna operovaná a obe boli v podstate bezbolestné.

7.5.2021 12:18
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To mě napadlo jako první, ale nebolí a nekulhá, tak se mi to nezdá.

Jo, je to možné - pokud už je to starší a je tam svalek co to drží pohromadě, tak spousta koní s tím zakulhá jen na tvrdým.

Přidejte reakci

Přidat smajlík