Ahoj, mám 9 letého koníka, využivaného pouze rekreačně (vyjížďky, občas lonž). Nyní z důvodu mého těhotenství od ledna neježděn chodíme pouze na procházky, lonžujeme a děláme práci že země.
Zhruba před měsícem se mu udělala na holeni přední nohy tvrdá boule. Boule je na vnitřní straně, nebolí ho, nekulhá. Nemate s tím někdo zkušenost? Co by to mohlo být?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Když nechcete hledat na Googlu, můžete zkusit vyhledávání v článcích zde na iFauně.
https://www.ifauna.cz/kone/clanky/r/detail/6965/konsky-domaci-lekar-10-boule-na-nohach/

Xxxbell
napsal(a):
Ahoj, mám 9 letého koníka, využivaného pouze rekreačně (vyjížďky, občas lonž). Nyní z důvodu mého těhotenství od ledna neježděn chodíme pouze na procházky, lonžujeme a děláme práci že země.
Zhruba před měsícem se mu udělala na holeni přední nohy tvrdá boule. Boule je na vnitřní straně, nebolí ho, nekulhá. Nemate s tím někdo zkušenost? Co by to mohlo být?
Foto? Velikost, tvar, přesné umístění (holeň přední nohy neexistuje, asi myslíte metacarpus = záprstí)? Je tvrdá jako kost nebo jenom tuhá? Objevila se z ničeho nic? Zvětšuje se? Může to být vícero věcí.
Xxxbell
napsal(a):
Tohle?
Coudas

XXX.XXX.87.254
Artroza, zbytnela okostice po kopanci, nabehla slacha, kousnuti hmyzem, krive nohy... vyberte si, vse tohle je "boule na noze".

Arbora
napsal(a):
Prípadne ešte zlomená bodcovka...
To mě napadlo jako první, ale nebolí a nekulhá, tak se mi to nezdá.