Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Míša19955

13.5.2021 11:19
Míša19955

XXX.XXX.167.16

Ahoj,

včera mi poník ochutnával sedlo a projel se zubama po posedlí, které je ted odřené. Nemáte nějaké rady a typy jak sedlo vzhledově zachránit?

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.5.2021 11:23

Vypadá to jako lakované. Takže nechat znovu nalakovat (tu díru nahoře to samozřejmě nezachrání). Pokud by to nebylo lakované, je možné zkusit mazání na sedla s černidlem, mám hnědé sedlo poškrábané na tisíc způsobů, a ošetřením kůže se vždycky vzhled zlepšil, po třech mazáních nebyl škrábanec vidět.

13.5.2021 11:41
Míša1995

XXX.XXX.167.16

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vypadá to jako lakované. Takže nechat znovu nalakovat (tu díru nahoře to samozřejmě nezachrání). Pokud by to nebylo lakované, je možné zkusit mazání na sedla s černidlem, mám hnědé sedlo poškrábané na tisíc způsobů, a ošetřením kůže se vždycky vzhled zlepšil, po třech mazáních nebyl škrábanec vidět.

Děkuji za radu. Vyzkouším mazání a lakování provádí sedlář? Nikdy jsem to neřešila tak se raději ptám :)

13.5.2021 11:50
kallisto

XXX.XXX.217.242

https://www.equiservis.cz/sedlarska-cern-na-kuzi-tiger-250ml-doprodej-84988cz545/ kupovala jsem nedávno, sedlo to pěkně oživí, drobné oděrky zatře.

13.5.2021 12:03

Míša1995 napsal(a):
Děkuji za radu. Vyzkouším mazání a lakování provádí sedlář? Nikdy jsem to neřešila tak se raději ptám :)

lakování by provedl sedlář, ano. Jedna naše holčička zrušila uzdečku, když nechala koně šlápnout do otěže, a přinesla ji opravenou a zalakovanou i od obuvníka, takže můžete zkusit i toho.

13.5.2021 12:11
Míša1995

XXX.XXX.167.16

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
lakování by provedl sedlář, ano. Jedna naše holčička zrušila uzdečku, když nechala koně šlápnout do otěže, a přinesla ji opravenou a zalakovanou i od obuvníka, takže můžete zkusit i toho.

Super, děkuji moc za rady

Přidejte reakci

Přidat smajlík