Bouličky v oblasti beder.

Český teplokrevník
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.5.2021 15:44
TTTTTT

XXX.XXX.246.12

Dobrý den, mám dotaz. Dnes po odsedlání se mé kobyle objevili malé bouličky. Jsou jen u beder, tam kde jsou sedlové polštáře. Bouličky kobylu nebolí. Nevíte někdo co by to mohlo být? Popřípadě co s tím dělat?
Přikládám foto:
Předem děkuji za odpověďi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.5.2021 16:24

Vypadá to spíš jako kopřivka, štípance? nemáte nové krmení? třeba vojtěšku? jetel?

14.5.2021 17:59
TTTTTT

XXX.XXX.174.142

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vypadá to spíš jako kopřivka, štípance? nemáte nové krmení? třeba vojtěšku? jetel?

Nové krmení nemáme.

14.5.2021 20:59

Přesně to byla moje myšlenka - kopřivka. I když ta bývá na větší části těla. Nám se takhle jednou opupínkoval kůň po bílém jeteli.

14.5.2021 21:13

jj jetel, já rozdíl mezi bílým a zvrhlým jetelem moc nevidím a ten zvrhlý je pěkný "hajzlík" podezírám ho z těch letních "podlomů" .

14.5.2021 23:31
TTTTTT

XXX.XXX.255.61

Přesně to byla moje myšlenka - kopřivka. I když ta bývá na větší části těla. Nám se takhle jednou opupínkoval kůň po bílém jeteli.

A má se to nějak léčit? Nebo to odezní samo? :D

15.5.2021 07:31
šimlík

XXX.XXX.215.18

Neprala jste podsedlovou dečku, třebas špatně vymáchané a reakce na prášek?

15.5.2021 09:32

TTTTTT napsal(a):
A má se to nějak léčit? Nebo to odezní samo? :D

Odešlo to samo. Pár dní jsme ho pouštěli tak, aby nebyl dlouho na "velkém" slunci, takže brzy ráno a navečer - jetel stejně jako třezalka je fotosenzibilizující.

15.5.2021 09:34

šimlík napsal(a):

To mě taky napadlo, ale to by musela být nějaká brutální nálož toho prášku a extrémně citlivý kůň, přece jenom mají na rozdíl od nás chlupy, které chrání. Ale jestli se pod tím sedlem zpotil, tak kdo ví? I to je možné.

15.5.2021 10:32
TTTTTT

XXX.XXX.174.142

šimlík napsal(a):

Podsedlovku dečku jsem neprala :D

15.5.2021 10:33
TTTTTT

XXX.XXX.174.142

Odešlo to samo. Pár dní jsme ho pouštěli tak, aby nebyl dlouho na "velkém" slunci, takže brzy ráno a navečer - jetel stejně jako třezalka je fotosenzibilizující.

Dobře, děkuji :D

15.5.2021 10:36
TTTTTT

XXX.XXX.174.142

To mě taky napadlo, ale to by musela být nějaká brutální nálož toho prášku a extrémně citlivý kůň, přece jenom mají na rozdíl od nás chlupy, které chrání. Ale jestli se pod tím sedlem zpotil, tak kdo ví? I to je možné.

Včera se nám to stalo poprvé. Byly jsme na lehké vyjižďce, takže se kobča ani nespotila, navíc ani nesvitilo slunce :D
Ale, ještě mě napadlo, kobyla je teď čerstvě zabřezlá, tak jestli to nemá co dočiňení s tím :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík