Obsedání dvouletého hřebečka A1/1

Anglický plnokrevník
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

TeCh

16.5.2021 21:54
TeCh

XXX.XXX.136.112

Zdravím, mám v plánu kupovat jednoho 2 letého hřebečka A1/1, ale trochu mě děsí, že je již obsednutý. Zároveň ale vím, že se plňasi obsedají již takhle brzo.
Proto se chci zeptat: myslíte si, že je v pohodě, když bude třeba 2x týdně pod sedlem (1 lehce na vyjíždku, po 2. svést malé dítě v kroku) a jinak práce ze země? Ráda bych na koníkovi občasně jezdila, když se plňasi berou jako brzy dospívající, ale v jeho věku na něj nechci vůbec spěchat. V podstatě chci trošku využít toho, že už je obsednutý😊

arte.P

16.5.2021 22:11
arte.P

XXX.XXX.41.25

Uvědomujete si, že obsednutý nerovná se přiježděný? Vážně na takového koně posadíte malé dítě? A celkově ten dotaz nechápu - děsí Vás, že už je obsednutý, ale zároveň nemůžete počkat a už se vidíte v sedle, ne není to dobře ani u A1/1.

17.5.2021 09:28
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Takto brzo obsednutí plnokrevníci se obsedají jinak a jinak se následně s nimi pracuje. Ti koně mají RTG, průběžně se kontrolují, mají nadstandardní péči. Na povožení dítěte ani lehkou vyjížďku do terénu pod průměrně těžkého jezdce se rozhodně nehodí.
Počkejte, až normálně dospěje.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.5.2021 09:29

TeCh napsal(a):
Zdravím, mám v plánu kupovat jednoho 2 letého hřebečka A1/1, ale trochu mě děsí, že je již obsednutý. Zároveň ale vím, že se plňasi obsedají již takhle brzo.
Proto se chci zeptat: myslíte si, že je v pohodě, když bude třeba 2x týdně pod sedlem (1 lehce na vyjíždku, po 2. svést malé dítě v kroku) a jinak práce ze země? Ráda bych na koníkovi občasně jezdila, když se plňasi berou jako brzy dospívající, ale v jeho věku na něj nechci vůbec spěchat. V podstatě chci trošku využít toho, že už je obsednutý😊

Nechala bych ho do tří let na pastvině s kamarády. A chodila za ním, poňuchňat, vyčistit, vzít na procházku na ruce...Spěcháte někam?

17.5.2021 09:31
kallisto

XXX.XXX.217.242

To že je obsedlý neznamená, že na něm musíte jezdit.
A jen blázen na to posadí malé dítě. Matka roku asi.

17.5.2021 09:54
Arbora

XXX.XXX.149.42

Ak máte 50 kg aj so sedlom, potom môžete uvažovať o tom, že sa na toho koňa posadíte.

17.5.2021 10:02
evcusik

XXX.XXX.145.236

Když vás takhle svrbi zadek nebo chcete vozit malého prcka, proč nehledáte staršího (a prijezdeneho) koně?

17.5.2021 11:19

evcusik napsal(a):
Když vás takhle svrbi zadek nebo chcete vozit malého prcka, proč nehledáte staršího (a prijezdeneho) koně?

Cena...?

arte.P

17.5.2021 13:28
arte.P

XXX.XXX.136.1

Viděla bych to na tenhle inzerát:
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/136526978/prodam-a11.php

18.5.2021 14:05
evcusik

XXX.XXX.145.236

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Cena...?

Taky bych řekla :D a co teprv až zjistí, že nakupka je prd proti provozu zdravého koně...

Přidejte reakci

Přidat smajlík