Lucka_2000

XXX.XXX.12.223
Dobrý den,
chci se zeptat, jak se přestat bát před jízdou a jak se zbavit strachu z pádu…
Jezdím v jezdeckém klubu, takže jezdím koně od hodných flegmatiků až po lekavé a ty co si rádi zkusí nějaký vylomeniny. Je jasný, že si připadám jištěji na hodnem koni, to se vždycky těším, když zjistím, že mám hodneho koně. Ale vždycky jsem nervózní před hodinou, abych nedostala právě nějakého zlobiveho koně, občas se bojím, že chci i zrušit hodinu.
Hrozně se bojím pádu, už jsem spadla párkrát, měla jsem zlomenou ruku, i přesto chci dal jezdit. Vím, že padání k ježdění patří, ale prostě tam ten strach je, nemám žádný sebevědomí, takže když vím, ze ten kůň např. vyhazuje už to dopředu vzdávám a obavám se, že spadnu. Asi mi vadí ta nejistota jestli to zvládnu usedět.
I přes strach chci dal jezdit, nevíte jak se toho strachu zbavit ?
Jezdit, jezdit, jezdit.
S jezdeckým umem přijde i zdravé sebevědomí. Ovšem abychom se naučili jezdit, je třeba i těch živějších koní.
Ale požádala bych, o přidělování ne těch úplně nejveselejších.
Co se týká strachu. Určitá opatrnost je na místě. Jinak byste mohla začít hazardovat a to není dobré.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Určitě o tom promluvte s dozorem a odpovědnou osobou. Pokud jste klient, máte možnost (v extrému) si vyžádat pouze hodné koně, pokud chcete službu využívat, ale bojíte se pádu. Za pád z koně, jakkoli to nerada říkám, může majitel koně, a pakliže byste chtěla být nepříjemná, jakkoli to nerada říkám, můžete žádat náhradu škody. Je v jejich zájmu nejistého jezdce (který má tím pádem násobnou šanci spadnout) neposazovat na živější (nebo otrávenější) koně. A je klidně možné, že ty vyhazující mrchy, si zase rády rozeberou holčičky, které si myslí, že už umějí jezdit :-)