Uživatel s deaktivovaným účtem

Gaia
napsal(a):
Dobrý podvečer.
Včera mi kamarádka říkala , že shání dostihové sedlo na chlaďse Tak si říkám jestli by to sedlo vůbec sedělo na takového pabuřta jako její kůň No neudržela sem se a začala se smát pod představou chladnokrevníka s dostihovým sedlem Co si o tom myslíte holky?
No, neumím si představit dostihovou "šlupku" na beganovi. To je jako když si metráková ženská vezme na pláž bikiny.
Mám KT Romulus v 4-kové komoře. Kříženci chlaďase je široké a v nabídce mají i komoru 5.
Ale dobře se v tom cválá, beru si ho pouze, když má kůň delší období hyperaktivity. Na ospalejší tempo s hodně krokem mě v tom tlačí zadek. A je to i vyvážené na cval. Na celoroční běžný provoz begana bych to nevolila.

Hned mě napadl dostih legend v Pardubicích
Bohužel kucí jeli na nějakých skočkách, tak nic.
Ale za mlada (!!!) - můžete juknout, jak to přibližně vypadalo :-)
Dostihové sedlo (zejména bezkostra) se dá s dostatečným podložením gelovkou/ami nacpat na jakéhokoli koně ale počítá se s použitím v dostihu - je nasedlané asi deset minut Pokud v tom holka bude chtít jezdit, ať si sežene bezkostru (dá se koupit normoš na netu na e-shopech, třeba wintec jednu vyrábí pokud si dobře vzpomínám). Protože padnoucí kostru asi nenatrefí.
Máme dvě kostrová dostihová sedla a obě jsou tak jedničková komora a neexistující páteřní kanál, prostě jsou to jen tuhé pokličky na dečku s gelovkou.

OT: a vidíte to, jo, bez helem, no tak se prostě dřív jezdilo, když si to představím co se mi mohlo všechno stát....a nejraději při vzpomínce na bezpečnost dětí při jízdě na koni vzpomenu na film Lišáci, Myšáci a Šibeničák, prostě ten neměl chybu...ale jak si to ti filmaři prostě lajzli, teď by se nic takového už natočit nedalo...ty děti měly hezké dětství...
K sedlu: dostihovou placku dáte na všechno, hledejte spíš dlouhý podbřišník nebo gurt ještě přes sedlo.