Dobrý den, máte prosím zkušenosti s tímto krmením?
https://www.nutrin.cz/NUTRIN-Equine---NEW-Condition-15-kg1687.html
Mám A1/1 a chci se co nejvíce vyhnout energetickému krmení, ale také bych potřeba, aby se “zakulatil” proto stále vymýšlím, jakou nejlepší KD zvolit, teď krmím NE Plus, přidávám Biotin, lněné semínko, slunečnici a přemýšlím nad pivovarskýma kvasnicema, také mi bylo doporučeno přidávat Dromy Relax Max..
Čím krmíte vaše plňásky?
Mému začalo lézt asi jaro na mozek 😂
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kůň se vám zakulatí, když bude dobře trávit vlákninu..
Když kupujete NE plus, kupte i NE clasic-skoro obdobné jako Nutrin equine , to dávat půl na půl, kůň bude prostě déle žrát ze žlabu-litr NE clasic je cca 3/4 kg-litr od každého?
klidne přidávejte dál slunečnici i len, kvasnice cca tak na měsíc/dva (zkuste zda to bude žrát) ale asi bych si je nechala na podzim a zimu...dromy relax maxem nic nezkazíte nikdy...
Hlavně kůň má mít ,pokud není pod sedlem, volný pohyb ve výběhu-pastvině.

Furt tomu koni do toho budete hrabat, nepočkáte ani ty dva týdny, abyste viděla výsledek, a to je jen takové období, aby se mu přeorientovalo trávení. Vy ty vředy vyloženě podporujete.
Mimochodem - z vašich příspěvků mi vyplývá, že jste krmení změnila ze dne na den? Protože minimálně týden by normálnímu člověku trvalo postupně změnit poměr KD, aby přešel na nové krmení.
Psala jste, že 24.5. jste dostala NE Plus, to je minulé pondělí. Začala jste to krmit nejspíš v úterý. Ty dva týdny měla trvat pouze psychická změna koně - to uklidnění, žádné fyzické změny. Bylo vám řečeno, ať dáváte prozatím malé množství krmiva a postupně navyšujete. To už jste na plné dávce za ten týden?
Až budete krmit stabilně aspoň měsíc jednu krmnou dávku, kterou jste si vybrala, tak teprve můžete hodnotit, co a jak. Do té doby se uklidněte a dejte koni čas. Mimochodem, jestli takto řešíte kolem koně i jiné věci, může být slušně vyjukaný i z vás. Takže se zamyslete, jak přistupujete k jeho ošetřování, zda je v tom rutina a kůň se má na co spolehnout. Zda používáte stejné cajky, chodíte ve stejnou dobu, a tak dále.
Mimochodem - řeklo se "vyhněte se obilí" - vy v tom krmivu na odkazu nevidíte ten ječmen a kukuřici? Porovnejte i obsah škrobu.
Proč tak tlačíte na pilu? To je kůň v tak špatném výživovém stavu, že nemůžete 3 týdny počkat na změnu? Přijdete mi s tím nabíráním, bez urážky, jak posedlá. Za každou cenu musí nabrat. To z něho lezou žebra, že máte tuhle potřebu? Nebo proč to tak strašně hrotíte? Nebo nemá dost sena, že to honíte kýblem?

Ameline
napsal(a):
Mám A1/1 a chci se co nejvíce vyhnout energetickému krmení, ale také bych potřeba, aby se “zakulatil” proto stále vymýšlím, jakou nejlepší KD zvolit, teď krmím NE Plus, přidávám Biotin, lněné semínko, slunečnici a přemýšlím nad pivovarskýma kvasnicema, také mi bylo doporučeno přidávat Dromy Relax Max..
Čím krmíte vaše plňásky?
Jak píšou nade mnou, základem je objem + no stres + postupné změny v krmení + výběh.

A pořád mi schází informace, jakou má kůň k dispozici pastvu. A nebo zda stojí přes den na výběhu bez kouska stínu a závětří a tahá kořínky.
Ameline
napsal(a):
Čím krmíte vaše plňásky?
Vzhľadom k tomu, že toho asi veľa o výžive neviete, bude rozumnejšie zaplatiť aspoň jednorázovo niekomu, kto vám dávku zostaví na mieru. Samozrejme, zadarmo to nebude.