Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Emaaa

2.6.2021 21:30
Emaaa

XXX.XXX.213.132

Dobrý den,
viděla jsem inzerát s plemenem paso fino. Chtela bych se zeptat, jestli je toto plemeno vhodné do sportu (především do parkurového skákání).

2.6.2021 22:11
kallisto

XXX.XXX.134.216

Je to španěl, skákat to nijak extra nebude. I když metr skočí i kráva když se nas..ere :)

Nějaké drezurky možná, working equitation, dámské sedlo by mu slušelo asi víc.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.6.2021 08:19

Vždyť je to mimochodník. Skákání na běžné hobby úrovni ok, proč ne, ale drezury vůbec. WE také bez problémů, v domovině prý distančky a rychlostky. Vhodné pro parkurové skákání toto plemeno skutečně není - v porovnání s teplokrevnými plemeny k tomu šlechtěnými. Toto plemeno je šlechtěné k jistému pohybu v terénu a udržení jejich speciálního chodu.

3.6.2021 08:23
kallisto

XXX.XXX.217.242

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vždyť je to mimochodník. Skákání na běžné hobby úrovni ok, proč ne, ale drezury vůbec. WE také bez problémů, v domovině prý distančky a rychlostky. Vhodné pro parkurové skákání toto plemeno skutečně není - v porovnání s teplokrevnými plemeny k tomu šlechtěnými. Toto plemeno je šlechtěné k jistému pohybu v terénu a udržení jejich speciálního chodu.

Vidíš ten mimochod mi vůbec nedocvakl. Ale jako skákat to asi smysluplně nebude no.

3.6.2021 10:01

Emaaa napsal(a):
Dobrý den,
viděla jsem inzerát s plemenem paso fino. Chtela bych se zeptat, jestli je toto plemeno vhodné do sportu (především do parkurového skákání).

Ne.

3.6.2021 10:02

Teď mě napadlo, že ve WE je taky drezurní zkouška. Tak je otázka, jak by se na to tvářili tam :-D

3.6.2021 13:46

Je to mimochodník, jak bylo zvýšeno výše, takže od toho se odvíjí využití - ideální na dlouhé tratě a rančerskou práci, k čemuž byl vyšlechtěn.

Emaaa

3.6.2021 20:56
Emaaa

XXX.XXX.213.132

Děkuji za odpověd🤗

Přidejte reakci

Přidat smajlík