Zvířata repelenty

Českomoravský belgický kůň
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

koňomilovník

12.6.2021 10:42
koňomilovník

XXX.XXX.72.201

Dobrý den, hledám recept na domácí přírodní repelent, který budu moct dát zvířatům na hlavu (okolo očí, nosu, uší).
Nejlépe kdybych mohla tento repelent dát na všechny zvířata nejen ne koně.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.6.2021 20:12

koňomilovník napsal(a):
Dobrý den, hledám recept na domácí přírodní repelent, který budu moct dát zvířatům na hlavu (okolo očí, nosu, uší).
Nejlépe kdybych mohla tento repelent dát na všechny zvířata nejen ne koně.

Můžete zkusit hřebíček, levanduli, ořechové listí, jablečný ocet...

13.6.2021 18:24

...i ocet normální , ale na hlavu běžně kobyle rukou , houbičkou nebo jemným kartáčem chemický repelen nanesu...
pokud nemáte eko hopodářství a máte koně ráda, používejte raději chemický, ty přírodní moc nefungují, a když vidím ty "neošetřené" koně osypané hmyzáky, je mi jich líto, já bych se zbláznila, mě naštve i jedna moucha, když si mě vybere za oběť. Nebo takhle, já s přírodníma nemám lepší zkušenost než s chemickýma, zkoušela jsem neemový olej (nimbový) a klasika ocet s trochou vody.

13.6.2021 19:24
lenacia

XXX.XXX.168.148

Jen upřesnění. To, co zabírá u 'přírodních' repelentů je identicky stejná chemie, zabírají totiž ony chemické sloučeniny a ty sou opravdu jedno, zda jsou z laboratoře nebo třeba z listí. Většinou se stejně používají přírodní extrakty. Výhoda vyrobených repelentů je jejich silnější koncentrace a vyšší účinnost... Jen škoda že ovádům je očividně nějaká chemie u prd€le

13.6.2021 21:05

..."much" u koní se 100% nikdy nezbavíte, jen výrazně omezíte jejich počet na postříkaném nebo nepostříkaném koni. A ten kůň se opravdu musí tím chemickým repelentem zcákat (žádnej šolich) a několik jdoucích dní po sobě, já po ježdění koupu , když je teplo, tak repelenty (Absorbine a Endure) cákám a cákám. (po týdnu je střídám) A repelenty mizí a mizí, ale efekt je viditelný.
I mám pocit, že se ostatní dvě nepostříkané kobyly z výběhu drží víc v její blízkosti.

14.6.2021 10:22

Nezkoušel jste náhodou někdo dát repelentní ultrazvukový náramek na koně? Slyší koně ultrazvuk?

14.6.2021 12:16
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nezkoušel jste náhodou někdo dát repelentní ultrazvukový náramek na koně? Slyší koně ultrazvuk?

Jejda tohle ani neznám... Šup sem s nějakými odkazy.

14.6.2021 12:28

Slyší.

15.6.2021 14:10

Slyší.

Díky, v tom případě je to mimo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík