Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

AnnaSofiaN

20.6.2021 12:10
AnnaSofiaN

XXX.XXX.18.128

Dobrý den,
mám menší problém musím se rozhodnout na jakou střední školu jít, ale chtěla bych se věnovat koním a léčit je já bych si moc přála jít někam, kde budu vyšetřovat koně třeba na dostihovou školu, ale nevím, co bych potom moha dělat jak bych potom pracovala. Nevíte někdo?
Ale to jsem ještě nezmínila, že mě táta nutí, abych studovala sestru veterinářky a pak, abych šla na vysokou, ale já nevím moc nechci studovat veterinu je hodně těžká, sice mi učení problém nedělá a na vysvědčení mám jedničky a dvojky, hodně jedniček a málo dvojek, ale i tak se bojím, že mě veterina nebude bavit.
Co si myslíte vy, když se chci zajímat o koně a chci je léčit, kam mám jít?
Děkuji za odpovědi.
Anna

20.6.2021 12:15
honzapm

XXX.XXX.134.34

Nikdy neřešte, co budete dělat POTOM.

Protože to potom je až za hrozně dlouho a sama uvidíte,
že práce je VŽDYCKY, a že život vám později sám ukáže cestu.

Rozhodněte se podle toho, co je reálné a co vás baví.

20.6.2021 12:33
lenacia

XXX.XXX.173.31

jděte na školu, která vás bude bavit... Taky mě na první školu vpodsatě donutil můj děda... Z důvodu mojí emocionálí přecitlivělosti sem pak skočila u psycholožky.
Tak mi pak táta pomohl přejít na průmyslovku na obor fotografie. Je celkem možný že se takhle nemůžu dostat na právnickou fakultu, nebo k policii, ale aspoň sem neskočila na intru z okna.

20.6.2021 13:37
Arbora

XXX.XXX.233.1

Kone liečia veterinári. Na to treba vyštudovať vysokú školu veterinárnu. Na toto štúdium je najlepšia príprava gymnázium.
Na dostihovej škole sa pripravujú budúci jazdci, prípadne tréneri dostihových koní. Baví ťa to? Máš na to nejaké predpoklady- výška, váha, skúsenosti v sedle? Ak nie, je zbytočné tam chodiť.
Veterinárna sestra je fajn odbor, prečo nie, ale ak ťa to nebude baviť, zbytočne tam zabiješ čas a budeš mať vyštudovaný odbor s dosť úzkym zameraním.
Ak sa dobre učíš, choď na gymnázium a máš na rozhodovanie ďalšie štyri roky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.6.2021 13:38

AnnaSofiaN napsal(a):
Dobrý den,
mám menší problém musím se rozhodnout na jakou střední školu jít, ale chtěla bych se věnovat koním a léčit je já bych si moc přála jít někam, kde budu vyšetřovat koně třeba na dostihovou školu, ale nevím, co bych potom moha dělat jak bych potom pracovala. Nevíte někdo?
Ale to jsem ještě nezmínila, že mě táta nutí, abych studovala sestru veterinářky a pak, abych šla na vysokou, ale já nevím moc nechci studovat veterinu je hodně těžká, sice mi učení problém nedělá a na vysvědčení mám jedničky a dvojky, hodně jedniček a málo dvojek, ale i tak se bojím, že mě veterina nebude bavit.
Co si myslíte vy, když se chci zajímat o koně a chci je léčit, kam mám jít?
Děkuji za odpovědi.
Anna

Léčit koně můžete jenom s vysokou veterinou. Pokud se vám na ni nechce, vyberte si školu, která vás bude bavit, jakoukoliv. Koně můžete mít vždycky jako koníčka. A průběžně se dovzdělávat. Chuchli ani jinou koňskou školu nedoporučuji

21.6.2021 02:04
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Nevím, jestli jste nemyslela spíš ošetřovat než vyšetřovat.
Ošetřovatelku ve stáji můžete dělat i se základní školou, vyšetřovat a léčit koně jen s vysokou. A pak jsou takové mezistupně, že si uděláte fyzio nebo masérský kurz a tam taky vyšetřujete a tak trochu léčíte (masáží, odblokováním).

21.6.2021 07:46

Já bych se přimlouvala za ten gympl. V 18 přeci jen člověk tak nějak už má větší představu o životě. A maturita už je dobrý předpoklad pro uplatnění ve spoustě administrativních pozic, kdyby nebylo jiného.

21.6.2021 08:38

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já bych se přimlouvala za ten gympl. V 18 přeci jen člověk tak nějak už má větší představu o životě. A maturita už je dobrý předpoklad pro uplatnění ve spoustě administrativních pozic, kdyby nebylo jiného.

Ale na střední veterině zase může zjistit, jestli ji to baví a chce tu vysokou studovat. Zrovna minulý týden povídala na obědě kolegyně, ke které chodí studenti na praxi do ordinace. A někteří už studium na VŠV přehodnocují - ne kvůli náročnosti, ale kvůli lidem, se kterými by se coby doktoři potkávali. Že by na to neměli nervy, protože někteří majitelé jsou fakt výživní.

21.6.2021 08:47
Arbora

XXX.XXX.149.42

Ale čo potom, so strednou veterinou, keď zistí, že ju to nebaví. To už je dosť úzkoprofilový absolvent. Jasné, že dnes sú dôležitejšie skúsenosti, než absolvované školy a môže sa venovať úplne inému v profesijnom živote... Práve pre to je to gymnázium univerzálenejšie, náročnejšie prípravou a prechod z gymnázia na VŠ je plynulejší, lebo absolventi sú naučení učiť sa. Čím nechcem povedať, že iné školy nemôžu byť náročné a nepripravia, ale väčšina budúcich veterinárov prichádza práve z gymnázia. A keď teraz nevie študent, čo bude robiť, o štyri roky môžu mať lepšiu predstavu, väčší prehľad...

21.6.2021 09:20

Arbora napsal(a):
Ale čo potom, so strednou veterinou, keď zistí, že ju to nebaví. To už je dosť úzkoprofilový absolvent. Jasné, že dnes sú dôležitejšie skúsenosti, než absolvované školy a môže sa venovať úplne inému v profesijnom živote... Práve pre to je to gymnázium univerzálenejšie, náročnejšie prípravou a prechod z gymnázia na VŠ je plynulejší, lebo absolventi sú naučení učiť sa. Čím nechcem povedať, že iné školy nemôžu byť náročné a nepripravia, ale väčšina budúcich veterinárov prichádza práve z gymnázia. A keď teraz nevie študent, čo bude robiť, o štyri roky môžu mať lepšiu predstavu, väčší prehľad...

Má maturitu, cizí jazyk, ŘP, praktické dovednosti. Od nás odchází na VŠ většina studentů, někteří i na veterinu. Prostě je to věc názoru - já sama mám gympl a přijímačky jsem stejně napoprvé neudělala.

21.6.2021 10:09

Ale na střední veterině zase může zjistit, jestli ji to baví a chce tu vysokou studovat. Zrovna minulý týden povídala na obědě kolegyně, ke které chodí studenti na praxi do ordinace. A někteří už studium na VŠV přehodnocují - ne kvůli náročnosti, ale kvůli lidem, se kterými by se coby doktoři potkávali. Že by na to neměli nervy, protože někteří majitelé jsou fakt výživní.

Však pokud vím, tak si střední veterinu může střihnout libě i po gymplu :-)
A nakonec i naopak.
Já mám gympl a na veterinu bych se nedostala ani náhodou :-) Nepustili by mě ani k přijímačkám s mým prospěchem

Ten gympl mi, stejně jako Arboře, přijde prostě jako praktické prodloužení toho všeobecného vzdělání, kdy na konci se ocitne ve zcela stejné situaci, jako je teď, ale o pár let starší, s větším rozhledem a lepšími představami.

Nevím, zda po střední veterinární bude mít stejné předpoklady jako po vystudovaném gymplu, jestli bude mít stejné možnosti, kam pokračovat. Nicméně na příkladu komety je jasně vidět, že s gympláckým vzděláním pořád ještě člověk veterinu dělat může (nevím, jak moc s veterinou třeba právničinu....).

Taky je možné zvážit, že středních veterin je v republice hrstka, zatímco gympl je v každém větším městě, takže třeba do toho hraje i otázka dojíždění, fin. náročnosti, nevím.

21.6.2021 12:24

Však pokud vím, tak si střední veterinu může střihnout libě i po gymplu :-)
A nakonec i naopak.
Já mám gympl a na veterinu bych se nedostala ani náhodou :-) Nepustili by mě ani k přijímačkám s mým prospěchem

Ten gympl mi, stejně jako Arboře, přijde prostě jako praktické prodloužení toho všeobecného vzdělání, kdy na konci se ocitne ve zcela stejné situaci, jako je teď, ale o pár let starší, s větším rozhledem a lepšími představami.

Nevím, zda po střední veterinární bude mít stejné předpoklady jako po vystudovaném gymplu, jestli bude mít stejné možnosti, kam pokračovat. Nicméně na příkladu komety je jasně vidět, že s gympláckým vzděláním pořád ještě člověk veterinu dělat může (nevím, jak moc s veterinou třeba právničinu....).

Taky je možné zvážit, že středních veterin je v republice hrstka, zatímco gympl je v každém větším městě, takže třeba do toho hraje i otázka dojíždění, fin. náročnosti, nevím.

Teoreticky i tu právničinu Prostě má maturitu a může jít na jakoukoliv VŠ. A vlastně - když jsem na školu nastupovala, jeden mládenec po maturitě na ta práva opravdu šel. A před pár lety byl další. Ohledně dojíždění máte pravdu, i když finance jsou teď docela v pohodě, protože studenti jezdí za malé peníze. Spíš jde o ten čas a případné ranní vstávání.

AnnaSofiaN

22.6.2021 00:06
AnnaSofiaN

XXX.XXX.228.45

Dobrý den všem velice děkuji za komentáře konečně mám pocit, že jsem otevřela oči a že už asi vím kam půjdu, ale neříkám, že bych ještě neměla čas ten mám, ale jinak všem moc děkuji a kdyby ještě měl někdo nějaký nápad můžete mi napsat. Děkuji. S pozdravem Anna

22.6.2021 08:53
mortis

XXX.XXX.8.234

Arbora napsal(a):

Co se střední veterinou? To není pouze veterinární sestra... Laborantka, inseminace zvířat (pokud se nic nezměnilo), zootechnik, práce na jatkách,... Pokud chce být slečna u zvířat, tak podle mne ideál (nebo jestli zemědělku?).

22.6.2021 10:03

mortis napsal(a):
Co se střední veterinou? To není pouze veterinární sestra... Laborantka, inseminace zvířat (pokud se nic nezměnilo), zootechnik, práce na jatkách,... Pokud chce být slečna u zvířat, tak podle mne ideál (nebo jestli zemědělku?).

Z veteriny má širší záběr, může dělat i toho zootechnika (+ to, co jste vyjmenovala). Ze zemědělky jenom tohle.

Přidejte reakci

Přidat smajlík