Adusenevimdal

XXX.XXX.195.96
Dobrý den,
máme takový malý problém...
Máme vysokokohoutkového koně, na kterém když se jede bez sedla nebo na padu, tak proste au😂 Zkoušely jsme dat i pod pad decku, ale to nepomohlo to.
Nemáte nějaký typ, jak by se to dalo ztlumit?
Uživatel s deaktivovaným účtem

V podstatě na vysokokohoutkové koně vhodné pady bez ochrany zad neexistují. Existují pady se základní ochranou zad, ani tyto na vysoké kohoutky nejsou vhodné. Na vysoký kohoutek to chce bezkostru už s dobře promakaným rozložením váhy a páteřním kanálem, a to nesplňují ani leckterá bezkostrová sedla.
Celogelový pad Baloun - tady v odkazu je uvedeno, které konkrétní typy jsou vhodné na vysoký kohoutek. Používali jsme několik let na A1/1, kůň se tvářil spokojeně, nikde žádné otlačeniny.
https://www.baloun-flexisaddles.eu/p/jezdecky-pad-celogelovy#
Nevím jestli se Buggyra neupsala, že na vysoký kohoutek to chce bezkostru...o tom bych zrovna pochybovala. Ale vývoj jde kupředu, možná jsou bezkostry nové generace, o kterých nevím.

Terven
napsal(a):
Celogelový pad Baloun - tady v odkazu je uvedeno, které konkrétní typy jsou vhodné na vysoký kohoutek. Používali jsme několik let na A1/1, kůň se tvářil spokojeně, nikde žádné otlačeniny.
https://www.baloun-flexisaddles.eu/p/jezdecky-pad-celogelovy#
Nevím jestli se Buggyra neupsala, že na vysoký kohoutek to chce bezkostru...o tom bych zrovna pochybovala. Ale vývoj jde kupředu, možná jsou bezkostry nové generace, o kterých nevím.
Já myslím, že se upsala. Aspoň z kontextu mi to vyplývá.

Neupsala, takto je to celá informace "to chce bezkostru už s dobře promakaným rozložením váhy a páteřním kanálem". Takové bezkostry z mých pozorování existují, některé si majitelé doupravují, aby měly kýženou "tuhost".
Tedy... informace byla myšlená tak, že "pokud už bezkostru, tak s dobrou ochranou zad".
Samozřejmě kostra je kostra, o tom žádná, pohybovala jsem se v teoretické rovině bezkostrových variant.

Ten celogelový pad bych chtěla zkusit na svého koně, asi poprosím někoho, ať mi ho půjčí. Neumím si představit, že vyhovuje, ale někdo mě tady o tom vehementně přesvědčoval, a ten někdo o tom ví rozhodně víc, než já, takže mlčím. Jen si to neumím představit :-) Takže ten by třeba vhodný být mohl.

napsal(a):
Neupsala, takto je to celá informace "to chce bezkostru už s dobře promakaným rozložením váhy a páteřním kanálem". Takové bezkostry z mých pozorování existují, některé si majitelé doupravují, aby měly kýženou "tuhost".
Tedy... informace byla myšlená tak, že "pokud už bezkostru, tak s dobrou ochranou zad".
Samozřejmě kostra je kostra, o tom žádná, pohybovala jsem se v teoretické rovině bezkostrových variant.
V tom případě té poslední větě (včera 10 27) nerozumím.

Už chápu. Paní se ptá na pad. Rozlišuji mezi padem a bezkostrovým sedlem. Pad nedoporučuji z důvodu nedostatečné ochrany zad. Aby byl pad bezpečný, musel by mít promakanou ochranu zad a páteřní kanál, a to nesplňují ani leckterá bezkostrová sedla (- natož pady).
Snad už lepší

napsal(a):
Už chápu. Paní se ptá na pad. Rozlišuji mezi padem a bezkostrovým sedlem. Pad nedoporučuji z důvodu nedostatečné ochrany zad. Aby byl pad bezpečný, musel by mít promakanou ochranu zad a páteřní kanál, a to nesplňují ani leckterá bezkostrová sedla (- natož pady).
Snad už lepší
Teď už ano.
Já mám celogelový pad od Balouna už 4 roky na svého A1/1 x QH s fakt obr kouhoutkem,který je navíc i dlouhý do zad....Nikdy se neodřel,neotlačil,používám pod něj podsedlovku ManMat. Dávám ho i na své další koně,kteří mají střední nebo žádný kohoutek a taktéž naprosto bez problémů.
Koně mi navíc jezdí kontrolovat MVDr.Punčochářová,celé ty roky a vše v pořádku.
Takže za mě ano,pad od Balouna mi dobře slouží