Jde prosím zjistit březost hned v době první možné řije po připuštění? Jinak než rektálně sonem? Veterináři v okolí se do ní bojí sáhnout, že je drobná( 119 KVH) a já si nejsem jistá, zda přece jen neblýskala...Ale vycházelo to až 28 den od prvního skoku...A hřebec na opačném konci republiky...
Grandina
napsal(a):
Jde prosím zjistit březost hned v době první možné řije po připuštění? Jinak než rektálně sonem? Veterináři v okolí se do ní bojí sáhnout, že je drobná( 119 KVH) a já si nejsem jistá, zda přece jen neblýskala...Ale vycházelo to až 28 den od prvního skoku...A hřebec na opačném konci republiky...
jinak než sonem to skutečně nelze... zvolte veterináře z dáli.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Arbora
napsal(a):
Nerobí sa malým koňom sono brušnej dutiny?
Teoreticky asi ano, ale já viděla u poníků jenom rektální sondu. Pravda, přijela doktorka, ty mají přece jenom menší ruce.
Grandina
napsal(a):
No bohužel, naše vetka má ručičku jak panenka a nesáhne a nesáhne 🙃
Jak říkám, oslovte jiného veta ;) ono i kdyby to nějak šlo zjistit. Rozbory krve či moče nebo tak něco na specifický hormony by asi teoreticky měly fungovat??? Nevím jistě ale u lidí se to zjistí.
Tak vám to ale neřekne, jestli náhodou třeba nečeká dvojčata, což by mohlo být fatální pro všechny.

Grandina
napsal(a):
No bohužel, naše vetka má ručičku jak panenka a nesáhne a nesáhne 🙃
Zavolejte jiného, zkušenějšího veta. 119 KVH není takový prcek.

lenacia
napsal(a):
Jak říkám, oslovte jiného veta ;) ono i kdyby to nějak šlo zjistit. Rozbory krve či moče nebo tak něco na specifický hormony by asi teoreticky měly fungovat??? Nevím jistě ale u lidí se to zjistí.
Tak vám to ale neřekne, jestli náhodou třeba nečeká dvojčata, což by mohlo být fatální pro všechny.
Cuboniho reakce - vyšetření moče od 120. dne gravidity, ale od "vynálezu" ultrazvuku se už nedělá, kdo by chtěl čekat tak dlouho?