Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.7.2021 06:02
Grandina

XXX.XXX.88.227

Jde prosím zjistit březost hned v době první možné řije po připuštění? Jinak než rektálně sonem? Veterináři v okolí se do ní bojí sáhnout, že je drobná( 119 KVH) a já si nejsem jistá, zda přece jen neblýskala...Ale vycházelo to až 28 den od prvního skoku...A hřebec na opačném konci republiky...

2.7.2021 07:49
lenacia

XXX.XXX.173.31

Grandina napsal(a):
Jde prosím zjistit březost hned v době první možné řije po připuštění? Jinak než rektálně sonem? Veterináři v okolí se do ní bojí sáhnout, že je drobná( 119 KVH) a já si nejsem jistá, zda přece jen neblýskala...Ale vycházelo to až 28 den od prvního skoku...A hřebec na opačném konci republiky...

jinak než sonem to skutečně nelze... zvolte veterináře z dáli.

2.7.2021 07:53
Arbora

XXX.XXX.233.1

Nerobí sa malým koňom sono brušnej dutiny?

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.7.2021 13:52

Arbora napsal(a):
Nerobí sa malým koňom sono brušnej dutiny?

Teoreticky asi ano, ale já viděla u poníků jenom rektální sondu. Pravda, přijela doktorka, ty mají přece jenom menší ruce.

2.7.2021 16:52
Grandina

XXX.XXX.2.30

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Teoreticky asi ano, ale já viděla u poníků jenom rektální sondu. Pravda, přijela doktorka, ty mají přece jenom menší ruce.

No bohužel, naše vetka má ručičku jak panenka a nesáhne a nesáhne 🙃

2.7.2021 18:39
lenacia

XXX.XXX.173.31

Grandina napsal(a):

Jak říkám, oslovte jiného veta ;) ono i kdyby to nějak šlo zjistit. Rozbory krve či moče nebo tak něco na specifický hormony by asi teoreticky měly fungovat??? Nevím jistě ale u lidí se to zjistí.
Tak vám to ale neřekne, jestli náhodou třeba nečeká dvojčata, což by mohlo být fatální pro všechny.

2.7.2021 19:57

Grandina napsal(a):

Zavolejte jiného, zkušenějšího veta. 119 KVH není takový prcek.

2.7.2021 19:59

lenacia napsal(a):
Jak říkám, oslovte jiného veta ;) ono i kdyby to nějak šlo zjistit. Rozbory krve či moče nebo tak něco na specifický hormony by asi teoreticky měly fungovat??? Nevím jistě ale u lidí se to zjistí.
Tak vám to ale neřekne, jestli náhodou třeba nečeká dvojčata, což by mohlo být fatální pro všechny.

Cuboniho reakce - vyšetření moče od 120. dne gravidity, ale od "vynálezu" ultrazvuku se už nedělá, kdo by chtěl čekat tak dlouho?

Přidejte reakci

Přidat smajlík