Turistické sedlo

Welsh part bred
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.7.2021 13:59
uuu

XXX.XXX.132.46

Ahoj,
poradíte mi pohodlné turistické sedlo (Anglii! ) které se dá sehnat ve vel. 16 nebo 16,5? Něco jako kentaurt country ale ten dělají jen 18 posedli a ja mam krátkého kone...ted nosí prestige meredith ale ta skočka na delší vyjížďky není ono. A zároveň, aby se nové nebo zánovní dalo sehnat do 30 tis.( Koukala jsem na turistické modely od prestige ale to je 80 a víc.)

Děkuji.

4.7.2021 14:15
kallisto

XXX.XXX.134.179

Na delší vyjížďky bude pohodlnější drezurka. Třmeny nastavíte více podle sebe, dneska i opěrky nalepíte sucháčem tam, kde sedí lépe kolenu. A tam máte výběr velký. Čistě turistických anglií bude málo.

Kratší by mohl být neanglický McClellan či možná něco australského?

4.7.2021 15:18
Arbora

XXX.XXX.233.1

Skúste pozrieť vytrvalostné špeciály, majú aj ich prestige, kieffer, alebo zaldi, pariani, prípadne potom nie typicky anglické sedlá ako setzi (ale to podľa mňa nie je pohodlné), bezkostrový pioneer, podium či sedlo od J. Jirsy. Všetko je stavané na arabov, takže by dĺžka nemala byť problém. Ale za tie peniaze skôr jazdené.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.7.2021 08:14

Mám na poníka předělanou vojnu - sundala jsem ližiny a nechala vyrobit kratší tak, aby se ještě daly připevnit na kostru sedla. Ližiny mají délku do 50 cm.

7.7.2021 09:46
kallisto

XXX.XXX.217.242

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mám na poníka předělanou vojnu - sundala jsem ližiny a nechala vyrobit kratší tak, aby se ještě daly připevnit na kostru sedla. Ližiny mají délku do 50 cm.

Buggyro a 50cm je málo? Já nedávno měřila polštáře na mém 17,5 wintecu a naměřila jsem 49cm...
Nedávno sháněla někde na koňácích paní sedlo s polštářemi max myslím 43cm a to jsem si říkala co to musí být za posedlíčko, aby měly polštáře tak málo cm.

7.7.2021 11:28

Já teď z paměti nevím, kolik ty ližiny měří, ale ta kontaktní plocha je extrémně krátká. Možná že to je i pod 40 cm, ale opravdu neumím zodpovědně říci. Pod 50 cm nicméně na tohoto poníka anglická sedla najít lze, a nejsou to z daleka pony sedla. Pointa byla, že u té vojny lze v závislosti na tom, jak jsou daleko od sebe místa napojení rozsoch na ližiny, zkrátit kontaktní plochu velice efektivně. Nepočítám s tím, že by někdo v dnešní době, kdo shání nové sedlo, chtěl jezdit ve vojně. To spíš pro rozšíření obzorů.

Budu muset tu vojnu změřit, abych mohla udávat přesnější údaj.

7.7.2021 17:19
Dotaz

XXX.XXX.68.139

Za ty ližiny.

Přidejte reakci

Přidat smajlík