Teploměry

Českomoravský belgický kůň
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

milovníkzvířátek

8.7.2021 21:36
milovníkzvířátek

XXX.XXX.72.201

Zdravím, funguje na koně nedotykový teploměr? Nebo musí být digitální či rtuťový? Jestli ano je jedno kam ho namířím?
Hledala jsem na google, ale nic nenašel.
(Vím, že je to divná otázka.)

8.7.2021 21:50
Dotaz

XXX.XXX.110.178

Podle mne ne.

8.7.2021 21:52
Nezzie

XXX.XXX.71.114

Konomilovnik se přejmenoval?

Ne, nefungoval by. Používá se digitální co se trčí koní do konečníku. Jinak se mu teplota vážně nezmeri.

8.7.2021 21:57
Dotaz

XXX.XXX.110.178

Myšleno tak, že fungovat nebude. Srst podle mě bude zkreslovat. Navíc i u lidí jsou bezdotykové teploměry značně nepřesné, nelze měřit kdekoli, pouze na určených místech – nejčastěji na čele. Některý výrobce podmiňuje i určitou vzdálenost, u našeho konkrétně 3-5 cm.

arte.P

8.7.2021 22:39
arte.P

XXX.XXX.5.193

Bezdotykové vet. teploměry existují. Teplota se měří v uchu, na očním víčku, na čelistech, v tříslech nebo na konečníku, ale je to dost drahá sranda. Nikdy jsem nezažila, aby ho někdo používal a nevím jestli by spolehlivě fungoval humánní, může tam být rozdílná kalibrace, digitální stačí.

8.7.2021 22:47
Dotaz

XXX.XXX.110.178

arte.P napsal(a):
Bezdotykové vet. teploměry existují. Teplota se měří v uchu, na očním víčku, na čelistech, v tříslech nebo na konečníku, ale je to dost drahá sranda. Nikdy jsem nezažila, aby ho někdo používal a nevím jestli by spolehlivě fungoval humánní, může tam být rozdílná kalibrace, digitální stačí.

Aha, díky za vysvětlení ohledně vet. teploměrů.

Mám zkušenost jen s lidským kalibrovaným. A pak zážitky z nemocnice, kdy to změří klidně 32 st.

Jaká je přesnost u těch veterinárních?

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.7.2021 23:57
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nesnáším ty digitální- kamkoliv(čelo, spánek ucho) rtuťák je rtuťák... u koní a nejen tam se používala rychloběžka- nevím zda je ještě k dostání. Teploměr se na malou chvilku dal do konečníku a naměřená teplota běžela před očima- rychloběžka. Bach na "vcucnutí" teploměru do konečníku, vždy ho fixujte rukou, ale ne že ho tam zalomíte.

Přidejte reakci

Přidat smajlík