milovníkzvířátek

XXX.XXX.72.201
Zdravím, funguje na koně nedotykový teploměr? Nebo musí být digitální či rtuťový? Jestli ano je jedno kam ho namířím?
Hledala jsem na google, ale nic nenašel.
(Vím, že je to divná otázka.)
arte.P

XXX.XXX.5.193
Bezdotykové vet. teploměry existují. Teplota se měří v uchu, na očním víčku, na čelistech, v tříslech nebo na konečníku, ale je to dost drahá sranda. Nikdy jsem nezažila, aby ho někdo používal a nevím jestli by spolehlivě fungoval humánní, může tam být rozdílná kalibrace, digitální stačí.
arte.P
napsal(a):
Bezdotykové vet. teploměry existují. Teplota se měří v uchu, na očním víčku, na čelistech, v tříslech nebo na konečníku, ale je to dost drahá sranda. Nikdy jsem nezažila, aby ho někdo používal a nevím jestli by spolehlivě fungoval humánní, může tam být rozdílná kalibrace, digitální stačí.
Aha, díky za vysvětlení ohledně vet. teploměrů.
Mám zkušenost jen s lidským kalibrovaným. A pak zážitky z nemocnice, kdy to změří klidně 32 st.
Jaká je přesnost u těch veterinárních?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nesnáším ty digitální- kamkoliv(čelo, spánek ucho) rtuťák je rtuťák... u koní a nejen tam se používala rychloběžka- nevím zda je ještě k dostání. Teploměr se na malou chvilku dal do konečníku a naměřená teplota běžela před očima- rychloběžka. Bach na "vcucnutí" teploměru do konečníku, vždy ho fixujte rukou, ale ne že ho tam zalomíte.