Koupání koně

Velšský pony
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.7.2021 08:56
Vallinkkaa

XXX.XXX.29.225

Zdravím, chci se zeptat jestli koníka mohu vykoupat i šampóny treba pro psy nebo jestli musim mit speciální jen na kone :)
Dekuji

arte.P

9.7.2021 09:50
arte.P

XXX.XXX.133.211

Jak jsme takové zásadní problémy řešili v dobách, kdy nebyl internet? Nevíte někdo?

Můžete použít klidně i svůj, je to v podstatě fuk, ono v tom koňském nic moc extra není.

Jinak je na tohle super Google

9.7.2021 09:53
Vallinkkaa

XXX.XXX.29.225

Dekuji ☺️
Na googlu jsem nic nenašla tak proto jsem se obrátila jsem.

9.7.2021 10:08
Vallinkkaa

XXX.XXX.29.225

Je tam jak koupat kone, ale ne jaky sampon použit :)

9.7.2021 11:03
akscha

XXX.XXX.26.89

Pokud chces mit jistotu, pouzij nejaky nedrazdivy (treba detsky), ale u normalniho nealergickeho kone bych to nijak neřešila

9.7.2021 11:53
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Velmi doporučuji šampon ředit. Cca třetinu šamponu dolít vodou. Není to pak na kůži tak dráždivé a taky lépe pění. Nejdůležitější je stejně pořádně opláchnout, aby nezůstaly zbytky na kůži. A kondicionér jen na nutná místa - žíně ocasu jen když je to nutné.

9.7.2021 15:13
Dotaz

XXX.XXX.68.10

arte.P napsal(a):
Jak jsme takové zásadní problémy řešili v dobách, kdy nebyl internet? Nevíte někdo?

Můžete použít klidně i svůj, je to v podstatě fuk, ono v tom koňském nic moc extra není.

Jinak je na tohle super Google

Jednoduše, buď se mylo mýdlem s jelenem, nebo kopřivovým či březovým šampónem. Nic jiného v krámě ani pro lidi nebylo, tak jaképak štráchy a vybírání pro koně. :)

Po revoluci se to trochu otočilo a místo lidské kosmetiky na koně jsem si třeba kondicionér Stiefel půjčila od koně já. Fungoval dobře. :)

Martina40

11.7.2021 08:46
Martina40

XXX.XXX.243.246

Pipilota napsal(a):
Velmi doporučuji šampon ředit. Cca třetinu šamponu dolít vodou. Není to pak na kůži tak dráždivé a taky lépe pění. Nejdůležitější je stejně pořádně opláchnout, aby nezůstaly zbytky na kůži. A kondicionér jen na nutná místa - žíně ocasu jen když je to nutné.

Dobrý den, už skoro 20 let používám profikosmetika.cz (Jemný šampon All system - ředí se, takže vydrží opravdu dlouho).
Použila jsem to i na koťata (když zalezli do sklepa na uhlí, děsně se tam zprasili a druhý den měli jít k novým páníčkům - přeci jen ta ostuda...) a v pohodě, na všechny naše psy, na sebe a samozřejmě i na koně.
Opravdu existují i nekvalitní kosmetiky - hlavně takové ty ze zverimexu za rohem, to fakt nepoužívejte. Překrásně voní (takže chemický fujky) a je v tom hodně alkoholu, takže to vysušuje, místo aby to vyživovalo.
Souhlasím s tím, že kosmetiku prostě použijete, kam potřebujete, OPRAVDU DŮKLADNĚ vypláchnete, tzn., že tam všude sáhnete rukou a ono to pod ní "neklouže" a nepění. A klidně tam nakonec trochu kondicionéru ve spreji dejte. Hříva i ocas se budou méně cuchat a budou hezké.
Hlavně pak zvířátko nechat dobře uschnout, nenechat ho mokré v průvanu.
A bude to v pohodě .
Krásný letní teplý den, vhodný k opsrchování .

11.7.2021 09:42
kallisto

XXX.XXX.168.138

Nejdřív koně důkladně promočím, pak koupu čímkoliv. Heřmánkový, kopřivový, na psy antiparazitní, clorexyderm... Naliju toho hromadu do kýble s vodou, zamíchám a jako v automyčce kartáčosmetáčkem, houbou na tyčce a tak patlám na koně. Nechám čtvrt hodiny působit a pak osprchuju důkladně pryč.

11.7.2021 14:54
bongani

XXX.XXX.45.91

Můžu se zeptat, v jakých situacích koně myjete šamponem? Když je bělouš a hodně špinavý, když jde na výstavu...? Já ho mám šest let a ještě jsem ho šamponem nemyla, v létě po vyjížďce ho osprchuju čistou vodou, jinak mi to nepřišlo nikdy potřeba. To nerýpám, opravdu mě to zajímá. :-)

11.7.2021 15:33
lenacia

XXX.XXX.173.31

bongani napsal(a):
Můžu se zeptat, v jakých situacích koně myjete šamponem? Když je bělouš a hodně špinavý, když jde na výstavu...? Já ho mám šest let a ještě jsem ho šamponem nemyla, v létě po vyjížďce ho osprchuju čistou vodou, jinak mi to nepřišlo nikdy potřeba. To nerýpám, opravdu mě to zajímá. :-)

sem tam nějaký léto si Sáruši vypucnu třeba kvůli focení apod.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.7.2021 09:05
Uživatel s deaktivovaným účtem

myli jsme šamponem skutečně pouze před výstavou. Ani šimla nebylo nikdy potřeba mýt něčím jiným než vodou a případně rejžákem.

12.7.2021 09:40
kallisto

XXX.XXX.217.242

Koupu šamponem po zimě po vylínání, v zimní srsti se dlouho drží čurbes. Navíc vždy když mám podezření, že se kobyla drbe.

Martina40

13.7.2021 08:47
Martina40

XXX.XXX.243.246

kallisto napsal(a):
Nejdřív koně důkladně promočím, pak koupu čímkoliv. Heřmánkový, kopřivový, na psy antiparazitní, clorexyderm... Naliju toho hromadu do kýble s vodou, zamíchám a jako v automyčce kartáčosmetáčkem, houbou na tyčce a tak patlám na koně. Nechám čtvrt hodiny působit a pak osprchuju důkladně pryč.

Chi chi - ta utomyčka mě pobavila. Ale vlastně jo . Jako popis dobrý.
Taky jsme kobylku celou úplně komplet šamponem ještě nepotřebovaly mýt, ale třeba zadní bílou nohu si nějakým způsobem ve výběhu pokadila a zaprasila, tak tu jsme "přemlaskly" šamponem a magic brushem a byla zase bílá jako nová . A taky když si začne trochu drbat ocas, tak hned, než se to rozjede.
Hlavně to dobře vypláchnout. To je asi opravdu nejdůležitější.
Já jen jsem na tu kosmetiku trochu ulítlá, no .... Mě ty březový šampony prostě trochu vadí, no...
Ale jinak nic ve zlým
Díky za zkušenosti všem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík