Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Onion

9.7.2021 11:01
Onion

XXX.XXX.133.253

Co vše musíte mít abyste mohli vozit koně v hengru? Děkuji.

9.7.2021 11:14
uuu

XXX.XXX.35.122

Onion napsal(a):
Co vše musíte mít abyste mohli vozit koně v hengru? Děkuji.

Hengr, auto s tažným na tolik, kolik je koncipovaný vlek, a od 3,5t soupravy řidičák B+E. A pokud to děláte na kšeft a né pro převoz svých koní, tak je tam tuším i školení pro přepravce živých zvířat

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.7.2021 11:21

Školení přepravce musí mít každý, ne jen ten, co to má jako živnost.

Ještě pak doplním, že pokud vezete v hengru koně, musíte mít potřebná veterinární potvrzení, testy atd. dle platné legislativy.

9.7.2021 11:28
uuu

XXX.XXX.35.122

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Školení přepravce musí mít každý, ne jen ten, co to má jako živnost.

Ještě pak doplním, že pokud vezete v hengru koně, musíte mít potřebná veterinární potvrzení, testy atd. dle platné legislativy.

Ano ano, krve při převozu mezi okresy a platné očkování. A taky zápis o cestě do deníku hospodářství ( z jakého čísla hosp. kam a kdy návrat ).

Já teda svoje koně vozím bez školení dopravce to bych si možná měla obstarat

9.7.2021 13:02
jbb

XXX.XXX.70.103

Školení dopravce je zcela pro kočku. Nikdy ho po mně nikdo nechtěl, PČR asi ani neví, že něco takového existuje. Ale vozím si jen svoje koně, nejsem profesionální přepravce.

9.7.2021 13:30

PČR ho ani v zásadě nemá pravomoc kontrolovat. Tu má veterinární správa. Ta zase nemá pravomoc vás legitimovat.

V praxi se s kontrolou v podstatě nesetkáte, pokud se nedostanete na jedno z frekventovaných překladišť, tzv. kontrolních stanovišť, a nebo nenastane nějaká zásadní nákazová situace, že by VS vyrazila na hraniční přechody spolu s nějakými těmi legitimujícími orgány. Na překladištích potom zpravidla kontrolu provádí celní správa + veterinární správa. Tolik aspoň co jsem se dozvěděla na školení.

starší info http://www.sdruzenirozcestnik.cz/?p=27&i=i0017
snad novější info https://cit.vfu.cz/euleg/1-temata/6-obchodni_presuny.html
Nejnovější info najdete v legislativě

Přidejte reakci

Přidat smajlík