Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Aaaeeee

13.7.2021 11:29
Aaaeeee

XXX.XXX.215.119

Dobrý den, chci se zeptat jaké máte zkušenosti s operaci hrtanu , konkrétně hemiplegie prosím. Na kolik Vás operace na klinice vyšla , jak probíhal stav koně poté. Děkuji všem za cenné rady.

arte.P

13.7.2021 11:32
arte.P

XXX.XXX.252.75

Aaaeeee napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat jaké máte zkušenosti s operaci hrtanu , konkrétně hemiplegie prosím. Na kolik Vás operace na klinice vyšla , jak probíhal stav koně poté. Děkuji všem za cenné rady.

Hemiplegie je ochrnutí poloviny těla, co to má společného s hrtanem?

arte.P

13.7.2021 11:45
arte.P

XXX.XXX.130.94

Tak pardon, fakt to existuje, jmoje neznalost, nikdy jsem ten výraz v téhle souvislosti neslyšela a nevím o nikom, kdo by to někdy řešil.

Ale v diskuzích je to k dohledání i tady:
https://www.ifauna.cz/kone/nemodforum/r/detail/1256854/hemiplegie

https://www.equichannel.cz/forum/diskuze/1327359

Na cenu není nic jednoduššího než zvednout telefon a kliniky obvolat.

Aaaeeee

13.7.2021 12:05
Aaaeeee

XXX.XXX.215.119

No vidíte, zeptat se kliniky je jedna věc druhá je aby mi někdo napsal zda si pobyt neprodlouzil po komplikacich s konecnou částkou. Ptala jsem se slušně, hejkani si prosím nechte:-)

arte.P

13.7.2021 12:20
arte.P

XXX.XXX.130.94

Aaaeeee napsal(a):
No vidíte, zeptat se kliniky je jedna věc druhá je aby mi někdo napsal zda si pobyt neprodlouzil po komplikacich s konecnou částkou. Ptala jsem se slušně, hejkani si prosím nechte:-)

Taky jsem psala slušně a nehejkám, částku Vám řeknou jenom na klinice a jestli nastanou komplikace a prodlouží se hospitalizace a zvýší cena, to je tak individuální, že je Vám informace druhých stejně k ...................

Aaaeeee

13.7.2021 12:27
Aaaeeee

XXX.XXX.215.119

No na to,že jste ani nevěděla co je diagnoza zač se myslím do toho moc vkladate:-) 👋 zajímá to mě ne Vas, takže sbohem:-D

arte.P

13.7.2021 12:36
arte.P

XXX.XXX.236.254

Aaaeeee napsal(a):
No na to,že jste ani nevěděla co je diagnoza zač se myslím do toho moc vkladate:-) 👋 zajímá to mě ne Vas, takže sbohem:-D

Kdyby to Váš kůň neměl, tak o tom taky nemáte nejmenší tušení a jestli si myslíte, jak jste mě tím setřela, tak ne, získala jsem novou informaci a mýlit se je lidské, mé ego to unese.

13.7.2021 12:39
koně

XXX.XXX.174.63

Aaaeeee napsal(a):

Já tedy problematice nerozumim .Nicméně piskáni ,tak tipuji ochrnuti, bylo drive brano spise jako vada.Operace na klinice nebyly standartem ,jako dnes.
Kun nevydrzel větši zátěz,nedokázal chodit na otězi zaklapnutý ,tak nebyl pro sport.Nešel udajně ani dobre nakrmit,kdyz se mu hure dychalo.
Ale pod začátečniky nebo nenáročné vyjizdky normálně stačil.
Asi taky bude zálezet na mire postizeni.
Tim jsem chtěla popsat,ze se hemiplegie mozna ani pokazde operovat nemusi
Cenna rada to neni ,bohuzel.

Aaaeeee

13.7.2021 12:43
Aaaeeee

XXX.XXX.215.119

koně napsal(a):
Já tedy problematice nerozumim .Nicméně piskáni ,tak tipuji ochrnuti, bylo drive brano spise jako vada.Operace na klinice nebyly standartem ,jako dnes.
Kun nevydrzel větši zátěz,nedokázal chodit na otězi zaklapnutý ,tak nebyl pro sport.Nešel udajně ani dobre nakrmit,kdyz se mu hure dychalo.
Ale pod začátečniky nebo nenáročné vyjizdky normálně stačil.
Asi taky bude zálezet na mire postizeni.
Tim jsem chtěla popsat,ze se hemiplegie mozna ani pokazde operovat nemusi
Cenna rada to neni ,bohuzel.

Budeme zkoumat průběh, ale kobyla mladá po prvním roku ve sportu se zhoršuje. Typuji že by to dobudoucna chtělo věřím,že do výkonnosti L-S by to zvládla ale po ZVK se to začalo zhoršovat.

13.7.2021 12:47
koně

XXX.XXX.174.63

Aaaeeee napsal(a):
Budeme zkoumat průběh, ale kobyla mladá po prvním roku ve sportu se zhoršuje. Typuji že by to dobudoucna chtělo věřím,že do výkonnosti L-S by to zvládla ale po ZVK se to začalo zhoršovat.

A je ,tak drzim palce
Chcete li zvire do sportu,asi bych se poohledla po jinem.
Jak začnete s operacemi ,taky byste se uz z toho nemuseli vymotat
No uvidite,obvolejte odborniky ,co se na problematiku specializuji.
Veterinárni věda pokročila ,treba uz je dneska nějaké snadné a trvalé rešeni.

Aaaeeee

13.7.2021 12:59
Aaaeeee

XXX.XXX.215.119

arte.P napsal(a):
Kdyby to Váš kůň neměl, tak o tom taky nemáte nejmenší tušení a jestli si myslíte, jak jste mě tím setřela, tak ne, získala jsem novou informaci a mýlit se je lidské, mé ego to unese.

Jelikož má hemiplegii hrtanu většina velkých koni tak ano. :-D Vaše ego si neberu koukám, že další klasika u koní. :-) Vidíte to přitom jsem neutocila, Vy děláte jak janek. Samozřejmě já se taky tazu, jen by bylo fajn kdyby kolem nebylo zas tolik jedovatých bab.

Pro druhou slečnu paní moc díky. Já kobylu zakoupila po roce. Samozřejmě jsme nevěděli jak moc je to vážně a bude, zaráží mě jak běžně se to pouští v chovu např. Eldorado nový v Písku chrcel na testu jak blázen. Už jsem na toto opatrnější. Co vím operace vyjde na 40 000,- no pak i když máte toptop klisnu na tom chovejte... Zlatá stará linie koni. To jsem tohle řešit nemusela.

13.7.2021 13:01
Arbora

XXX.XXX.149.42

Mala som koňa v Brne na klinike na vyšetrení, je to už pár rokov odzadu, vtedy doktor Jahn odhadoval operáciu na cca 30 000, čo bola približná hodnota koňa. Operácia nemusí problém odstrániť na trvalo, môže sa vrátiť. V tej dobe sa mi to zdali vyhodené peniaze za niečo, čo sa možno vráti behom roka, kôň nebol žiadny extra materiál do športu. Podľa doktora ho to nijako neobmedzovalo a v podstate dovolil aj dostihy s tým, že uvidíme, ako sa bude javiť v tréningu, na špacír bez obmedzení. Kôň nakoniec nešportoval, asi o tri roky neskôr uhynul po upchatí pažeráku u nového majiteľa. Či to malo súvis netuším, bola tam trochu zanedbaná starostlivosť zo strany doktora.

Aj tak si kobylu budú chcieť vyšetriť pred zákrokom, takže by som sa niekam objednala, povedia vám všetky riziká, aj odhadovanú cenu a uvidíte.

13.7.2021 13:36
koně

XXX.XXX.174.63

Aaaeeee napsal(a):
Jelikož má hemiplegii hrtanu většina velkých koni tak ano. :-D Vaše ego si neberu koukám, že další klasika u koní. :-) Vidíte to přitom jsem neutocila, Vy děláte jak janek. Samozřejmě já se taky tazu, jen by bylo fajn kdyby kolem nebylo zas tolik jedovatých bab.

Pro druhou slečnu paní moc díky. Já kobylu zakoupila po roce. Samozřejmě jsme nevěděli jak moc je to vážně a bude, zaráží mě jak běžně se to pouští v chovu např. Eldorado nový v Písku chrcel na testu jak blázen. Už jsem na toto opatrnější. Co vím operace vyjde na 40 000,- no pak i když máte toptop klisnu na tom chovejte... Zlatá stará linie koni. To jsem tohle řešit nemusela.

V tomhle bych tedy uz měla jasno.
Pokud bych chtěla zvire do sportu ,tak tahle kobyla to bohuzel nebude .A na chov tedy taky ne.
Zakrok neznamena jiste odstraněni obtizi. A 40tis neni zas tak málo ,plus, částka nemusi byt konečná
Zvázila bych chci li si nechat kobylu,omezeně pouzitelnou .Treba ze zvyku a mam k ni nějakou vazbu .
Nebo prodám a zakoupim jinou ,protoze chci sportovat ,na nějaké urovni.
Neni to jednoduchá volba

13.7.2021 13:48
Arbora

XXX.XXX.149.42

Použitie v chove je samozrejme závislé od príčiny, u nás to bol dôsledok upchatého pažeráku, ktorý spôsobilo nevhodné krmivo - nedostatočne rozmočené repné rezky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík