Zdravím, rozbil se mi oblíbený kartáč - silonový, cca 35 let starý, takový středně tvrdý a spíše dlouhý vlas. Opravdu skvěle vytahoval špínu.
No a teď nevím jaký si koupit nový. Co se tak koukám do čištění jiným, tak je špatně. Kartáče s dlouhým vlasem se "zdrcnou" jak fuj smeták. Máte někdo normální podobný kartáč?(ne magic atd. co se tomu zase ulamují plastové štětiny) Hledám něco co za 2 měsíce nebudu vyhazovat. Děkuji za všechny typy na osvědčený nákup.
Vyhlédla jsem si např. tenhle - máte ho někdo? https://www.kamir.cz/kartac-delsi-vlas-ekkia-s-magnetem
je sice pravda že se mi u magic brushe ulamují štětinky, ale za těch 7 let co ho vastním sou to 3 štětinky a pořád funguje skvěle.
Mám takovej modrej rejžák, středně dlouhý chlup, opravdu parádní. Ale zaboha už sem takovej znova nenašla.
Lidi si taky chválí rejžáky na koberce. Pro mě už sou moc tvrdý.
Mám dva originální Magic Brushe. Jeden je jemný a druhý normální. A jsem spokojená, mám oba cca rok a nelámou se mi štětiny. Napodobeniny MB se skutečně lámou a po několika měsících šel do koše takový kartáč.
Pak mám klasické kartáče různých délek vlasu a tvrdosti, ale vždy volím přírodní vlas a dřevo. Nejstarší mám asi 15 let a byl od Kentaura, nenašla jsem ho bohužel teď nikde.
Jinak v zimě na jednoho koně rýžový kartáč, ale druhý kůň ho nesnese.
Jednou v záchvatu "koupím si něco na sebe" jsem koupila Stubben kartáč. Je supr příjemný do ruky, má oblé hrany, netlačí a nebolí z něj ruka. Má tvar, že ho lze držet i malou rukou a bere veliký povrch. Není úplně tvrdý jako rejžák, ale není měkký jen na pošolíchání, takže vezme i zaschlé bahno. Musela jsem pak koupit ještě jeden, protože mi ho manžel kradl. Takže prošel užívatelským testem - jeden na vše :) Je dost měkký při opatrnosti na hlavu, vyčeše i ocas, vydrbe nohy i uši uvnitř. Jediná nevýhoda, že rychle ztratí tel luxusní vzhled, ale pak už vypadá pořád stejně. Jen už ho nemůžu najít na ČR e-shopech. Máme je už tři roky, používáme denně a vlasy vypadají pořád stejně.
https://www.equos.sk/stubben-kefa-handy/