Hubková

XXX.XXX.168.69
Dobrý den.
Mám 25ti letého ČT. Až do teď jsme chodili pod sedlo. Procházky samozřejmě. Ale v poslední době je hodně bolavý na nohy. Má artrózu. Podávám kloubní výživu téměř trvale.
Potřebovala bych poradit kdy je ten správný okamžik, kdy pověsit sedlo na hřebík sundat podkovy a nechat ho chodit samotného po pastvinách.
Starám se o něho sama nikam ho nedám. Je to můj miláček. Jen potřebuji vědět, kdy je ten správný čas mu dopřát úplné volno, ale nechci aby chřadnul.
Děkuji za jakoukoliv radu či doporučení.🤔😔
Také mám starouška a přesně si řekne dle aktuálního stavu. Zpravidla v zimě se hůře pohybuje kvůli artróze, tak jen na co nejdelší dobu výběh a procházka na ruce nebo klid. Přidávám také kloubní přípravky, které trochu pomáhají a hodně se mi teď líbí lněné semínko, krmím asi rok a půl a velká spokojenost. Hodně jsem začala používat bylinky. Jsou vidět rozdíly.
Jinak ještě k tomu ježdění, tak nevím jak to popsat, ale vždycky po jízdě nebo vycházce má koník radost z práce a svítí mu očička. Dostane pochvalu a třeba mlsku nebo popasení venku z výběhu. Pak si spokojeně odejde do výběhu nebo si stoupne a odpočívá. Nemusíte běhat s větrem o závod, ale dle mě je hlavní nenechat koníka stát o samotě a bez práce V dobré víře jsem ho také ,,nechala odpočívat,, ze zdravotních důvodů a byl smutný a šel s váhou dolů. Ale byl zvyklý na denní práci a záleží také na povaze koně. Znám koně, kteří jsou rádi za klid.