Wanta

XXX.XXX.168.151
Dobrý den,
chci se zeptat, jestli 2 letý paint horse hřebec už může připouštět. Mě to přijde velmi brzy, ale prý je to normální věk.
Děkuji za radu.
Dobrý den. Fyzicky na to hřebec má.
Nevím, jak to ale myslíte - zda by mohlo dojít k nehodě a k nechtěnému oplodnění? ANO, mohlo.
Nebo zda chcete cíleně připouštět - v tomto případě se ale téměř určitě bude jednat o černou plemenitbu, protože takovýto hřebec nebude jistě zapsán v Ústředním registru plemeníků, který vede ústřední evidence koní!!!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Wanta
napsal(a):
Dobrý den,
chci se zeptat, jestli 2 letý paint horse hřebec už může připouštět. Mě to přijde velmi brzy, ale prý je to normální věk.
Děkuji za radu.
Teoreticky ano. Prakticky - má licenci? Nebo je to u westernových plemen jinak? (chovatelská dospělost je u koní ve 3 letech).
Wanta

XXX.XXX.168.151
Mám možnost koupit kobylku,která je připuštěna paintem. Tomu jsou 2 roky a prý se amerikama může připouštět už od 2 let. Mě to osobně zarazilo,tak si jdu pro radu. Kobylka je bez pp a hříbě by mělo prý poloviční původ po hřebci v knize. Tak mě zajímá,jestli to hříbě bude moct mít zapsané toho 2 letého hřebce jako taty.
Wanta
napsal(a):
Mám možnost koupit kobylku,která je připuštěna paintem. Tomu jsou 2 roky a prý se amerikama může připouštět už od 2 let. Mě to osobně zarazilo,tak si jdu pro radu. Kobylka je bez pp a hříbě by mělo prý poloviční původ po hřebci v knize. Tak mě zajímá,jestli to hříbě bude moct mít zapsané toho 2 letého hřebce jako taty.
nie je nič jednoduchšie, ako spýtať sa zodpovedných. http://www.czpha.cz/kontakty.php