Jak naučit koně zvedat nohy na překážkách?

Hafling
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.7.2021 00:28
Equestrian_Tery

XXX.XXX.168.255

Ahojte!
Máme valacha 5 let a chtela bych s ním začít pracovat na kavaletach, začala jsem nejdříve ze země a zjistila jsem, že nezvedá nohy, pobizela jsem ho i do rytmu a to pomohlo,ale bojím se, že když budeme někdy skákat něco většího, tak už ty překážky porazí.
Máte nějaké rady?
Díky za všechny odpovědi!💙💙

24.7.2021 05:45
lenacia

XXX.XXX.168.148

Najít si dobrého trenéra a trénovat, a trénovat, nosit chrániče na nohy, a postupně zvedat. někteří koně někdy prostě na skoky nikdy nebudou.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.7.2021 08:02

Equestrian_Tery napsal(a):
Ahojte!
Máme valacha 5 let a chtela bych s ním začít pracovat na kavaletach, začala jsem nejdříve ze země a zjistila jsem, že nezvedá nohy, pobizela jsem ho i do rytmu a to pomohlo,ale bojím se, že když budeme někdy skákat něco většího, tak už ty překážky porazí.
Máte nějaké rady?
Díky za všechny odpovědi!💙💙

Lenacia má pravdu.

24.7.2021 08:22
Equestrian_Tery

XXX.XXX.168.255

Děkuji 💙

24.7.2021 22:49
koně

XXX.XXX.174.63

Právě že někteří koně nerespektují vůbec kavalety,prostě mají tendence skrz ně procházet.
.A začínají být pozorní až na vyšších

24.7.2021 23:15

Kavaletou myslíte co, to co leží jen na zemi nebo zvýšenou kavaletu na křížku, která může být cca 20cm nebo 30 cm nad zemí? Podle toho jak křížek otočite.
Ono nad zvýšenýma kavaletama se musí končetina víc úhlit v kloubech a to je pro koně náročné.
Začněte na kladinách na zemi v kroku, pak klusu, to samé přes zvýšené, kůň se musí naučit, co má dělat a získat v tom rutinu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík