O co se zajímat při koupi hříběte

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

United321

24.7.2021 12:31
United321

XXX.XXX.246.148

Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli mi někdo poradí, o co se zajímat při koupi hříběte, myslím tím, že máme rezervaci na hříbě co se teprve narodí. Jednoho kone už vlastním, ale chci dalšího a chci si ho “udělat podle sebe”.
Je tedy něco na co si dát speciálně pozor ? Nebo je to podobné jako při koupi dospělého koně ( vzít s sebou na prohlídku veterináře a je to )

24.7.2021 12:57
koně

XXX.XXX.174.63

No,rodiče asi znáte,viděla jste,když si rezervujete nenarozené.Tudíž je u hříběte nějaký genetický předpoklad,k něčemu.
Pak by mě zajímala matka,v jaké kondici a v jakém prostředí si prožila březost.
A nejvíc pak odchov hříběte samotného.Chudáček jeden sám ,vyvržený někde na malém dvorečku jen s maminkou, bude mít pravděpodobně do budoucna problémy
Tedy koukejte po prostředí odchovu.
Samozřejmě i po kondici samotného hříběte ,aby nebylo vysloveně pupkaté,kostnaté, žebernaté,s mega křivýma nohama ,neteklo mu z očí ,nebylo plesnivé ,flekaté ,vydrbané apod. Prostě ono i matka , vypadali spokojeně
Hříbata bývají některá vysloveně ošklivá,ale většina se při správném odchovu vyvine normálně

24.7.2021 15:39
Jejda

XXX.XXX.91.129

Při přesunu hříběte z hospodářství by mělo být označené a mělo by mít průkaz koně. Je to zákonná povinnost pro prodávajícího i kupujícího. Navíc máte jistotu, že rodiče, které prodávající deklaruje, jsou i zaevidováni v ústřední evidenci. Ale to je vlastně stejné jako u dospělého koně.
Váš dotaz evidentně naznačuje, že nemáte moc zkušeností s chovem koní (samozřejmě nikdo učený z nebe nespadl). Dotaz a to, že již jednoho koně vlastníte, se mě zdá dost malá kvalifikace pro Vaše plány: chci si ho “udělat podle sebe".

Přidejte reakci

Přidat smajlík