klbovavyziva

XXX.XXX.91.25
Aké kĺbové výživy dávate svojim koníkom ? Aké koníkom najviac pomohli a aké boli naopak prepadák ?
Uživatel s deaktivovaným účtem

klbovavyziva
napsal(a):
Aké kĺbové výživy dávate svojim koníkom ? Aké koníkom najviac pomohli a aké boli naopak prepadák ?
Nejlepší je správný managment.
Alavis MSM v roku páně 2008 zachránilo mojej kobyle život, mala veľké problémy s medzikostným svalom, už som uvažovala nad utratením, do 48 hodín kôň chodil a tváril sa suverénne.
Predtým je pomohlo čosi od Orlingu, čo už sa nevyrába, efekt ale bol viditeľný až po 3+ mesiacoch podávania, kedy si pri vstávaní prestala najprv sadať a potom vstávať, ale vyhupla sa na nohy hneď, to mi padla sánka a začala som veriť na tieto produkty.
Stará kobyla ale dožila, druhej som dávala kde-čo, efekt nula - nemala problémy, skôr bola stuhnutá, taká všelijaká, nakoniec pomohlo keď pravidelne pracovala a schudla, má 25 rokov a už to asi doklepe bez doplnkov, samozrejme že má katastrofické RTG, oba tarzy špánky a kosti už zrastené dohromady, no nikdy nekrívala a ja som ju nenútila do ničoho, na čo som vedela že nemá, alebo ak sa necítila a dávala najavo, že čojej nesedí, trebárs.
Nutno povedať, že som zosadala hneď, ako sa mi zdalo že je cestička príliš tvrdá, alebo hrboľatá.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Záleží na tom, co očekáváte.
Mladšímu koni bych v případě potíží nebo rekonvalescence nasadila něco, co obsahuje co nejvíc stavebních komponent a co nejméně MSM. A staříkovi s očekávatelnými nevratnými změnami a sníženou regenerací už spíš něco s vyšším zastoupením MSM.
Co se týče nejlepších výsledků, uživatelé se shodují, že radikální výsledky mělo podání do kloubu. Ať už preparátu spíše na regeneraci nebo preparátu spíše na tlumení zánětu a bolesti.