Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Hajek03

3.8.2021 14:01
Hajek03

XXX.XXX.4.196

Ahoj, je možné aby byl kůň nervózní ze změn ? Například ze změny ze zimního výběhu na letní či naopak. Můj kůň byl úplně v pohodě, při vodění z výběhu a do nej nedělal žádné potíže ale když ho týden zpátky dali do jiného výběhu tak cestou z něj byl nervózní, dokonce se i postavil na zadní. ( předním dělal to samé když šel do letního výběhu ) může to být nervozita ze změny nebo dělám něco špatně já ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.8.2021 14:10

Hajek03 napsal(a):
Ahoj, je možné aby byl kůň nervózní ze změn ? Například ze změny ze zimního výběhu na letní či naopak. Můj kůň byl úplně v pohodě, při vodění z výběhu a do nej nedělal žádné potíže ale když ho týden zpátky dali do jiného výběhu tak cestou z něj byl nervózní, dokonce se i postavil na zadní. ( předním dělal to samé když šel do letního výběhu ) může to být nervozita ze změny nebo dělám něco špatně já ?

Může a nemusí. Moje kobyla je schopna vyděsit se k smrti sudu, kolem kterého chodí několikrát denně půl roku.

3.8.2021 23:02
Dotaz

XXX.XXX.110.178

Není jediný, kdo to tak má. První týden v sezóně vyjížděk, první týden venkovního kolbiště a první týden v hale byl i v oddíle spíše týdnem leteckým než jezdeckým. Hrozná zábava se plašit, řešit vrata, kulit oko na kde co a strhnout i ostatní k hromadnému úprku přes celou výcvikovou plochu. :)

Záleží, jestli se něčeho bojí a nebo vymýšlí. Podle toho to řešte.

4.8.2021 15:45

Dotaz napsal(a):
Není jediný, kdo to tak má. První týden v sezóně vyjížděk, první týden venkovního kolbiště a první týden v hale byl i v oddíle spíše týdnem leteckým než jezdeckým. Hrozná zábava se plašit, řešit vrata, kulit oko na kde co a strhnout i ostatní k hromadnému úprku přes celou výcvikovou plochu. :)

Záleží, jestli se něčeho bojí a nebo vymýšlí. Podle toho to řešte.

...a když se k tomu přidá říje, tak je to pošušňáníčko

4.8.2021 17:17
Pipilota

XXX.XXX.46.93

No je dobré nastudovat si konejšivé signály. Já se je pak snažím "vyrovnat" postojem svého těla, nebo odvedením pozornosti pamlskem, cvikem... (ale co si budeme, nezabere to pokaždé)

4.8.2021 22:56
Dotaz

XXX.XXX.110.178

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
...a když se k tomu přidá říje, tak je to pošušňáníčko

Ze země bych se asi dobře bavila, že?

Přidejte reakci

Přidat smajlík