Pojištění koně na úraz

Český teplokrevník
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.8.2021 17:21
fríský

XXX.XXX.35.216

Dobrý den, četla jsem starší diskuze na toto téma, ale zjišťuji aktuální informace. Něco jsem i přečetla na internetu.
Zvažuji, že bych pojistila koně na úraz/úhyn, protože mi chodí ke koni ještě někdo jiný kromě mě, tak abychom byly kryté pro případ, když by se něco stalo.
Co to všechno obnáší než se podepíše smlouva u pojišťovny - prohlídka koně ....,
Jestli někdo má tuto pojistku a dělal to u svého koně, tak prosím o tip, která to dělá a
kolik by to cca stálo i prohlídka koně před uzavřením smlouvy ?
Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.8.2021 20:27

fríský napsal(a):
Dobrý den, četla jsem starší diskuze na toto téma, ale zjišťuji aktuální informace. Něco jsem i přečetla na internetu.
Zvažuji, že bych pojistila koně na úraz/úhyn, protože mi chodí ke koni ještě někdo jiný kromě mě, tak abychom byly kryté pro případ, když by se něco stalo.
Co to všechno obnáší než se podepíše smlouva u pojišťovny - prohlídka koně ....,
Jestli někdo má tuto pojistku a dělal to u svého koně, tak prosím o tip, která to dělá a
kolik by to cca stálo i prohlídka koně před uzavřením smlouvy ?
Děkuji.

Nerozumím, jak souvisí pojištění koně na úraz/úhyn s tím, že k němu chodí ještě někdo jiný. Co znamená, abychom byly kryté?

6.8.2021 21:10
kallisto

XXX.XXX.134.138

Ty pojistky bývaly tak drahé, že se na běžné hobby koně nevyplatily.

7.8.2021 08:36

kallisto napsal(a):
Ty pojistky bývaly tak drahé, že se na běžné hobby koně nevyplatily.

Neboli většina z nás toto pojištění nemá (tudíž neporadí). Máme pouze pojistku odpovědnosti, to je něco jiného.

7.8.2021 10:07
lenacia

XXX.XXX.173.31

Já když se na ni jen ze zvědavosti ptala, tak mi ji odmítli vůbec dělat, protože Sáře bylo 12

7.8.2021 10:12
kallisto

XXX.XXX.168.138

https://www.equichannel.cz/pojisteni-koni-1-cast-kdyz-se-nedari
https://www.opojisteni.cz/pojistny-trh/pojisteni-koni-pod-drobnohledem/c:5870/

dva staré články.
Bylo by potřeba poptat pojišťovny s aktuální nabídkou.

Vše zohlednit k ceně koně.

9.8.2021 08:26

A v každém případě zjistěte, zda poskytnutí koně jiné osobě k užívání nebude ve výlukách (!). Abyste pak nebyly překvapené... A to zjištění prosím nikoli prostým dotazem, ale buď ať vám to dá pojišťovna písemně, a nebo si prostudujte pečlivě pojistné podmínky (silniční provoz, způsobilé osoby, zavinění třetí strany...).

9.8.2021 10:48

Zjišťovala jsem vloni, když jsem si dovezla morgáně (protože první morgáně mi uhynulo na otravu). Nabídku mi poslali jen tři pojišťovny a podmínky byly tak nevýhodné, že se to absolutně nevyplatilo. Max. pojistné plnění 50 tisíc na jednu poj. událost, pokud bych chtěla plnění v hodnotě koně (což v té době bylo asi 150 tisíc), tak dvě pojišťovny nabídku rovnou stáhli a ta třetí to nacenila na pojistné vysoko přes 10 tisíc ročně a ještě tam byla miliarda výjimek, které v podstatě nastanou vždy. Nechte si poslat VPP a pročtěte, jsou tam odpovědi na všechny otázky.

12.8.2021 15:48
fríský

XXX.XXX.10.246

Zjišťovala jsem informace a jsem z toho trochu nepříjemně překvapená. Kontaktovala jsem některé z nich(Generali a HVP). U jedné se nevejdu věkem koně a u druhé se nevztahuje úraz/úhyn na koně, když ho způsobil majitel i kdybych to nedělala pro jiné jezdce, tak kvůli sobě, ale bohužel to nejde. Nehledě na to, že finančně je to nákladné, takže se to nevyplatí. Možná potom se vyplatí na jiné věci ( otrava a jiné...).

13.8.2021 07:47

To s tím majitelem je kvůli pojistným podvodům. Pokud pojedete na svém koni Huberta nebo trénink a kůň se zraní, musela byste to dobře naformulovat a mít podklady (video, svědectví), že to nebylo ani minimálně zaviněno vámi, potom (podle toho, co je v poj. podm. pochopitelně) by mohla pojišťovna plnit. Pokud by se ukázalo, že jste koně nezabezpečila vy sama, že jste zbytečně riskovala apod., potom by se z toho jistě rádi vyvlékli. Je to stejné jako výluka z pojištění odpovědnosti vůči příslušníkům jedné rodiny.

Tohle je pojištění přímo vyvinuté pro koňácké prostředí, upozorňovali na to v nějakém článku na Eqch, můžete si zkusit zjistit info i u nich, snad to bylo i finančně zajímavější. http://www.cmv.at/cz/horse-star.html

13.8.2021 11:04

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To s tím majitelem je kvůli pojistným podvodům. Pokud pojedete na svém koni Huberta nebo trénink a kůň se zraní, musela byste to dobře naformulovat a mít podklady (video, svědectví), že to nebylo ani minimálně zaviněno vámi, potom (podle toho, co je v poj. podm. pochopitelně) by mohla pojišťovna plnit. Pokud by se ukázalo, že jste koně nezabezpečila vy sama, že jste zbytečně riskovala apod., potom by se z toho jistě rádi vyvlékli. Je to stejné jako výluka z pojištění odpovědnosti vůči příslušníkům jedné rodiny.

Tohle je pojištění přímo vyvinuté pro koňácké prostředí, upozorňovali na to v nějakém článku na Eqch, můžete si zkusit zjistit info i u nich, snad to bylo i finančně zajímavější. http://www.cmv.at/cz/horse-star.html

Opět viz. jejich pojistné podmínky, když se do toho člověk začte a zahrne do uvažování cenu pojištění, je to prostě nesmysl.
A já se znovu ptám, jako již několikrát (a vždy bez odpovědi), jak mají pojištění řešené majitelé koní za miliony?? Mají sjednanou nějakou speciální pojistku, kde (zřejmě) nehledí na výši pojistného?

Saga1

13.8.2021 11:09
Saga1

XXX.XXX.167.183

Efe, pokusím se odpovědět aspoň trošku. Moje kamarádka si koupila v r. 2013 PRE hřebečka s tím, že z něj jednou bude plemeník. Tehdá za něj dala 850 000, tedy ne miliony, ale skorem jeden. Samozřejmě mu hned nechala udělat pojistku v tom smyslu, co uvádí zadavatelka. Jméno pojišťovny už si nepamatuji, ale pojistka jí tenkrát vyšla na 65tis. ročně. Nevím jak je to nyní, ztratila jsem s ní za ty roky kontakt...

13.8.2021 11:11

Díky za relevantní odpověď, která potvrdila mojí domněnku. Holt se zvířetem v hodnotě statisíců a milionů asi člověk neřeší výši pojistného no...

Saga1

13.8.2021 11:27
Saga1

XXX.XXX.167.183

Není zač :-) vím, že hřebce stále má, ale jak to s nimi dál je, to skutečně nevím. Tenkrát mi říkala, že za připouštěcí poplatek bude chtít kolem 80tis. tže cena koně + pojistné se jí jednou vrátí, tak snad se jí to vše vyplnilo!

13.8.2021 11:39

Opět viz. jejich pojistné podmínky, když se do toho člověk začte a zahrne do uvažování cenu pojištění, je to prostě nesmysl.
A já se znovu ptám, jako již několikrát (a vždy bez odpovědi), jak mají pojištění řešené majitelé koní za miliony?? Mají sjednanou nějakou speciální pojistku, kde (zřejmě) nehledí na výši pojistného?

Potíž s takovým dotazem je, že takoví uživatelé, kteří by měli vlastní koně za miliony, sem zřejmě moc nezavítají. Náš nejdražší stál 40 tisíc

13.8.2021 11:48
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Je to speciální pojištění na úpis. On je totiž kůň opravdu dosti rizikové zvíře - jedno zda na úraz, či náhlý úhyn. Vyplatí se jedině u velmi cenných jedinců. A tomuto pak odpovídá cena pojištění...

13.8.2021 11:51
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Jinak mě přijde u koní nejdůležitější mít pojistku odpovědnosti v běžném občanském životě vztahující se i na koně. A taky tam mít nastavený limit plnění dosti vysoko.

Neregistrovaný uživatel

13.8.2021 12:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.183

Saga1 napsal(a):
Není zač :-) vím, že hřebce stále má, ale jak to s nimi dál je, to skutečně nevím. Tenkrát mi říkala, že za připouštěcí poplatek bude chtít kolem 80tis. tže cena koně + pojistné se jí jednou vrátí, tak snad se jí to vše vyplnilo!

U nas těžko

13.8.2021 14:01
Arbora

XXX.XXX.62.117

Niektorí skrátka nemajú. Čo tak poznám pár majiteľov dostihových koní s koňmi za vyššie sumy, tak poistené nemajú. Niěco sa poisťuje v rámci podujatí, v prípade nejakého akútneho fatálneho úrazu priamo na dráhe, ale také tie bežné dostihové úrazy sa to nevzťahuje.

13.8.2021 14:59

To je pravda, naši také ani jedničkové koně pojištěné neměli. Ale na druhou stranu je to pětadvacet let zpátky, takže to byla trochu jiná doba, a pojištění koně jako takového asi vůbec v CZ neexistovalo (my sháněli tenkrát pojistku na způsobenou škodu, kůň všude ještě stopro jako hospodářské zvíře, a koukali na nás v pojišťovnách jako na magory).

Přidejte reakci

Přidat smajlík