Uživatel s deaktivovaným účtem

A co řekl veterinář?
Koně jsme kupovali před týdnem prodávající jsme znali a proto jsme nevolaly veterináře, řekla nám že kůň má ataxii vrozenou a že má ten nejnižší stupeň - že se jenom špatně rozchází ale včera jsme si všimly že špatně kluše i na zadní nohu v kroku to nejde poznat koně jsme koupily za 25 tisíc
No a ta diagnóza? Ukázali Vám nějaké výsledky z vyšetření, nebo to bylo jen na dobré slovo? Víte, který veterinář koně ošetřoval, dokážete se s ním spojit? Třeba Vám řekne aspoň, jestli se to zhoršuje, jestli je jezditelný (jakože asi ne), jak by se to mohlo vyvíjet dál a další informace.
Za mě - koně bych vrátila pro zatajení vady. Ale chápu, že v reálu to není tak jednoduché. :/

"odlehčuje levou přední nohu" = kulhá? Na kulhavém koni se nejezdí.
Odborný názor na pohybové potíže vašeho koně a prognozu by vám na základě důkladného vyšetření měl sdělit odborník na pohybový aparát koní.
Když nevíme, co je příčinou těch potíží, jak dlouho přetrvávají, nemáme snímky vnitřních tkání, nevidíme koně v předvedení, nemáme další informace k tomu, jak to funguje na měkku, tvrdu, v obratech, co se udělalo pro zlepšení toho stavu, zda sedí cajky, v jakém stavu jsou kopyta, kondice, zdravotní historie....
KrálíkREX
napsal(a):
A ještě ta paní co nám ho prodala tak na něm normálně jezdila v kroku i v klusu i já jsem na něm jezdil ještě před prodejem
On se ten kůň dá na prodej podpořit léky - a najednou kůň chodí čistě. :/
Prostě potřebujete diagnózu, ne dobré slovo prodávajícího, že kůň má ataxii. Dle popisu to ani ataxie být nemusí.
Jak byl ten kůň dosud léčen? Co se s ním dělalo, jaký má režim?
KrálíkREX
napsal(a):
Koně jsme kupovali před týdnem prodávající jsme znali a proto jsme nevolaly veterináře, řekla nám že kůň má ataxii vrozenou a že má ten nejnižší stupeň - že se jenom špatně rozchází ale včera jsme si všimly že špatně kluše i na zadní nohu v kroku to nejde poznat koně jsme koupily za 25 tisíc
Tak si teraz veterinára zavolajte, koňa si dajte vyšetriť a uvidíte, či ho nakoniec nebudete vracať. Kone nie sú lacná zábava a asi nemáte záujem živiť 20 rokov zviera, na ktoré sa dá akurát pozerať vo výbehu.

Pokud kůň kulhá, může to být milion a jedna diagnóza. To, že si bývalý majitel myslel, že je to ataxie, nic neznamená. Pokud ovšem nemá v ruce diagnózu potvrzenou od veta.

šimlík
napsal(a):
Tak co radí vet ?
To je odvážné

KrálíkREX
napsal(a):
A ještě ta paní co nám ho prodala tak na něm normálně jezdila v kroku i v klusu i já jsem na něm jezdil ještě před prodejem
No, že na něm jezdila paní, není fakt směroplatné. Nejspíš jste nalítli. Viz příspěvky nade mnou.