Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.8.2021 19:43
sanyhobby

XXX.XXX.234.165

Zdravím všetkých diskutujúcich.
Poprosím o praktické rady. Kobyla mala zapichnutý predmet v kopyte. Rana je ošetrená. Teraz ale riešim, ako to urobiť, aby mohla ísť kobyla ku ostatným koňom na pastvinu. Je zavretá sama v boxe a to jej nerobí psychicky dobre.
Chcem jej kúpiť topánku, aby fixácia rany obväzom držala ale čo dovtedy kým príde poštou?

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.8.2021 19:46

sanyhobby napsal(a):
Zdravím všetkých diskutujúcich.
Poprosím o praktické rady. Kobyla mala zapichnutý predmet v kopyte. Rana je ošetrená. Teraz ale riešim, ako to urobiť, aby mohla ísť kobyla ku ostatným koňom na pastvinu. Je zavretá sama v boxe a to jej nerobí psychicky dobre.
Chcem jej kúpiť topánku, aby fixácia rany obväzom držala ale čo dovtedy kým príde poštou?

Dostala protitetanovku? Kvůli bodné ráně není třeba kupovat botičku ani zavírat v boxe. Sežeňte si dehtovou pásku - mohli by mít v kravíně. Nebo přinejhorším zaplácat dehtem nebo zastříkat Kubatolem.

Coudas

27.8.2021 20:17
Coudas

XXX.XXX.87.254

Stříbrná páska a udelat botku zatim z ni. Nevydrží dlouho, je to na denni obměnu. Ale je to levnější než boty.

27.8.2021 20:18
sanyhobby

XXX.XXX.234.165

Proti tetanu je očkovaná. Mám dechtový sprej, ale veterinár povedal, že ten sa dá použiť až keď sa rana zatiahne a to ešte nejaký čas potrvá.

27.8.2021 20:23
sanyhobby

XXX.XXX.234.165

Ďakujem za ohlas. Včera som jej kopyto previazala. Na vrchu mala striebornú pásku. Pustila som ju na pastvinu. Dnes už mala pásku aj obväz pod ňou na špici kopyta prešľapané. Do rany sa jej tak dostalo blato. Všetko som opätovne vyčistila, previazala, ale radšej som ju nechala zavtetú v hlboko nastlanom boxe. Uvažujem, či medzi obväz a striebornú pásku nedať trebárs koberec, aby to dlhšie odolalo zošľapu.

27.8.2021 20:41

sanyhobby napsal(a):
Proti tetanu je očkovaná. Mám dechtový sprej, ale veterinár povedal, že ten sa dá použiť až keď sa rana zatiahne a to ešte nejaký čas potrvá.

I tak protitetanové sérum doporučuji. Kór u koně. I vám ho doktor vrzne, když šlápnete na hřebík nebo vás pokouše pes (nebo i ten kůň). Dehet nebo dehtová páska nebo Kubatol se dává hned (přes obvaz), aby se do rány nedostala infekce. Když se rána uzavře, pak už to jaksi nemá smysl.

Coudas

27.8.2021 20:58
Coudas

XXX.XXX.87.254

sanyhobby napsal(a):
Ďakujem za ohlas. Včera som jej kopyto previazala. Na vrchu mala striebornú pásku. Pustila som ju na pastvinu. Dnes už mala pásku aj obväz pod ňou na špici kopyta prešľapané. Do rany sa jej tak dostalo blato. Všetko som opätovne vyčistila, previazala, ale radšej som ju nechala zavtetú v hlboko nastlanom boxe. Uvažujem, či medzi obväz a striebornú pásku nedať trebárs koberec, aby to dlhšie odolalo zošľapu.

Několik vrstev pásky na hranu kopyta. Kdyz tam dáte koberec a zase jen jednu vrstvu pásky, prošlape se stejně.

27.8.2021 21:05
kallisto

XXX.XXX.134.85

https://1url.cz/BKRTM ano hodně omotat

30.8.2021 08:37

Mimochodem, když dáte botku jen na jednu nohu, bude kůň nevyvážený. Zvýšený došlap by měl mít na obou nohou...

30.8.2021 08:52
sanyhobby

XXX.XXX.227.62

Ďakujem všetkým za rady. Topánku nakoniec nekupujem. Prišla som na to, ako kopyto obväzovať tak, aby to vydržalo aspoň 2 dni a kobyla môže byť s ostatnými na pastvine. Áno, treba veľa striebornej pásky, ale osvedčilo sa mi aj, dať pod pásku ešte zloženú čistú handru na špicu. Tým vznikne mekšia hrana a tak rýchlo sa to nepredrie.

Coudas

30.8.2021 09:04
Coudas

XXX.XXX.87.254

sanyhobby napsal(a):
Ďakujem všetkým za rady. Topánku nakoniec nekupujem. Prišla som na to, ako kopyto obväzovať tak, aby to vydržalo aspoň 2 dni a kobyla môže byť s ostatnými na pastvine. Áno, treba veľa striebornej pásky, ale osvedčilo sa mi aj, dať pod pásku ešte zloženú čistú handru na špicu. Tým vznikne mekšia hrana a tak rýchlo sa to nepredrie.

👍

Přidejte reakci

Přidat smajlík