Nikčaa

XXX.XXX.166.67
ahojte, chci vědět čí mate zkušenost se značkou Fouganza. Plánuji tam nákup základního vybavení pro kona jako je cištení, chrániče, Uzdečky, posedlovka .... Jelikož v normálním obchodě jsou dost vysoké ceny, přemýšlím nad Decatlonom. Proto jaké mate zkušeností? cena odpovídá kvalitě? velikosti su totožné s jinými velikosti? Děkuji za každou jednu odpověď.
No já jsem s čištěním taky spokojená. Ohlávka na norikovi nesedí úplně skvěle, je však použitelná.
Ale na ponících dobré a pro ty mi postačí i uzdečka (jinak je vidět, že ta kůže a provedení odpovídá nízké ceně - není to na denní aktivní jízdy).
Za mě poměr cena výkon je super. A jednou jsem ve výprodeji chytla perka a vydrželi taky dost.
mám od nich jen boxík na čištění, vzhledem k tomu, že nikde jinde už takové boxíky jako oni nenabízejí> střední velikost, na dvě zavírací spony po stranách, s košíčkem který není přes celý vršek ale lze vedle ně sáhnout dolů pro kartáče a lze jej zamknout, a nestojí pomalu litr, a je to pěkný pevný plast.
Já mám z Decathlonu uzdečku a spokojenost (ale byl to ten dražší typ), jak levnější nevím.
Kupuji tam hodně rajtky na léto a podzim, ty jsou fajn. Pak podsedlovku, ale je trochu kratší a slabá. Kupovala jsem ohlávku za těch cca 100 Kč kvůli barvě (tyrkysová) ale ta mě zklamala, velmi rychle zrezlo kování.
Kamaše a strouhavky zatím moc na mladého nepoužívám, ale zdají se fajn, pěkně sedí a jsou měkké. Před x lety jsem koupila kloubkové chrániče a ty mám stále a jsou pořád stejné.
Často kupuji kondicionér na hřívu, ten je super. Pak mám šampon a občas pamlsky. A podkolenky :) ty mám moc ráda a mají petrolejové.
Podle mě tam mají vyhovující vybavení pro začátečníky a občasné jezdce. Když se mi něco rozbilo, tak jsem tam jela (40 km od nás) - je to nejblíž a jsou tam i o víkendu a večer. Jinak si ale radši připlatím za kvalitu a dojedu si těch 100 km do prodejny JP osobně nebo objednám přes internet když to jde.
Já mám od nich poměrně dost výrobků, výborné zkušenosti mám s ohlávkou, jakoby koženou za 599, od kožené k nerozeznání, dám občas vyprat, a furt jak nová. Za mě tam mají top nejlepší zvony s cenou okolo 400, a to jsem měla všechno možné, i drahé od veredus...., tyto byly nejlevnější a vydrží nejvíc. Pak mám od nich chrániče na předky, ty používám občas na nenáročnou práci, taky dobře sedí a cena levná. Dále mám od nich turistickou uzdečku 2in1, tam byla cena kolem 2000, tu jsem zatím využila jen párkrát. Co ted hodně využívám, je podsedlovka v černopetrolejové barvě, sice od koně trochu odstává, ale jako pracovní super a cena taky fajn, takže mi jí nebude líto třeba za rok vyhodit. Ještě zkušenost s podsedlovkou s kapsami, ta je ale hodně slabá, a pravidelně jsem měla obsah uvnitř kapes vlhký od potu. V zimě pak mám od nich dvoje rajtky s fleesem, ty nejobyčejnější, nosím jak na ježdění tak na práci, jsou zateplené a vyjdou levněji než kdejaké leginy. Dále tam mají přijatelně cenově obřišník na lonžování, ten slouží dobře. A doporučuji jejich bederky, vyhovují mi ty, co kryjí jen záda koně, a nejdou pod nohou jezdce, je to 2 v 1, bud fleecová nebo nepromokavá, nebo se dají spojit. Cena také top oproti ostatním. Měla jsem od nich i pár rajtek, ale všechny jsem bud vrátila nebo prodala po pár použití, ty mi nějak nevyhovovaly. Když to tedy shrnu, v decathlonu nakupuji ráda, některé výrobky fakt s cenou top, ale nejzákladnější věci jako helmu, boty, sedlo, pracovní uzdečku...mám to nejlepší co si můžu dovolit, neb opravdu se jejich perka nedají srovnat s Ariatkami atd..
Dále jsem ještě zapomněla zmínit přepraváky, za cenu 1299 nejlevnější, co jsem našla, a svoji službu plní dobře. Dost přes zimu využívám i tu nepromokavou deku do kolotoče nebo na lonžování, dá se využít i při procházkách, v oblasti plece je přední elestický pás, který koni nepřekáží při pohybu. Měla jsem zkušenost i se sítovanou dekou proti hmyzu, ale ta se mi na koni divně přetáčela, tak tu jsem prodala a pořidila od firmy Presteq, a nelituji. A co vlastně nosím skoro pořád, je jejich softshellová vesta s fleesem, na tu bych úplně zapomněla.