Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den,
předem prosím bez ukamenování. :-) Máte někdo typ, jak přilepšit 2,5leté lipicánce v lehké zátěži (příprava na obsedání, ale obsedat mám v plánu nejdřív za rok, vzhledem k tomu, že je drobnější), nebo nemáte tip na nějakého dobrého výživového poradce?
Momentálně je 24/7, na pastvě ji to dost vyhovuje, neříkám, že figuru nemá pěknou, ale otázkou je jestli vůbec má cenu do ní teď něco navíc rvát nebo si počkat až bude makat aktivněji?
Opravdu budu ráda za jakékoliv rozumné rady - proč ano/proč ne.
Díky.

Teď makáme hlavně ze země, ale žádné každodenní drilovaní :) každopádně svoje sarkastické poznámky si můžete strčit za klobouk :) chtěla jsem normální odpovědi, každopádně pokud nevíte, co znamená základní příprava na obsedani, popřípadě si asi vybavit jak to zhruba vypadá, tak raději tímto způsobem nekomentujte vůbec. Díky

Pardon, momentálně nic nedostava, mam ji dva měsíce, dotazenou ze sk, a odmala nic krom sena a trávy neměla.
napsal(a):
Pardon, momentálně nic nedostava, mam ji dva měsíce, dotazenou ze sk, a odmala nic krom sena a trávy neměla.
Já bych určitě dala solný liz , k tomu senu a trávě.
Pak nějaký druh vitamínů a minerálů .
Jsou Vitminy v granulích nebo gelových kostkách,které nemusíte míchat do krmení.Nebo práškové,které je nutno do něčeho přimíchat.
Nabídka veliká,zasurfujte
Kobylka je taková zatím ošklivá, dvouletka,ale vysloveně podražená ne.
Klidně bych jí přidala trochu ovsa ke chroupání .Třeba litr jako odměnu po "práci"
Nebo nějaké kompletní granule ,jestli nechcete oves . Zase ,vybrat z nabídky pro hříbata ,rostoucí ,X možností Čímž by vám možná odpadl vitmin ,protože granule už něco obsahují
Každopádně jsem vždycky něco dávala mladým ,když jsem s nimi něco jako dělala,nebo aby měli v boxu ,když jdou domů. Takový návyk a motivace.

napsal(a):
Teď makáme hlavně ze země, ale žádné každodenní drilovaní :) každopádně svoje sarkastické poznámky si můžete strčit za klobouk :) chtěla jsem normální odpovědi, každopádně pokud nevíte, co znamená základní příprava na obsedani, popřípadě si asi vybavit jak to zhruba vypadá, tak raději tímto způsobem nekomentujte vůbec. Díky
Zbytečně se čílíte. Víte, už jsme se tu setkali s lidmi, kteří honí na lonži 1,5 leté hříbě jak nadmutou kozu. Kallisto to nemyslela nijak zle, prostě se zeptala.

napsal(a):
Každopádně každý si pod pojmem "příprava na obsedání" vybaví určitě něco jiného, vám do hlavy nikdo nekouká., co s kobylou děláte, pokud chcete něco "poradit" měla by jste sdělit pokud možno co nejvíce detajlů, i výživář se na ně bude ptát.
Každopádně se dají možnosti krmení 2,5 letého koně na netu dohledat, i knihu můžete zakoupit, takže tak zhruba si to dovedete představit, co krmit , ne?
Tak takhle to vypadá, když odpovídáte...líbí se vám to?
Za mě: lipicán není žádný velký zvíře, cca 155-160 cm. vypadá uspokojivě, dostatek pastvy, volného pohybu s kámošema, buď granule pro dorost nebo si nechte něco namíchat výživářem.
napsal(a):
Dobrý den,
předem prosím bez ukamenování. :-) Máte někdo typ, jak přilepšit 2,5leté lipicánce v lehké zátěži (příprava na obsedání, ale obsedat mám v plánu nejdřív za rok, vzhledem k tomu, že je drobnější), nebo nemáte tip na nějakého dobrého výživového poradce?
Momentálně je 24/7, na pastvě ji to dost vyhovuje, neříkám, že figuru nemá pěknou, ale otázkou je jestli vůbec má cenu do ní teď něco navíc rvát nebo si počkat až bude makat aktivněji?
Opravdu budu ráda za jakékoliv rozumné rady - proč ano/proč ne.
Díky.
Lipican je typicky pozdní plemeno…tzn jestli začít opravdu “pracovat”,tak ze země až za rok a obsedat nejdřív 4-5 rok…Jasný,vím,že “všichni” okolo dělají nebo rikaji něco jiného,ale ze svých zkusenosti vím,že se vyplatí počkat. Naš poslední mladík byl do 3 let ve stade a uměl maximálně voděni na vodítku a zvedat nohy,pak postupně práce ze země,ustupovani na tlak,ve 4 lonz a ve 4,5 jsme ho obsedali a pracuje velmi málo,spis kvůli zvyku. A je to parkurovy kůň do sportu. Psychicky dozral a mnohem lépe spolupracuje. Hodláme si ho nechat naporad a nevolal mu veterináře několikrát ročně…
Ne,fakt nechápu,kam pořad lidi spěchají 🤦♀️…vždyť i ve Vídni obsedaji a jezdí Lipicany později a nechají je dorůst…