elsathecat

XXX.XXX.26.131
Dobrý den chci se jen informativně zeptat na otázku.
Poník který má 100-110 cm v kohoutku unese člověka který váží 55-60 kg ?
A poník který má 120-130 cm v kohoutku jestli unese člověka o hmotnosti 51 kg, uškodí mu to nějak nebo ne ?
Jen se zajímám, jezdím na velkém koni, ale zajímá mě to :)
Předem děkuji za odpověď.
Uživatel s deaktivovaným účtem

elsathecat
napsal(a):
Dobrý den chci se jen informativně zeptat na otázku.
Poník který má 100-110 cm v kohoutku unese člověka který váží 55-60 kg ?
A poník který má 120-130 cm v kohoutku jestli unese člověka o hmotnosti 51 kg, uškodí mu to nějak nebo ne ?
Jen se zajímám, jezdím na velkém koni, ale zajímá mě to :)
Předem děkuji za odpověď.
Nerozumím, poník 100-110 cm má unést víc než poník 120 - 130 cm? Jo a na fotce vidím poně s pupkem, ale bez krku. Ale možná blbý úhel.
elsathecat

XXX.XXX.26.131
nene ptám se na to jestli jeden poník unese člověka těžkého 55-60 kg kdyz ma 100-110 cm v kohoutku
pak je jiný poník a ten jestli unese 51 kg kdyz meří 120 cm v kohoutku
na fotce je špatný uhel krk má hezky nasvalený
Tak asi unese,nepadne pravděpodobně.Ani nožičky se mu napoprvé asi nerozjedou.
Zadala jste málo údajů a podle fotky není vidět,jaké je poník konstituce,jak připravený ,kolikrát denně či týdně a co vlastně ,bude s tím jezdcem dělat.
Taky jak je potencionální jezdec velký,protože těžiště dělá hodně.
Je spousty faktorů a ještě víc dotazů na tohle téma .Ale když tu osobu a poníka nikdo nevidí a nezná,těžko říct ,ano bude to pro oba fajn,či nikoli

elsathecat
napsal(a):
nene ptám se na to jestli jeden poník unese člověka těžkého 55-60 kg kdyz ma 100-110 cm v kohoutku
pak je jiný poník a ten jestli unese 51 kg kdyz meří 120 cm v kohoutku
na fotce je špatný uhel krk má hezky nasvalený
Fajn, tak dejte fotky obou poníků (takové, na kterých se dá posoudit konstituce a kondice) a jezdců + jejich managment. Jinak je odpověď těžká.
elsathecat

XXX.XXX.26.131
já mám 160 cm
a kamarádka taky

elsathecat
napsal(a):
já mám 160 cm
a kamarádka taky
Čekám(e) na fotky těch poníků a vás na nich. Ale i bez nich - jste vysoké, na poníka 100 - 110 cm určitě.
Budete na ně vysoké, budete mít nohy hodně pod koněm, a budete na nich vypadat jako trdla.
A dle mého patříte na velkého koně, ne na poníka.
Mám 162cm, 50kg a stodesítkového poníka jsme v ustájení chvíli měli. Na zaučení a poopravení jsem na něj byla nucena párkrát sednout. O ničem. Nohy jsem měla až na zem.
Elsathe-cat

XXX.XXX.44.123
Tady je video ponika

Elsathe-cat
napsal(a):
Tady je video ponika
Jenže pořád nevidím(e) poměr poníků a jezdců. A na videu vidím poníka taženého na vodítku s hlavou nahoře, místo aby se díval dolů na klacky a klenul hřbet.
elsathecat

XXX.XXX.44.123
nene jiný kůn

Myslím si, že ta slečna na videu může z hlediska poměrů váhy jezdit na tom poníkovi na videu. Nic víc k tomu říct neumím, a i tohle je jen odhad na základě viděného. Zda mu to uškodí nebo ne, to záleží především na tom, JAK bude dotyčná jezdit.
Základy manipulace s koněm ale slečna nemá. Pokud s takovým přístupem bude i jezdit (koně pouze "používat"), tak mu to uškodí téměř jistě.

napsal(a):
Myslím si, že ta slečna na videu může z hlediska poměrů váhy jezdit na tom poníkovi na videu. Nic víc k tomu říct neumím, a i tohle je jen odhad na základě viděného. Zda mu to uškodí nebo ne, to záleží především na tom, JAK bude dotyčná jezdit.
Základy manipulace s koněm ale slečna nemá. Pokud s takovým přístupem bude i jezdit (koně pouze "používat"), tak mu to uškodí téměř jistě.
Však už ve vedlejším vlákně řeší, že ji kůň při nasedání chce kousnout.

Jo, tak nevíme, zda je na videu tazatelka, ale fakt je, že pokud byla tazatelka u toho, jak je poník vlečen, a nezakročila, tak asi taky bude spíš začátečník. Ale tak k tomu otázka nesměřovala a já se nechci pouštět do ještě větších spekulací :-)

etnies86
napsal(a):
nějak nechápu proč by nižší poník unést více než vyšší poník????????????,
za mě si pořidtě adekvatní koně k sobě, tohle nebude ok
To jsem taky nepochopila.

napsal(a):
Jo, tak nevíme, zda je na videu tazatelka, ale fakt je, že pokud byla tazatelka u toho, jak je poník vlečen, a nezakročila, tak asi taky bude spíš začátečník. Ale tak k tomu otázka nesměřovala a já se nechci pouštět do ještě větších spekulací :-)
To já trochu zaspekuluji - děvčata se dostala k poníkům stylem "dělejte si s nimi, co chcete". Jenže mají víc nadšení než znalostí. Ale třeba se mýlím.

napsal(a):
To já trochu zaspekuluji - děvčata se dostala k poníkům stylem "dělejte si s nimi, co chcete". Jenže mají víc nadšení než znalostí. Ale třeba se mýlím.
Také to tak vidím. Právě proto se bojím o kompatibilitu cajků, zkušenosti dívek, mám z toho takový ten prů*erový pocit.