elsathecat

XXX.XXX.44.123
Potřebuji poradit, když nasedám na koně, tak dám nohu do třmenu a on mě hned chce kousnout, nevím co to znamena? Jestli nemůže mít třeba nějaký blok nebo je to jen o respektu ?
Míša19955

XXX.XXX.167.16
elsathecat
napsal(a):
Potřebuji poradit, když nasedám na koně, tak dám nohu do třmenu a on mě hned chce kousnout, nevím co to znamena? Jestli nemůže mít třeba nějaký blok nebo je to jen o respektu ?
Co špatné sedlo? Možná ho něco bolí, zkuste fyzioterapeuta. Zkoušela jste nasedat z druhé strany?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ví bůh. Neviděli jsme.
V každém případě je žádoucí vyloučit zdravotní problém, pak se dá postupovat dále.
elsathecat
napsal(a):
Zamyslet se, zda nenasedám špatně (zkusit z vyvýšeného místa, nedloubat koně do slabin...).
Těžko posoudit, ale třeba to není jen o technice - kůň může mít špatné sedlo, bolesti nebo se mu nelíbí další věci...
elsathecat
napsal(a):
Zkuste nasedat z vyvýšeného místa. Lavička, kámen, zídka. Váš kůň může mít špatné zkušenosti a dává je takto najevo.
Navíc, vy máte mít v ruce otěže tak, že to kousání není možné!
Držte obě otěže v levé ruce tak, že pravá otěž je malounko kratší a tím se hlava koně lehce otočí od jezdce. Pak noha do třmenu a nasednutí.
Nasedat na koně, kterého nemáte pod kontrolou, je pitomost. A pokud vás může kousnout, nedržíte otěže a to je nebezpečné. Nejen že vás kůň hryzne, což je blbé, ale ne katastrofa, on vám může ublížit mnohem víc!
Dáte nohu do třmenu a než dosednete a dáte druhou do třmenu, kůň se s vámi může rozběhnout a za levou nohu vás táhnout za sebou, než povolí třmenový řemen ze zámku či bezpečnostní třmen. A to je vážně nebezpečné.
Uživatel s deaktivovaným účtem

sisi58
napsal(a):
Zkuste nasedat z vyvýšeného místa. Lavička, kámen, zídka. Váš kůň může mít špatné zkušenosti a dává je takto najevo.
Navíc, vy máte mít v ruce otěže tak, že to kousání není možné!
Držte obě otěže v levé ruce tak, že pravá otěž je malounko kratší a tím se hlava koně lehce otočí od jezdce. Pak noha do třmenu a nasednutí.
Nasedat na koně, kterého nemáte pod kontrolou, je pitomost. A pokud vás může kousnout, nedržíte otěže a to je nebezpečné. Nejen že vás kůň hryzne, což je blbé, ale ne katastrofa, on vám může ublížit mnohem víc!
Dáte nohu do třmenu a než dosednete a dáte druhou do třmenu, kůň se s vámi může rozběhnout a za levou nohu vás táhnout za sebou, než povolí třmenový řemen ze zámku či bezpečnostní třmen. A to je vážně nebezpečné.
Ale stejně bych se v první řadě zamýšlela nad tím, PROČ mě chce kousnout. To už kůň dává najevo velmi velký nesouhlas, ke kterému má určitě důvod.