Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

elsathecat

6.9.2021 19:47
elsathecat

XXX.XXX.44.123

Potřebuji poradit, když nasedám na koně, tak dám nohu do třmenu a on mě hned chce kousnout, nevím co to znamena? Jestli nemůže mít třeba nějaký blok nebo je to jen o respektu ?

6.9.2021 22:11
etnies86

XXX.XXX.245.26

vadíte mu, diskomfort

Míša19955

7.9.2021 06:31
Míša19955

XXX.XXX.167.16

elsathecat napsal(a):
Potřebuji poradit, když nasedám na koně, tak dám nohu do třmenu a on mě hned chce kousnout, nevím co to znamena? Jestli nemůže mít třeba nějaký blok nebo je to jen o respektu ?

Co špatné sedlo? Možná ho něco bolí, zkuste fyzioterapeuta. Zkoušela jste nasedat z druhé strany?

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.9.2021 07:48

Ví bůh. Neviděli jsme.

V každém případě je žádoucí vyloučit zdravotní problém, pak se dá postupovat dále.

7.9.2021 08:00
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Plus vyloučit špatnou techniku nasedání, kdy koni působíte diskomfort.

7.9.2021 09:09
LucyLou

XXX.XXX.236.105

elsathecat napsal(a):

Zamyslet se, zda nenasedám špatně (zkusit z vyvýšeného místa, nedloubat koně do slabin...).
Těžko posoudit, ale třeba to není jen o technice - kůň může mít špatné sedlo, bolesti nebo se mu nelíbí další věci...

7.9.2021 09:59
Pipilota

XXX.XXX.46.93

často se přehlíží nevyhovující podbřišník

14.9.2021 07:23
sisi58

XXX.XXX.191.1

elsathecat napsal(a):

Zkuste nasedat z vyvýšeného místa. Lavička, kámen, zídka. Váš kůň může mít špatné zkušenosti a dává je takto najevo.
Navíc, vy máte mít v ruce otěže tak, že to kousání není možné!
Držte obě otěže v levé ruce tak, že pravá otěž je malounko kratší a tím se hlava koně lehce otočí od jezdce. Pak noha do třmenu a nasednutí.
Nasedat na koně, kterého nemáte pod kontrolou, je pitomost. A pokud vás může kousnout, nedržíte otěže a to je nebezpečné. Nejen že vás kůň hryzne, což je blbé, ale ne katastrofa, on vám může ublížit mnohem víc!
Dáte nohu do třmenu a než dosednete a dáte druhou do třmenu, kůň se s vámi může rozběhnout a za levou nohu vás táhnout za sebou, než povolí třmenový řemen ze zámku či bezpečnostní třmen. A to je vážně nebezpečné.

14.9.2021 12:37

sisi58 napsal(a):
Zkuste nasedat z vyvýšeného místa. Lavička, kámen, zídka. Váš kůň může mít špatné zkušenosti a dává je takto najevo.
Navíc, vy máte mít v ruce otěže tak, že to kousání není možné!
Držte obě otěže v levé ruce tak, že pravá otěž je malounko kratší a tím se hlava koně lehce otočí od jezdce. Pak noha do třmenu a nasednutí.
Nasedat na koně, kterého nemáte pod kontrolou, je pitomost. A pokud vás může kousnout, nedržíte otěže a to je nebezpečné. Nejen že vás kůň hryzne, což je blbé, ale ne katastrofa, on vám může ublížit mnohem víc!
Dáte nohu do třmenu a než dosednete a dáte druhou do třmenu, kůň se s vámi může rozběhnout a za levou nohu vás táhnout za sebou, než povolí třmenový řemen ze zámku či bezpečnostní třmen. A to je vážně nebezpečné.

Ale stejně bych se v první řadě zamýšlela nad tím, PROČ mě chce kousnout. To už kůň dává najevo velmi velký nesouhlas, ke kterému má určitě důvod.

14.9.2021 16:49
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ale stejně bych se v první řadě zamýšlela nad tím, PROČ mě chce kousnout. To už kůň dává najevo velmi velký nesouhlas, ke kterému má určitě důvod.

Jistě, to především.
Jen jsem odpověděla přímo na otázku "co s tím?"

Přidejte reakci

Přidat smajlík