G325čbk

XXX.XXX.72.201
Zdravím
Parkur: Kolik cm může skákat starokladrubský kůň? Jaký stupeň optížnosti je pro ně strop?
Drezúra: Jaký stupeň drezúry je pro ně strop?
Uživatel s deaktivovaným účtem

G325čbk
napsal(a):
Zdravím
Parkur: Kolik cm může skákat starokladrubský kůň? Jaký stupeň optížnosti je pro ně strop?
Drezúra: Jaký stupeň drezúry je pro ně strop?
Obtížnosti. Je to kočárový kůň, takže parkur nic moc, ale jak říká moje kamarádka - metr skočí i kráva. Drezúra - záleží, jak přijezdíte, ale rozhodčí chtějí vidět sedmimílové kroky, což vám starokladrubák nedá. Nicméně na barokní ježdění, proč ne.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kladrubák může být v drezuře přiježděný klidně ke cvikům nad zemí, je to jen otázka trpělivosti a správného přístupu cvičitele. Pokud se ptáte na tohle. Strop jsou jen fyzické možnosti, a ty nejsou klasickou drezurou nijak omezené, pouze využité a rozvinuté. Sportovní drezura je něco jiného, tam už lze na fyzické hranice schopností koně narazit, protože se tam nehodnotí správnost provedení vzhledem k tělesné konformaci koně, ale vzhledem k nějakým uměle stanoveným standardům.
Co se týče skoků, tak to záleží skutečně na jedinci, jeho stavbě těla, managementu, fyzickém fondu, přípravě, jezdci...
https://www.equichannel.cz/forum/diskuze/1128760
Takhle - ten kůň je dlouhý. Na Téčko v drezuře to nebude. Ne proto, že by se to nenaučil, ale proto, že u toho bude vypadat jinak, blběji.
Metr Vám skočí, ale opět - pozor na to, že kočárový kůň má jiné chody a jeho cval jednak není nijak oslnivý a jednak může mít jinou než očekávanou délku a nebude Vám to tolik vycházet na překážky.
V obou sportech věřím, že do L to dotáhnout lze, v drezuře (ale třeba i ve vytrvalosti) možná i dál. Asi to nebude na sbírání vavřínů, ale pokud to pojmete s nadhledem, tak proč ne.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.135
Jestlo chcete kone do sportu ala kladrubak sezente si noniuse. Klabobos to ma, velky a tmavy to taky je. Jen lip staveny na to co chcete. Teda ono bylo vix razu. U nas se snad nechovaj ale neni problem dotahnout je z madar. Znama ho mela asupr konicek do hobby i profi sportu (ne zas t a vejs ale...)
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jestlo chcete kone do sportu ala kladrubak sezente si noniuse. Klabobos to ma, velky a tmavy to taky je. Jen lip staveny na to co chcete. Teda ono bylo vix razu. U nas se snad nechovaj ale neni problem dotahnout je z madar. Znama ho mela asupr konicek do hobby i profi sportu (ne zas t a vejs ale...)
Můj známý noniuse chová, má i plemenného hřebce.
Něco na prodej by se u něj určitě našlo - jižní Morava🙂
M.Nb.

XXX.XXX.160.26
liva
napsal(a):
Myslím, že tady nikdo nic kupovat nebude. Tohle je slečna původním nickem "koňomilovník" typické znaky: zdravím, absurdní dotaz a nulová následná komunikace. Podle mně je to troll, doufám, že je to troll
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.160
liva
napsal(a):
Super ze uz to tu je. Par let zpet bida
kallisto
napsal(a):
Jen pro info, kdo je ten chovatel?
http://www.moravskyteplokrevnik.cz/pk_kmen.php?id=300059
Přivezli z HUN i mladé klisny.
Jaké mají chovné plány do budoucna, nevím…