Kloubové bezpečnostní třmeny

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Tatlasa

26.9.2021 14:46
Tatlasa

XXX.XXX.168.142

Ahoj 😊

Pár článků na téma bezpečnostní třmeny jsem přečetla, ale zajímaly by mě vaše zkušenosti.

Mám problémy s klouby takže přemýšlím nad koupí kloubových, také jsem kdysi uvažovala nás bezpečnostními s rameny ale kloubové + bezpečnostní odepínací rameno asi nedělají...

Jakou používáte značku, jak jste s ní spokojení/nespokojení. Jak se za jízdy třmeny chovají.

Nemám bohužel v okolí nikdo kdo by je měl tak nemůžu vyzkoušet, a jelikož je to docela drahá investice nechci kupovat něco co mi nebude sedět.

Děkuju ❤️

26.9.2021 14:56
lenacia

XXX.XXX.173.31

Co sem tak vyposlouchala tak kloubové třmeny mají nedostatek že ty levné verze nemají ten efekt kloubu, protože sou ty klouby v nich moc tuhý a nehnou se.
Nicméně sprenger kloubové třmeny si lidé obvykle vychvalují

26.9.2021 16:30
mulan

XXX.XXX.252.30

kloubové za sebe nedoporučuji, bolely mě kotníky jelikož umožnují až moc prošlápnot paty

26.9.2021 17:12
evcusik

XXX.XXX.2.224

Mám kloubové Intec (4klouby na jedné straně). Hlídala jsem bazoš ;) nejraději bych Herman Sprenger, které jsou sirokonaslapne.

Já je mám moc ráda, právě protože hodně umožní čarovat s nohou, mám je na drezurnim sedle, převážně jizdarnicim s nimi. Do náročného terénu přehazují na bezpečnosti (acavallo areny).

Pokud řešíte bezpečnost, nebude řešením košíček?

26.9.2021 17:52
Arbora

XXX.XXX.228.152

Mám sprengery a časom mi prestali stačiť, koleno bolelo ďalej. Pomohla mi široká nášlapná plocha strmeňov z peny, ktorá krásne tlmí nárazy.

Kazďopádne, táto téma sa tu rieši asi 3-4x zarok, pozrite o vyhľadávaní.

Highland

26.9.2021 19:18
Highland

XXX.XXX.148.101

mulan napsal(a):
kloubové za sebe nedoporučuji, bolely mě kotníky jelikož umožnují až moc prošlápnot paty

A jaké jste měla?

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.9.2021 07:07

Mně na bolest kloubů pomohla šikmá tlustá širokonášlapná guma, kloubové třmeny (ale mám ty levné, tuhé) pomohly jen trochu. Teď jsem zkosenou gumu koupila i do obyčejných třmenů a pomohlo to také, tak jsem spokojená a dál to řešit nemusím, naštěstí. Mimochodem, ortopedické vložky do bot taky nemusejí být od věci. A taky zkontrolovat délku třmenů, sed a velikost posedlí.

29.9.2021 08:35
LucyLou

XXX.XXX.59.63

Mám léta Intecy (přes Bazoš) a naprostá spokojenost - kolena mám nemocná a přestaly bolet. Bolest se nekoná ani po několika hodinách v sedle
Minulý rok přibyl druhý kůň, tak jsem si (opět přes Bazoš) pořídila Sprengery a mám obě sedla s kloubovými třmeny.
Sice byly obojí drahé (v té době byly asi nejdražší i ty Intecy, cca 12 let zpět, dnes nejsou zase tak drahé v porovnání s jinými), ale je to investice na mnoho let...a za mě super. Sprengery mám raději, mají širší nášlapnou plochu. Ale je třeba vyzkoušet, ne každému sedí. Případně ty široké třmeny s pěnovou nášlapnou plochou.
Odkud jste, že by Vám je někdo zapůjčil na zkoušku?

29.9.2021 10:21
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mně na bolest kloubů pomohla šikmá tlustá širokonášlapná guma, kloubové třmeny (ale mám ty levné, tuhé) pomohly jen trochu. Teď jsem zkosenou gumu koupila i do obyčejných třmenů a pomohlo to také, tak jsem spokojená a dál to řešit nemusím, naštěstí. Mimochodem, ortopedické vložky do bot taky nemusejí být od věci. A taky zkontrolovat délku třmenů, sed a velikost posedlí.

Přesně, jak píšete, šikmá guma do třmenů. Koleno mě začne bolet, až když sesednu. Au,au.

29.9.2021 10:45

Mě zaplaťtennahoře už klouby vůbec nebolí (u mě to byly hlavně kotníky), letos/loni jak jsem začala víc jezdit, tak zezačátku to někdy bylo fakt k nevydržení některé klusové úseky, ale jak se nohy trochu usadily a nasvalily, je to fajn. Ještě uvidím, zda to vydrží i přes zimu, to se to tělo vždycky rozpadá o trochu kratším poločasem

Ještě mě k tomu napadly - opěrky na sedle. Podívejte se, zda by vám místo skokového sedla nepáslo spíš třeba drezurní nebo drezurní univerzál. A nebo na skočku menší/jiné/posunuté opěrky. Některá ta skoková sedla z těch koní trčí půl metru do strany a já z toho mám pocit, že tam člověk musí sedět zákonitě jako u gynekologa

Přidejte reakci

Přidat smajlík