Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.9.2021 07:02
Terula132

XXX.XXX.234.159

Dobrý den,
mám v pronájmu koně s pozdějším odkupem, ale bereme s majitelkou, že je můj. Koník nesnáší kruhovky já jsem ho tam neměla ještě, ale co majitelka říkala, tak je nemá rád a já se chci zeptat jak koníkovi ukázat/vysvětlit, že kruhovka může být zábava.
Dnes je to 1 týden co ho mám a už za mnou chodí jak pejsek.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.9.2021 08:18

Terula132 napsal(a):
Dobrý den,
mám v pronájmu koně s pozdějším odkupem, ale bereme s majitelkou, že je můj. Koník nesnáší kruhovky já jsem ho tam neměla ještě, ale co majitelka říkala, tak je nemá rád a já se chci zeptat jak koníkovi ukázat/vysvětlit, že kruhovka může být zábava.
Dnes je to 1 týden co ho mám a už za mnou chodí jak pejsek.

Kolik je koníkovi? Proč majitelka říká, že kruhovku nemá rád?

27.9.2021 08:18
Slon Indický

XXX.XXX.248.35

Kruhovka pro koně prostě a jednoduše zábava není. Některým koním stačí pár zážitků s honěním na kruhu dokola, aby se stali nejen zpruzelými, ale klidně i nebezpečnými.
U dospělého, ježděného koně neexistuje žádný důvod, proč by měl pracovat v kruhovce. A obsedání se dá také vyřešit jinak, jen to je pro člověka o něco složitější. Prostě si užívejte, že na koni jezdíte, a nenuťte mu něco, co nemá rád.

Coudas

27.9.2021 08:19
Coudas

XXX.XXX.87.254

Těžko se koni ukazuje, ze to je zánava, kdyz tam předtím tu zábavu asi nezažil. Ale to nevíme. Dělejte v kruhovce to, co v jakémkoliv jiném ohraničeném prostoru a vynechte honění po kruhu.

27.9.2021 09:46
deauville

XXX.XXX.30.49

No, kruhovka je teď taková móda... předtím to bylo lonžování... ani jedno pro koně není zvláštní zábava (Vy byste chtěla chodit či běhat pořád dokola?). Nepíšete, proč a k čemu práci v kruhovce potřebujete, pokud jen proto, abyste koníkovi ukázala, že to může být zábava, je to ztráta času...

Obecně, pokud člověk chce, aby kůň pracoval na kruhu, ať už v kruhovce, nebo na lonži, měl by dobře vědět, proč to dělá a co je cílem...

27.9.2021 10:03

Nezapomeňte, že i ti, kteří ve výcviku koní kruhovku používají, říkají, že než ji používat blbě, tak ji radši nepoužívat vůbec.

27.9.2021 10:18
kallisto

XXX.XXX.217.242

Asi tak nějak to ty koně baví

27.9.2021 14:04

Kruhovka pro koně zábava být může.

Třeba pokud je to v rámci "pozitivky" "obrácená kruhovka", člověk je uvnitř a kůň navolno/ zejména v začátcích doporučuji v rámci ohrazené pastviny nebo jízdárny/ na obvodu kruhu vně.

Pokud by ho práce na obvodu nebavila, tak vám prostě odejde do dáli, za něčím lepším, třeba klidem..
V pozitivce ho většinou baví už to učení se, jde to různě, za pohyblivým targetem nebo od jednoho stacionárního ke kruhému...pak lze na obvodu cokoli, měnit chody, dělat slalom, cokoli.

Taky jsme to s foulemi dělala, Zkoušeli to třeba v rámci tréninku tady, někde v půli stránky fotka:
http://www.statekurezku.cz/aktuality/strana-1

29.9.2021 07:04

V první řadě je třeba zjistit, co váš kůň považuje za zábavné. A pak to zábavné můžete dělat kdekoli, koně to bude bavit, protože to dělá a baví ho to. Vás třeba nebaví jezdit autobusem do školy, ale kdyby v tom autobuse byla vodní skluzavka nebo diskotéka, tak byste do autobusu chodila ráda :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík