Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

AničkaNováková

30.9.2021 10:22
AničkaNováková

XXX.XXX.148.172

Zdravím.
Naskytly se mi dvě nabídky a já nevím, jak se mezi nimi rozhodnout.
První je jezdecký klub. Za 8 jezdeckých hodin a vyjížďku (jedna trvá 45 minut a jsou v ní 4 jezdci) zaplatím 4500 korun. Do klubu chodím asi rok, je to tam moc fajn, chodím pomáhat, na procházky. Cesta tam mi trvá asi 20 minut, když všechno jede dobře.
Druhá nabídka je valach a paní, která nabízí neomezený čas strávený s koněm a neomezený počet tréninku. Dojížděla bych tam hodinu a deset minut, za měsíc bych platila 4000 Kč.
V klubu mě trénuje slečna bez licence jezdecké i trenérské, paní z druhého inzerátu má jak jezdeckou, tak trenérskou licenci.
Co se podle vás více vyplatí?

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.9.2021 10:43

Tak pokud jde o finance, to záleží na tom kolik hodin měsíčně skutečně odjezdíte. To si můžete snadno spočítat sama - v tom prvním případě vyjde hodina na 500 (jestli jsem správně pochopila že v ceně je 8 hodin + 1 vyjížďka). Když byste u té paní jezdila dvakrát v týdnu, je hodina taky za pětistovku. Takže když budete jezdit častěji je výhodnější varianta B. Rozdíl ještě může udělat cena jízdného.

Jiná věc ale je co za ty peníze získáte a co vlastně hledáte. Obě varianty mají svoje výhody. V klubu můžete mít kamarády, poznáte asi víc trenérských přístupů, víc koní, máte to blíž. Ale řekla bych že to tam není úplně bez chyby, když hledáte jinde.Ta paní zase nabízí individuální lekce, kde se můžete naučit víc než ve skupině, a protože má licenci mohla by být lepší trenérka.

Výhoda je že v tom klubu platíte lekce od hodiny. Můžete se teda s paní domluvit na měsíc na zkoušku. A podle toho jak vám to spolu půjde se pak rozhodnotu jestli budete pokračovat u ní nebo v klubu, nebo to kombinovat.

30.9.2021 10:45

To si musíte rozseknout vy.

Bude vám vadit to dojíždění? Budete mít vůbec čas, abyste využila neomezenou přítomnost u koně? Bude na vás trenérka mít čas třeba obden, nebo tak, jak by se vám líbilo tam dojíždět? Vezměte v potaz i finanční zátěž z dojíždění - hodina bude stát určitě víc, než dvacet minut (pokud to není v rámci lítačky). Bude vám eventuálně vadit, že u paní trenérky nebudou třeba vaše kamarádky? Bude u paní trenérky možné jezdit na vyjížďky?

Zkuste se u paní zeptat, zda by bylo možné přijít párkrát na zkoušku (třeba si zaplatit jednotlivé lekce) a porovnat si přístup a ochotu při vedení na jízdárně.

Nakonec je klidně možné, že rozhodne prostě osobní pocit z obou míst.

30.9.2021 20:51
akscha

XXX.XXX.96.191

Asi jsem trosku podezrivava, ale uplne se mi nezda neomezeny pocet treninku v případě B. Dovedla bych si to predstavit, pokud je pani ve staji denne, ma treba druheho kone a chodily byste spolu. Jinak velmi pochybuji, ze bude ochotna na vas xkrat tydne dohlizet. Mozna ze zacatku, nez zjisti, ze ji kone nekazite. Proste aby nezustalo u slibu. Velmi doporicuji, jak radi odstatni - zkusit se domluvit na zkousce.

1.10.2021 09:34

akscha napsal(a):
Asi jsem trosku podezrivava, ale uplne se mi nezda neomezeny pocet treninku v případě B. Dovedla bych si to predstavit, pokud je pani ve staji denne, ma treba druheho kone a chodily byste spolu. Jinak velmi pochybuji, ze bude ochotna na vas xkrat tydne dohlizet. Mozna ze zacatku, nez zjisti, ze ji kone nekazite. Proste aby nezustalo u slibu. Velmi doporicuji, jak radi odstatni - zkusit se domluvit na zkousce.

Přesně to mě napadlo. Kůň + neomezený počet tréninků a to všechno za 4 000 měsíčně mi připadá spíš jako utopie.

1.10.2021 10:40

Asi bych nejdříve zkusila koně a prostředí(zaplatila si pár hodin tam a pár tam) a pak se rozhodla , co a kdo mi bude více vyhovovat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík