Pravaťák

XXX.XXX.238.149
Dobrý den, napadla mě taková hypotetická otázka.
Jaká zvířata dokážou unést řekněme dospělého chlapa?
Samozřejmě, že jsou tu tři kategorie, zvířata na kterých může člověk jezdit úplně normálně, zvířata který dokážou člověka povozit, ale není to uplně ideální a nakonec zvíře, který dokáže člověka aspoň chvilku unést, respektivě chvilku s nim stát. Předem říkám, že je to hypotetická otázka, tak buďte slušný. Jinak pište, třeba se dozvim něco zajímavýho a třeba sílu zvířete do kterého bych to neřekl, nebo zvíře o kterém ani nevim, že existuje.
Nebo pište zážitky, na jakých zvířatech jste někdy jeli.
Ale kůň asi moc nepřekvapí.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pravaťák
napsal(a):
Dobrý den, napadla mě taková hypotetická otázka.
Jaká zvířata dokážou unést řekněme dospělého chlapa?
Samozřejmě, že jsou tu tři kategorie, zvířata na kterých může člověk jezdit úplně normálně, zvířata který dokážou člověka povozit, ale není to uplně ideální a nakonec zvíře, který dokáže člověka aspoň chvilku unést, respektivě chvilku s nim stát. Předem říkám, že je to hypotetická otázka, tak buďte slušný. Jinak pište, třeba se dozvim něco zajímavýho a třeba sílu zvířete do kterého bych to neřekl, nebo zvíře o kterém ani nevim, že existuje.
Nebo pište zážitky, na jakých zvířatech jste někdy jeli.
Ale kůň asi moc nepřekvapí.
Kráva, slon, buvol.

bongani
napsal(a):
Velbloud. :-)
No jasně! Jak jsem na něj mohla zapomenout!
v historii byly oblíbené dostihy pštrosů,. Llamy byly v jižní americe běžné jezdecké zvíře. Mongolové na severu dodnes využívají soby...
Ale už sem viděla lidi magory, co seděli na praseti, na žirafě, na koze, ovci (to snad vyprávěl i Váňa, že jako malej jezdit na koze), dokonce si někdo sednul i na lva.

lenacia
napsal(a):
v historii byly oblíbené dostihy pštrosů,. Llamy byly v jižní americe běžné jezdecké zvíře. Mongolové na severu dodnes využívají soby...
Ale už sem viděla lidi magory, co seděli na praseti, na žirafě, na koze, ovci (to snad vyprávěl i Váňa, že jako malej jezdit na koze), dokonce si někdo sednul i na lva.
Na pštrosech jezdí děti, ne dospělí chlapi. Lamy byly a jsou spíše soumaři, si myslím. A Mongolové a sobi mi nějak nejde dohromady.
napsal(a):
Na pštrosech jezdí děti, ne dospělí chlapi. Lamy byly a jsou spíše soumaři, si myslím. A Mongolové a sobi mi nějak nejde dohromady.
https://www.youtube.com/watch?v=XO1O9WFlQmA&ab_channel=truly
na pštrosech jezdili i dospělí lidé... hádám že o velikosti dnešních žokejů sice... A u lamy je samozřejmě pravda, že sjou to soumaři, ale sem tam si na ní sedli... sice zde na videu jde též děti, avšak dělají se normálně tradiční dostihy, a nedělám si iluze že v těch zemích si na ta zvířata klidně sedne i dospělej chlap.
https://www.youtube.com/watch?v=liTU_mgmxFk&ab_channel=TRTWorld

...souhlasím, ale dospělej chlap v tamních podmínkách může mít cca 65 kg - 70kg , spíš i méně.
A co krokodýl... myslím, že ten by taky mohl s dospělým člověkem odkráčet do Nilu..
napsal(a):
...souhlasím, ale dospělej chlap v tamních podmínkách může mít cca 65 kg - 70kg , spíš i méně.
A co krokodýl... myslím, že ten by taky mohl s dospělým člověkem odkráčet do Nilu..
dobře, v tom případě je asi potřeba specificky přesná definice dospělého chlapa?

napsal(a):
Spíš méně - jsou to prckové a navíc šlachovití.

lenacia
napsal(a):
Ve videu někteří moc šlachovitě nevypadají. Třeba ten co dává rozhovor :D
No jo, ono civilizace a hamburgry už dorazily skoro všude.
Wuký

XXX.XXX.238.149
No máme tu klasický zvířata, který unesou bezproblému jednoho klidně i dva lidi a to je kůň, poník, osel (samozřejmě neříkám, že je dobré jezdit na poníkovi ve dvou, jenom říkám, že je to možné). Pak tu máme ještě veblouda, který unese taky hrozně moc. Dále je v některých zemí běžné jezdit na pštrosovi (jel jsem na něm a to vážím 103 kg), na lamě, dokonce i na sobech a velkých jelenech.
Pokud jsou zdravý a dobře nasvalený, je možné jet na kozlovi a beranovi. Konkrétně beran unese, taky docela dost.
No a pak je tu ta vaše 3 kategorie kam můžem dát třeba srnku, možná emu. Teoreticky i pes, ale muselo byt to být opravdu silné plemeno a být dobře nasvalený, ale stejně kdyby si na něj sedl třeba 80kg chlap, tak by s nim možná chvilku stál a udělal pár kromů, nicméně to se dostávám někam kam úplně nechci.
Jinak samozřejmě lev, tygr, gorila… ty taky unesou člověka, ale asi se jim to líbit nebude 😂😂😂.

A člověk. Zapomněli jsme na člověka. Na těch se jezdí běžně, tedy většinou tátové obsedáni dětmi :-) Ale já jednou jako dítě taky chtěla tátovi ukázat, že unesu, a zvedla jsem ho na ramenou