Adele139

XXX.XXX.51.239
Dobrý den, mám ročního hřebečka pony, žijeme v horách v 850 m. n m.
Už teď má krasnou zimní srst jak medvídek a já stále váhám, zda mu pořídit na zimu deku, běžně je tu -10 a to nemluvě o nocích.
Myslím, že s jeho srstí by ji nemusel potřebovat, ale zase nechci nic zanedbat.
Děkuji za rady.
Adele139
napsal(a):
Dobrý den, mám ročního hřebečka pony, žijeme v horách v 850 m. n m.
Už teď má krasnou zimní srst jak medvídek a já stále váhám, zda mu pořídit na zimu deku, běžně je tu -10 a to nemluvě o nocích.
Myslím, že s jeho srstí by ji nemusel potřebovat, ale zase nechci nic zanedbat.
Děkuji za rady.
Takhle. Deku určitě koupit můžete, nikdo neříká, že po zakoupení musíte deku používat, může se vám prostě jen válet doma ve skříni. Koník dle popisu deku s největší pravděpodobností nepotřebuje, ale mít ji pro sichr doma není na škodu ji mít.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Hlasuju pro to, mít deku doma. Máme ji doma přes dvacet let na poníka huculoida ve výšce 350 mnm :-) Vlastně ji měl jen tehdy, když přišel z celodenního těžkého výletu (10 km sněhem přes kopce tam na Huberta, sněhem tříhodinového Huberta s dostiháky, 10 km sněhem přes kopce zpět z Huberta, start za tmy, příchod za tmy, kůň o 30 kg lehčí). A byli jsme rádi, že ji máme, a nemusíme improvizovat.
Stačí, když koupíte nepromokavou pláštěnku bez zateplení, nějakou larisu pod ni vždycky můžete nacpat. A zdravého poníka nadekovat pouze v případě, že by nepřiměřeně hubnul a nebylo možné ho dokrmit, případně při akutních potížích, kdy jde termoregulace do háje.
https://www.equichannel.cz/a-b-c-dekovani-koni