Zdravím,
našli byste si prosím chvilku času a vyplnili mi dotazník k mé seminární práci?
https://www.survio.com/survey/d/R0I9E0P8C0Y8L8Q4C
Předem děkuji za váš čas.
Mám dotaz k otázce č. 15 - jedná se o opohybování koně v době mé celodenní nepřítomnosti, nebo se jedná o opohybování před prací? 400 Kč za opohybování před jízdou je nesmysl, při celodenní nečinnosti mi to přijde spíš jako málo. Tu službu budou využívat spíš koně s nějakým hendikepem (myšleno, že jsou koně ve stájích s výběhy), takže nároky na vodiče nebudou malé...
Rozepsat to tam nejde, je na to málo místa.
Otázka č. 18 - jaká soustředění? Co si pod tím mám představit? Odpověděla jsem, že nemám zájem, ale záleželo by na způsobu provedení.
Jinak dobré. My tu jsme zvyklí na dotazníky typu - jakého jste pohlaví, jakého vzdělání jste dosáhli, toto jde příjemně ihned k jádru věci. Je to rozhodně nadstandardní dotazník. Držím palce se seminárkou.
Na něco se B reiterovi blbě odpovídá, vlastně tahle možnost tam moc není zmíněna. Rovněž cena ustájení za nabízené služby mi přijde trochu nešťastná, protože lidi by to dali (samozřejmě dle okresu), ale normální majitel upřednostní před vybavením areálu dobrou péči, což prostě seno 2x denně za tu cenu mi přijde jako potenciální problém. Třeba mne by to od krásného a vybaveného areálu s kolotočem a "solárkem" odradilo - i za nižší cenu, kdyby koni hrozilo, že nebude mít do čeho kousnout.
Na prostředí areálu také nevím, co vybrat z možností ano/ne? Myslíte líbivý areál, nebo upravený a čistý? Bohužel se to nedá upřesnit komentářem.
Často mi chyběla odpověď " něco mezi", nejsem vyhraněná.
Jinak asi OK, snad jsem vám to moc nepokazila občas protichůdnými odpověďmi, ale opravdu to někde nešlo. :)
Varaxi
napsal(a):
Mám dotaz k otázce č. 15 - jedná se o opohybování koně v době mé celodenní nepřítomnosti, nebo se jedná o opohybování před prací? 400 Kč za opohybování před jízdou je nesmysl, při celodenní nečinnosti mi to přijde spíš jako málo. Tu službu budou využívat spíš koně s nějakým hendikepem (myšleno, že jsou koně ve stájích s výběhy), takže nároky na vodiče nebudou malé...
Rozepsat to tam nejde, je na to málo místa.
Otázka č. 18 - jaká soustředění? Co si pod tím mám představit? Odpověděla jsem, že nemám zájem, ale záleželo by na způsobu provedení.
Jinak dobré. My tu jsme zvyklí na dotazníky typu - jakého jste pohlaví, jakého vzdělání jste dosáhli, toto jde příjemně ihned k jádru věci. Je to rozhodně nadstandardní dotazník. Držím palce se seminárkou.
Otázka č. 15 - ano, v době celodenní nepřítomnosti, snažila jsem se vycházet z cen, které mají stáje již nastavené.
Otázka č. 18 - ano, on si pod tím představí, asi každý něco trochu jiného. Mou myšlenkou byl trenér (jezdec vysoké úrovně), ideálně kvalitativně lepší, než ten co působí ve stáji, který přijede např. 1 za 14 dní a poradí jezdcům z jiného pohledu, jak pracovat s koněm. Protože přeci jen, víc hlav víc ví. Podobné soustředění, které pořádávala (nevím jestli ještě stále) např. Bára Tomanová. Ale takových jezdců máme určitě více, kteří jsou i dobrými trenéry.
Dotaz
napsal(a):
Na něco se B reiterovi blbě odpovídá, vlastně tahle možnost tam moc není zmíněna. Rovněž cena ustájení za nabízené služby mi přijde trochu nešťastná, protože lidi by to dali (samozřejmě dle okresu), ale normální majitel upřednostní před vybavením areálu dobrou péči, což prostě seno 2x denně za tu cenu mi přijde jako potenciální problém. Třeba mne by to od krásného a vybaveného areálu s kolotočem a "solárkem" odradilo - i za nižší cenu, kdyby koni hrozilo, že nebude mít do čeho kousnout.
Na prostředí areálu také nevím, co vybrat z možností ano/ne? Myslíte líbivý areál, nebo upravený a čistý? Bohužel se to nedá upřesnit komentářem.
Často mi chyběla odpověď " něco mezi", nejsem vyhraněná.
Jinak asi OK, snad jsem vám to moc nepokazila občas protichůdnými odpověďmi, ale opravdu to někde nešlo. :)
Myslím, že seno 2x denně není nutně málo, pokud se nekrmí po malých dávkách. Navíc, jak je zmíněno, koně by chodili do výběhu, takže jsem to brala tak, že kůň žere ve výběhu. Kde by tedy podle mě mělo být samozřejmostí, že je tráva a když není tráva, dá se koním do výběhu seno.
Pokud kůň do výběhu nechodí, v tom případě souhlasím, že krmit 2x denně je málo, ale na tom se dá v každé stáji dobře domluvit.
Prostředí areálu jsem záměrně nechala takhle. Mou pointou bylo spíše, jestli lidem záleží čistě na službách, nebo zda je pro ně podstatné, jak areál působí vzhledově. To jestli jde o čistotu nebo líbivost jako takovou je už celkem vedlejší.
Moc děkuji za vyplnění, každý názor, byť třeba v některých situacích protichůdný mi pomůže. :)
Viktorie123
napsal(a):
Myslím, že seno 2x denně není nutně málo, pokud se nekrmí po malých dávkách. Navíc, jak je zmíněno, koně by chodili do výběhu, takže jsem to brala tak, že kůň žere ve výběhu. Kde by tedy podle mě mělo být samozřejmostí, že je tráva a když není tráva, dá se koním do výběhu seno.
Pokud kůň do výběhu nechodí, v tom případě souhlasím, že krmit 2x denně je málo, ale na tom se dá v každé stáji dobře domluvit.
Prostředí areálu jsem záměrně nechala takhle. Mou pointou bylo spíše, jestli lidem záleží čistě na službách, nebo zda je pro ně podstatné, jak areál působí vzhledově. To jestli jde o čistotu nebo líbivost jako takovou je už celkem vedlejší.
Moc děkuji za vyplnění, každý názor, byť třeba v některých situacích protichůdný mi pomůže. :)
Výběh není pastvina. Takže chápu to tak, že to seno 2 x denně ve stáji a pak ještě v síťkách rozmístěných po výběhu? Tj. vlastně seno téměř non-stop, které je dostupné pro všechny koně, kteří do výběhu chodí?
ale na tom se dá v každé stáji dobře domluvit.
Nedá. Garantuju, že jsou stáje, kde mají zavedený systém - a Vy ho buďto budete respektovat, nebo si budete jezdit koně krmit sama, nebo prostě nebude Váš kůň ustájen.
To jestli jde o čistotu nebo líbivost jako takovou je už celkem vedlejší.
Není to vedlejší. Líbivost je skutečně irelevantní, čistota je samotný základ. Do stáje, která smrdí starým hnojem a na oknech jsou staleté zaprášené pavučiny, bych koně nedala. A mimochodem, úklid a údržba stájí a okolí je taky služba.
Čistota má přímý vliv na zdraví koně; to, jestli jsou okenice natřené barvou, která ladí s klikama u dveří, je skutečně jedno.
Je to prostě jedno s druhým, zděná stáj je bezpečnější z hlediska požáru, upravený a udržovaný areál svědčí o jakési úrovni provozovatele a svědčí, že majitel stáje nemusí škudlit každou korunu, tudíž by měl mít kvalitní seno, trenéry, zázemí, zpevněné povrchy na exponovaných místech... A pokud nemá, není to z důvodu toho, že by na ně neměl, takže vím, že mám hledat dál, protože problém je v člověku.
Líbivost, jako jestli jsou na budovách sladěné barvičky, jestli jsou keře ostříhané do souměrných pravidelných tvarů, jestli jsou cestičky lemované pásem květin, jestli je trávních střižen přesně na 11 cm, to je skutečně naprosto jedno.
Lépe definujte, na co se ptáte. Protože třeba teď, po přečtení Vašich komentářů, bych odpovídala skutečně jinak.
Ano, beru to tak, že by měl kůň přístup ke žrádlu pořád. Buď tráva ve výběhu, ve chvíli kdy je tráva vyžraná, tak seno v síťkách. Možná je to jen má zhýčkanost z naší stáje, ale o výběhy se stará tak, aby byly s dostatkem trávy pořád (přemisťování koní do jiných než tráva doroste atd.) a v padocku mají vždy dostatek sena. Takže ani venku nemáme koně o hladu.
Ale je možné, že jsou stáje, kde se na to ohled nebere.
Asi jsou věci, které mě ani nenapadly, že se v některých stájích mohou dít. To že stáje "smrdí" hnojem, beru jako samozřejmost, ale to je spíš kvůli koním co v nich stojí a úplně to nejde vyřešit ani odvětráváním. Ale okna na větrání jsou podle mě nutností! A u pavučin apod., tam jsem zvyklá, že se prostě minimálně 2x do roka ze stájí vymetají. Takže pod čistotu beru spíš něco jako piliny na dvoře, co povypadávají koním z kopyt, zbytky sena v uličce, co se nezametlo po krmení a tak. :) U líbivosti naopak řeším je potřeba mít stáj z venku ukázkově natřenou? Chci mít u stáje kytky? A tam si myslím, že už s těmi pilinami ruku v ruce jde.
Nějakou základní péči o vzhled a čistotu stáje počítám jako samozřejmost.
Míša19955

XXX.XXX.167.16
Viktorie123
napsal(a):
Zdravím,
našli byste si prosím chvilku času a vyplnili mi dotazník k mé seminární práci?
https://www.survio.com/survey/d/R0I9E0P8C0Y8L8Q4C
Předem děkuji za váš čas.
U předposlední otázky jsem si nevybrala žádnou z možností, ale přesto jsem musela odpovědět :), chtělo by to i možnost pro ty co klubové koně neřeší.
Varaxi to napsala lépe než já, ale přesně o to mi šlo. Je mi jedno oprýskaná vnější zeď bývalého kravína a rezavějící zemědělská technika zarůstající plevelem, ale pokud se o to kůň může zranit, pokud se tam povalují po zemi součástky, nářadí atd., tak nalíčená fasáda nebo záhonek tomu nepomůže a koně bych tam nedala. Stejně tak souhlasím, že v dnešní době by se měl nabízet objem jako standard spíše non-stop, nebo napsat, že jde o travnatý výběh, což napsáno není a spousta stájí má výběh jen vydupaný plácek, kde kůň nemá, do čeho kousnout.
I k trenérovi mám výhrady - to, že je někdo pod ČJF, neznamená, že je kvalitní a dobře trénuje. Tam si myslím, že se dost mýlíte, když to takto zjednodušujete.
Osobně, bez urážky, bych to zpracovala kvalitněji, je vidět jen vaše jednostranná zkušenost z jezdecké školy, vůbec neuvažujete šířeji. Plus, jak je zmíněno, ne každý jezdil v klubu, takže odpovědi na to, jestli si přeju, aby si někdo z klubu půjčoval klubového koně, je mi vlastně jedno a jde naprosto mimo mne, ale musím odpovědět a vám to zkreslí výsledek.
Já nespecifikovala kvalitu trenéra záměrně :) pointou otázky bylo, zda je pro někoho rozhodující to, že na to trenér má "papír" od ČJF. To že to neznamená kvalitu nevyvracím.
Ano, co se týče otázek na klub, je to spíše napsáno, pokud tam někdo jezdí. Každopádně, asi každý z nás má nějakou představu (byť kolikrát nereálnou), jak by se měla vychovávat (učit) nová generace jezdců. :)
Viktorie123
napsal(a):
Já nespecifikovala kvalitu trenéra záměrně :) pointou otázky bylo, zda je pro někoho rozhodující to, že na to trenér má "papír" od ČJF. To že to neznamená kvalitu nevyvracím.
Ano, co se týče otázek na klub, je to spíše napsáno, pokud tam někdo jezdí. Každopádně, asi každý z nás má nějakou představu (byť kolikrát nereálnou), jak by se měla vychovávat (učit) nová generace jezdců. :)
V tom případě má otázka znít jinak a ne dát na výběr z trenéra s papírem od ČJF a MŠMT, nebo že trenéra nechci. Já bych trenéra chtěla, ale někoho, kdo mi sedne, má výsledky, nemusí mít papír, může to být úspěšný jezdec. Takže z vašich variant si těžko vyberu.
Jinak jak relevantní data získáte z toho, že odpovídáme, jak píšete, podle své nereálné představy?