N

XXX.XXX.115.8
Zdravím,
chtěla bych se zeptat, přemýšlela jsem že bych nechala připustit kobylu, ale je jí 16 let a bylo by to poprvé, tak nevím jestli už to není pozdě, nechci to dělat na úkor jejího zdraví, momentálně je ve skvělé kondici a zdravá.
Uživatel s deaktivovaným účtem

N
napsal(a):
Zdravím,
chtěla bych se zeptat, přemýšlela jsem že bych nechala připustit kobylu, ale je jí 16 let a bylo by to poprvé, tak nevím jestli už to není pozdě, nechci to dělat na úkor jejího zdraví, momentálně je ve skvělé kondici a zdravá.
Kamarádka takhle připustila poprvé taky. A za rok znovu. A má 2 mlaďochy.
Sanaba

XXX.XXX.148.101
Prosím jenom 16 letech. Žádné -ti ani jiné koncovky se za číslovky nepíší. Pouze tečka za řadovými.
Tohle je jenom ostuda když to vidím v diskuzi není v inzerátech...
N

XXX.XXX.115.8
Pardon, nepíši sem aby jste mi opravovala čestinu, vše mám v příspěvku správně, pokud nemáte odpověď k dotazu, váš komentář byl naprosto zbytečný, děkuji, hezký den.
ano-nym

XXX.XXX.102.252
Ten komentář nebyl zbytečný. Ale nemusíte na něj reagovat, stačí si z toho něco odnést...
N

XXX.XXX.115.8
Totéž bych radila i já vám ;)

Sanaba
napsal(a):
Prosím jenom 16 letech. Žádné -ti ani jiné koncovky se za číslovky nepíší. Pouze tečka za řadovými.
Tohle je jenom ostuda když to vidím v diskuzi není v inzerátech...
Doplňuji - Prosím, jenom v 16 letech. Tohle je jenom ostuda, když to vidím v diskuzi, není v inzerátech - ten konec jsem nepochopila.

ano-nym
napsal(a):
Ten komentář nebyl zbytečný. Ale nemusíte na něj reagovat, stačí si z toho něco odnést...
Jenže Sanaba také nepíše správně česky - viz výše.
Musím říct, že někdy nestačím zírat, kam se odkloní diskuze od původního tématu. Nemáte pocit, že řešíte blbosti?
Abych se vrátila k zadání ..... Pokud je kobyla připouštěna poprvé po 16. roce života, je v dobré kondici, v dobrém výživovém stavu, s dobrým zázemím, má na březost a porod nějaký zásadní vliv kobylina předchozí sportovní kariéra? Abych byla konkrétní - ČT, parkur do stupně S.
Ano vliv to má - za mě je S parkur už slušný výkon. Lze tu předpokládat, že kobyla měla kvalitní tréning, aby se umístila v S (ne že jste si to párkrát šli a vlastně neúspěšně v nízké konkurenci). Takže tahle výkonost má pozitivní vliv - dobrá fyzická kondice je k březosti plusko. Navíc pokud je v plném zdraví, nekulhá, nemá hnutá záda - svědčí to o nejspíš dobrých genech a slušné sportovní kondici.
Březost a kojení je druh výkonu (užitkovosti). Ono když se člověk zamyslí nad dlouhověkostí koní, tak těch 16 je hraničních. Ale proč by ne, pokud vet vyšetří a nenajde někde problém.
Jinak si pamatuji na A1/1 s moc hezkou dostihovou minulostí co měla potíže se za zabřeznutím - označena za neplodnou (v 90. kdy začínala praxe ultrazvukových vyšetření). Zabřezla až "na důchod" když se nechala ve stádečku s plemeníkem ČT v režimu 12/12 - taky měla okolo 16 let. Vše bylo bez potíží.

Artemisia
napsal(a):
Musím říct, že někdy nestačím zírat, kam se odkloní diskuze od původního tématu. Nemáte pocit, že řešíte blbosti?
Abych se vrátila k zadání ..... Pokud je kobyla připouštěna poprvé po 16. roce života, je v dobré kondici, v dobrém výživovém stavu, s dobrým zázemím, má na březost a porod nějaký zásadní vliv kobylina předchozí sportovní kariéra? Abych byla konkrétní - ČT, parkur do stupně S.
Já nemám. Protože některé příspěvky jsou psané tak prapodivnou češtinou, že jim nejde rozumět. Nebo špatně a pak jsou špatné i naše rady.
ano-nym

XXX.XXX.102.252
napsal(a):
Jenže Sanaba také nepíše správně česky - viz výše.
Cílem nebylo porovnávat správnost nebo nesprávnost psaného textu uživatelky K a Sanaby, ale to, že uživatelka K považuje upozornění na chybu ve svém textu za "zbytečný komentář". Vzhledem k tomu, že uživatelka K v psaní číslovek chybu skutečně má, mohla buď nereagovat, nebo poděkovat, a hlavně příště stejnou chybu neopakovat. Její reakci však považuji za nepříliš šťastnou. Stejně jako když jste nyní upozornila na chybu Sanabu (pozn. to "není" bude v textu asi automatickou opravou, hodilo by se např. "nebo") , tak neočekávám, že by se, pokud je rozumná, do Vás měla pustit stejně jako uživatelka K. Uživatelka K pak následně kritizovala i mně, že její výpad nekvituji, což považuji za další nepříliš vhodný moment. Toť obsah mého sdělení.

ano-nym
napsal(a):
Cílem nebylo porovnávat správnost nebo nesprávnost psaného textu uživatelky K a Sanaby, ale to, že uživatelka K považuje upozornění na chybu ve svém textu za "zbytečný komentář". Vzhledem k tomu, že uživatelka K v psaní číslovek chybu skutečně má, mohla buď nereagovat, nebo poděkovat, a hlavně příště stejnou chybu neopakovat. Její reakci však považuji za nepříliš šťastnou. Stejně jako když jste nyní upozornila na chybu Sanabu (pozn. to "není" bude v textu asi automatickou opravou, hodilo by se např. "nebo") , tak neočekávám, že by se, pokud je rozumná, do Vás měla pustit stejně jako uživatelka K. Uživatelka K pak následně kritizovala i mně, že její výpad nekvituji, což považuji za další nepříliš vhodný moment. Toť obsah mého sdělení.
Ano, asi automatická oprava - nebo dává smysl. Ale já měla na mysli chyby v interpunkci. A ty někdy příspěvky činí velmi nesrozumitelnými.
Artemisia
napsal(a):
Traduje sa, že kobyly sdlhou športovou kariérou majú problém zostať žrebné. Vzhľadom k tomu, že neexistuje žiadna možnosť, ako to porovnať (teda tá istá kobyla bez záťaze), asi to bude iba povera. Poznám kobyly, ktoré po naozaj ťažkej, niekoľkoročnej vyčerpávajúcej kariére, zostali žrebné okamžite. A to aj vo vyššom veku.
Takže ak je kobyla zdravá, máte k ruke schopného repro veta, šla by som do toho. Samozrejme s tým, že chov je riziko, môže to stáť kopec peňazí a vo výsledku to nemusí vôbec vyjsť.

Si přisadím Uživatelka K pak následně kritizovala i mně, že její výpad nekvituji, což považuji za další nepříliš vhodný moment. - má být "mě" (koho co, "tebe, tě") :-)

napsal(a):
Si přisadím Uživatelka K pak následně kritizovala i mně, že její výpad nekvituji, což považuji za další nepříliš vhodný moment. - má být "mě" (koho co, "tebe, tě") :-)
Vidíte, to mi ušlo. Já se soustředila na zadavatelku K a ona to byla zadavatelka N.
ano-nym

XXX.XXX.102.252
napsal(a):
Ano, mně bylo v textu použito chybně, to mě mrzí. Ale já jsem nikomu chyby v textu neopravovala ani jsem o sobě přímo ani nepřímo netvrdila, že píšu bezchybně, jen jsem - bohužel je nutné to pro Buggyru a kometu uvést znovu a jednodušeji - měla něco proti z mého pohledu nepříliš šťastné reakce K nebo N (to jsem také uvedla chybně, ale nejspíš to nebyl důvod k nepochopení textu...) přijmout poznámku k chybnému psaní číslovek. Prosím, přečtěte si tuto větu ještě jednou a nebo tolikrát, než ji pochopíte! :D Nejde mi o chyby v textu (ty si vzájemně můžeme opravit), jde mi o kulturu komunikace, o schopnost přijmout kritiku! :)

ano-nym: je mi to jedno. Pouze jsem vám opravila chybu v textu. Když už tu bylo to gramatické okénko. Nikterak jsem nereflektovala obsah sdělení.
ano-nym

XXX.XXX.102.252
napsal(a):
ano-nym: je mi to jedno. Pouze jsem vám opravila chybu v textu. Když už tu bylo to gramatické okénko. Nikterak jsem nereflektovala obsah sdělení.
OK, za opravu děkuji!
Děkuji za příspěvek k původnímu tématu.
Samozřejmě si uvědomuji, že chov je riziko. Ale říkám si, že možná menší než „chov“ vlastních dětí. „Môže to stáť kopec peňazí a vo výsledku to nemusí vôbec vyjsť.“
Pro bojovnice na ochranu českého pravopisu. Za mě je úroveň pravopisu pisatele i vodítkem k tomu, jakou mám přikládat váhu informaci, kterou poskytuje. Uvědomuji si, že to není 100%, ale rozhodně je to jedno z poměrně významných kritérií.

Pro bojovnice na ochranu českého pravopisu. Za mě je úroveň pravopisu pisatele i vodítkem k tomu, jakou mám přikládat váhu informaci, kterou poskytuje. Uvědomuji si, že to není 100%, ale rozhodně je to jedno z poměrně významných kritérií.
Uvědomila jsem si, že to mám vlastně úplně stejně :-)
I když některým zdejším pravidelným přispěvatelům věřím, i když chybují, protože je znám už delší dobu, a jejich názory mi dávají smysl :-)