První hříbě v 16ti letech?

Arab shagya
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

N

8.10.2021 19:12
N

XXX.XXX.115.8

Zdravím,
chtěla bych se zeptat, přemýšlela jsem že bych nechala připustit kobylu, ale je jí 16 let a bylo by to poprvé, tak nevím jestli už to není pozdě, nechci to dělat na úkor jejího zdraví, momentálně je ve skvělé kondici a zdravá.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.10.2021 19:21

N napsal(a):
Zdravím,
chtěla bych se zeptat, přemýšlela jsem že bych nechala připustit kobylu, ale je jí 16 let a bylo by to poprvé, tak nevím jestli už to není pozdě, nechci to dělat na úkor jejího zdraví, momentálně je ve skvělé kondici a zdravá.

Kamarádka takhle připustila poprvé taky. A za rok znovu. A má 2 mlaďochy.

8.10.2021 20:30
evcusik

XXX.XXX.145.236

Mě vetka doporučuje gyn vyšetření, pakliže je klisna v pořádku, nebojí se i 15letych prvniček.

*Lepší když provádí vyšetření reprovet.

Sanaba

8.10.2021 22:49
Sanaba

XXX.XXX.148.101

Prosím jenom 16 letech. Žádné -ti ani jiné koncovky se za číslovky nepíší. Pouze tečka za řadovými.

Tohle je jenom ostuda když to vidím v diskuzi není v inzerátech...

N

9.10.2021 08:45
N

XXX.XXX.115.8

Pardon, nepíši sem aby jste mi opravovala čestinu, vše mám v příspěvku správně, pokud nemáte odpověď k dotazu, váš komentář byl naprosto zbytečný, děkuji, hezký den.

ano-nym

9.10.2021 11:10
ano-nym

XXX.XXX.102.252

Ten komentář nebyl zbytečný. Ale nemusíte na něj reagovat, stačí si z toho něco odnést...

N

9.10.2021 12:15
N

XXX.XXX.115.8

Totéž bych radila i já vám ;)

9.10.2021 13:53
lenacia

XXX.XXX.173.31

Jak vypadá kobyla? jké je plemeno? jaký je její zdravotní stav? Jak snadno krmitelná je? Jaké máte zázemí? Kde plánujete rodit? Co veterinář? Máte dobrého veterináře zaměřeného na březí kobyly? Už ste to konzultovala s ním?

9.10.2021 15:36
Dotaz

XXX.XXX.110.178

Sanaba napsal(a):
Prosím jenom 16 letech. Žádné -ti ani jiné koncovky se za číslovky nepíší. Pouze tečka za řadovými.

Vy to teda taky nemáte bez poskvrnky. :)

9.10.2021 20:38

Sanaba napsal(a):

Doplňuji - Prosím, jenom v 16 letech. Tohle je jenom ostuda, když to vidím v diskuzi, není v inzerátech - ten konec jsem nepochopila.

9.10.2021 20:40

ano-nym napsal(a):
Ten komentář nebyl zbytečný. Ale nemusíte na něj reagovat, stačí si z toho něco odnést...

Jenže Sanaba také nepíše správně česky - viz výše.

9.10.2021 22:42
Artemisia

XXX.XXX.97.137

Musím říct, že někdy nestačím zírat, kam se odkloní diskuze od původního tématu. Nemáte pocit, že řešíte blbosti?
Abych se vrátila k zadání ..... Pokud je kobyla připouštěna poprvé po 16. roce života, je v dobré kondici, v dobrém výživovém stavu, s dobrým zázemím, má na březost a porod nějaký zásadní vliv kobylina předchozí sportovní kariéra? Abych byla konkrétní - ČT, parkur do stupně S.

10.10.2021 08:10
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Ano vliv to má - za mě je S parkur už slušný výkon. Lze tu předpokládat, že kobyla měla kvalitní tréning, aby se umístila v S (ne že jste si to párkrát šli a vlastně neúspěšně v nízké konkurenci). Takže tahle výkonost má pozitivní vliv - dobrá fyzická kondice je k březosti plusko. Navíc pokud je v plném zdraví, nekulhá, nemá hnutá záda - svědčí to o nejspíš dobrých genech a slušné sportovní kondici.
Březost a kojení je druh výkonu (užitkovosti). Ono když se člověk zamyslí nad dlouhověkostí koní, tak těch 16 je hraničních. Ale proč by ne, pokud vet vyšetří a nenajde někde problém.
Jinak si pamatuji na A1/1 s moc hezkou dostihovou minulostí co měla potíže se za zabřeznutím - označena za neplodnou (v 90. kdy začínala praxe ultrazvukových vyšetření). Zabřezla až "na důchod" když se nechala ve stádečku s plemeníkem ČT v režimu 12/12 - taky měla okolo 16 let. Vše bylo bez potíží.

10.10.2021 08:58

Artemisia napsal(a):
Musím říct, že někdy nestačím zírat, kam se odkloní diskuze od původního tématu. Nemáte pocit, že řešíte blbosti?
Abych se vrátila k zadání ..... Pokud je kobyla připouštěna poprvé po 16. roce života, je v dobré kondici, v dobrém výživovém stavu, s dobrým zázemím, má na březost a porod nějaký zásadní vliv kobylina předchozí sportovní kariéra? Abych byla konkrétní - ČT, parkur do stupně S.

Já nemám. Protože některé příspěvky jsou psané tak prapodivnou češtinou, že jim nejde rozumět. Nebo špatně a pak jsou špatné i naše rady.

ano-nym

10.10.2021 12:15
ano-nym

XXX.XXX.102.252

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jenže Sanaba také nepíše správně česky - viz výše.

Cílem nebylo porovnávat správnost nebo nesprávnost psaného textu uživatelky K a Sanaby, ale to, že uživatelka K považuje upozornění na chybu ve svém textu za "zbytečný komentář". Vzhledem k tomu, že uživatelka K v psaní číslovek chybu skutečně má, mohla buď nereagovat, nebo poděkovat, a hlavně příště stejnou chybu neopakovat. Její reakci však považuji za nepříliš šťastnou. Stejně jako když jste nyní upozornila na chybu Sanabu (pozn. to "není" bude v textu asi automatickou opravou, hodilo by se např. "nebo") , tak neočekávám, že by se, pokud je rozumná, do Vás měla pustit stejně jako uživatelka K. Uživatelka K pak následně kritizovala i mně, že její výpad nekvituji, což považuji za další nepříliš vhodný moment. Toť obsah mého sdělení.

10.10.2021 20:42

ano-nym napsal(a):
Cílem nebylo porovnávat správnost nebo nesprávnost psaného textu uživatelky K a Sanaby, ale to, že uživatelka K považuje upozornění na chybu ve svém textu za "zbytečný komentář". Vzhledem k tomu, že uživatelka K v psaní číslovek chybu skutečně má, mohla buď nereagovat, nebo poděkovat, a hlavně příště stejnou chybu neopakovat. Její reakci však považuji za nepříliš šťastnou. Stejně jako když jste nyní upozornila na chybu Sanabu (pozn. to "není" bude v textu asi automatickou opravou, hodilo by se např. "nebo") , tak neočekávám, že by se, pokud je rozumná, do Vás měla pustit stejně jako uživatelka K. Uživatelka K pak následně kritizovala i mně, že její výpad nekvituji, což považuji za další nepříliš vhodný moment. Toť obsah mého sdělení.

Ano, asi automatická oprava - nebo dává smysl. Ale já měla na mysli chyby v interpunkci. A ty někdy příspěvky činí velmi nesrozumitelnými.

11.10.2021 06:07
Arbora

XXX.XXX.228.152

Artemisia napsal(a):

Traduje sa, že kobyly sdlhou športovou kariérou majú problém zostať žrebné. Vzhľadom k tomu, že neexistuje žiadna možnosť, ako to porovnať (teda tá istá kobyla bez záťaze), asi to bude iba povera. Poznám kobyly, ktoré po naozaj ťažkej, niekoľkoročnej vyčerpávajúcej kariére, zostali žrebné okamžite. A to aj vo vyššom veku.

Takže ak je kobyla zdravá, máte k ruke schopného repro veta, šla by som do toho. Samozrejme s tým, že chov je riziko, môže to stáť kopec peňazí a vo výsledku to nemusí vôbec vyjsť.

11.10.2021 07:40

Si přisadím Uživatelka K pak následně kritizovala i mně, že její výpad nekvituji, což považuji za další nepříliš vhodný moment. - má být "mě" (koho co, "tebe, tě") :-)

11.10.2021 07:51

Si přisadím Uživatelka K pak následně kritizovala i mně, že její výpad nekvituji, což považuji za další nepříliš vhodný moment. - má být "mě" (koho co, "tebe, tě") :-)

Vidíte, to mi ušlo. Já se soustředila na zadavatelku K a ona to byla zadavatelka N.

ano-nym

11.10.2021 09:41
ano-nym

XXX.XXX.102.252

Ano, mně bylo v textu použito chybně, to mě mrzí. Ale já jsem nikomu chyby v textu neopravovala ani jsem o sobě přímo ani nepřímo netvrdila, že píšu bezchybně, jen jsem - bohužel je nutné to pro Buggyru a kometu uvést znovu a jednodušeji - měla něco proti z mého pohledu nepříliš šťastné reakce K nebo N (to jsem také uvedla chybně, ale nejspíš to nebyl důvod k nepochopení textu...) přijmout poznámku k chybnému psaní číslovek. Prosím, přečtěte si tuto větu ještě jednou a nebo tolikrát, než ji pochopíte! :D Nejde mi o chyby v textu (ty si vzájemně můžeme opravit), jde mi o kulturu komunikace, o schopnost přijmout kritiku! :)

11.10.2021 10:16

ano-nym: je mi to jedno. Pouze jsem vám opravila chybu v textu. Když už tu bylo to gramatické okénko. Nikterak jsem nereflektovala obsah sdělení.

ano-nym

11.10.2021 10:49
ano-nym

XXX.XXX.102.252

ano-nym: je mi to jedno. Pouze jsem vám opravila chybu v textu. Když už tu bylo to gramatické okénko. Nikterak jsem nereflektovala obsah sdělení.

OK, za opravu děkuji!

11.10.2021 20:50
Artemisia

XXX.XXX.97.137

Děkuji za příspěvek k původnímu tématu.

Samozřejmě si uvědomuji, že chov je riziko. Ale říkám si, že možná menší než „chov“ vlastních dětí. „Môže to stáť kopec peňazí a vo výsledku to nemusí vôbec vyjsť.“

Pro bojovnice na ochranu českého pravopisu. Za mě je úroveň pravopisu pisatele i vodítkem k tomu, jakou mám přikládat váhu informaci, kterou poskytuje. Uvědomuji si, že to není 100%, ale rozhodně je to jedno z poměrně významných kritérií.

12.10.2021 07:50

Pro bojovnice na ochranu českého pravopisu. Za mě je úroveň pravopisu pisatele i vodítkem k tomu, jakou mám přikládat váhu informaci, kterou poskytuje. Uvědomuji si, že to není 100%, ale rozhodně je to jedno z poměrně významných kritérií.

Uvědomila jsem si, že to mám vlastně úplně stejně :-)
I když některým zdejším pravidelným přispěvatelům věřím, i když chybují, protože je znám už delší dobu, a jejich názory mi dávají smysl :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík