Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

America

31.10.2021 17:21
America

XXX.XXX.61.65

Dobrý den, přicházím s dotazem nebo jak se to vezme.
Jezdím u soukromníka, teď k věci ....
Kobča má box , vodu seno apod, ale JE SAMA!!! Vím že je to špatně ,ale nemůžu s tím nic udělat, nejsem plnoletá a nemám moc financí, čili si kobylu koupit nemohu abych ji dopřála lepší podmínky a koňské kamarády...
Vím že je jí smutno, naproti má uvázané krávy - ty chodí do výběhu spolu (3 ks). Jezdíme na vyjížďky s koňmi od sousední vesnice, vždy když odcházíme domů tak je zase taková skleslá, je mi ji opravdu líto, proto jsem tam každý den a dělám ji společnost.
Má otázka zní ,co v této situaci dělat?
Jak zařídit aby byla aspoň trochu spokojená? Vím, že je to skoro nereálné, ale i tak děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.11.2021 08:55

no asi to proberte s jejím majitelem, zjevně je on jediný, kdo s tím něco fakticky dělat může

1.11.2021 10:50

Lze udělat následující:
1) zkusit domluvit s majitelem, že pořídí/pronajme ještě dalšího koně/poníka
2) zkusit domluvit s majitelem, že nabídne ustájení dalšímu koni
3) zkusit dohodnou s majitelem koně a majitelem stájí, kde bydlí vaši společníci na vyjížďku, jestli by s nima kobyla nemohla chodit alespoň do výběhu, pokud je stáj v dochozí vzdálenosti
4) jít o dům dál pokud máš problém někoho takového podporovat (nenapadám, ale vím, že jsou lidé, kteří nedokážou jezdit na koni, jejichž welfare z jezdcova pohledu není naplněn)

Ale spíš počítej s tím, že majitel nic moc měnit nebude chtít.

America

1.11.2021 13:59
America

XXX.XXX.61.65

Moc děkuji za tipy, dnes mám s majitelem schůzku tak uvidíme co se dá dělat, dám vědět jak to dopadlo

2.11.2021 12:07

Jak to dopadlo?

America

2.11.2021 18:30
America

XXX.XXX.61.65

Tak majitel by klidně vzal do ustájka nějakého koně, ale problém je, že není místo, tedy jako max vazné ustájko ale tam prý přibude ještě jedno tele, čili opravdu už není místo kde box vybudovat. Ale nejspíše stlouknem přístřešek na pastvině, nějak svépomocí

3.11.2021 06:25

Jestli vám majitel umožní přístřešek na pastvině, tak je to báječná zpráva, většina rekreantů dnes hledá spíš ustájení venkovní. Zkuste domluvit, že by třeba prvního půl roku ten nový klient neplatil ustájení a místo toho vybudoval pěkný přístřešek.

A majitel stáje si pak může ustájit klidně telata dvě (chudáky malý)

3.11.2021 20:34
anekapace

XXX.XXX.49.20

Vzala jsem domů kobylu ze samoty, bohužel se na koně fixovala až nezdravě. Pořídila jsem jí poníka a když poník zalezl za keř, kobyle mrdlo a málem se zabila. Koní přibývalo, ale ona nezvládala jakékoliv odloučení, byla schopná v záchvatu paniky zabít sebe i všechny okolo. Uzpůsobili jsme jí řežim, jak to šlo, nakonec se nechala uspat, byla nebezpečná. Tak bacha na to. :( Při vší dobré vůli mi pěkných pár let solidně komplikovala život.

3.11.2021 20:54

A proto by se režim "kůň v samotě " měl prostě stíhat.

Pak by se neděli tyhle smutné příběhy o psychicky zničených koních.
Koní, kterým vyhovuje samota od přírody, je fakt zlomek v řádu desítek procenta.

Vím, že jsem radikální, ale už jsem slyšela/viděla x smutných příběhů, kdy lidi koně touto neznalostí/sobectvím odepsali.

3.11.2021 21:39
anekapace

XXX.XXX.49.20

Od té zkušenosti to vidím stejně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík