Stříhání koní- jak vybrat správný střih

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Anneery

3.11.2021 21:55
Anneery

XXX.XXX.110.136

Zdravím,
podzim je tady a koníkům začíná růst zimní srst. Tenhle rok s koníkem pracuji opravdu tvrdě a dost se potí. Mohli byste prosím poradit se zvolením správného střihu? Koník je ustájen v režimu přes den výběh a na noc box a byla bych ráda aby to tak zůstalo a to že je oholený ho v tomto ohledu nějak neomezovalo. Zároveň se koník hodně potí na krku. Za jakékoliv rady budu moc ráda😉❤

3.11.2021 22:06
Dotaz

XXX.XXX.110.178

Někdy se holí jen pruh na spodní části krku, někdo přidává i plece, nebo oblast pod podbřišníkem. Takový střih by měl být pro nedekovaného koně.

https://www.equichannel.cz/strihani-koni-katalog-strihu

EDIT: Začala bych něčím méně rozsáhlým, vyholit víc můžete vždy.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.11.2021 09:04

Mám něco podobného, hodně potivy kůň, rekre vyjížďkovy.
Holime jen spodek krku a část pleci, na to naše placani po venku je to bohatě dostačující, dekuju až když jsou teploty stabilně kolem nuly a níž. Prý by to kůň zvládl i bez deky ale tak nějak se zichruju a navíc nemusím tolik čistit bahenní obaly

4.11.2021 11:08
evcusik

XXX.XXX.145.236

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mám něco podobného, hodně potivy kůň, rekre vyjížďkovy.
Holime jen spodek krku a část pleci, na to naše placani po venku je to bohatě dostačující, dekuju až když jsou teploty stabilně kolem nuly a níž. Prý by to kůň zvládl i bez deky ale tak nějak se zichruju a navíc nemusím tolik čistit bahenní obaly

Dekujete s krčním dílem deky?

4.11.2021 14:38

Bez, jen termo deku do echt mrazu mám se zvýšeným krkem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík